Kauneus ja Terveys

Näin saat luonnonkiharat hiukset kuriin

Näin saat luonnonkiharat hiukset kuriin
Hiusmuutoksessa tällä kertaa tehdään ihmeitä luonnonkiharille hiuksille. Joko tiedät, mikä on käsittelyn salaisuus?
Julkaistu: 9.7.2015
Luonnonkiharaa hiusta käsiteltäessä onnistunut leikkaus on avainasemassa. Salaisuus on oikeanlainen kerrostus, jonka avulla vältytään sekä pallomaiselta että kolmiomaiselta lopputulokselta.
Tämänkertaisen asiakkaamme luonnonkihara on tyypillisen pöyhkeän ja epätasaisen laineen ja kiharan välimaastosta. Hiusten pitäminen luonnontilassa on hankalaa, jonka vuoksi suoristusrauta on kovassa käytössä ja erilaiset sykerökampaukset arkipäivää. Myös väri on päässyt kulahtamaan ja kellastumaan. Ilmettä lähdettiin päivittämään reippaan leikkauksen ja vapaankäden raitojen avulla.
Polkkapituisen luonnonkiharan kerrostusta tehtiin yhtä aikaa riittävästi ja maltillisesti, noin viiden sentin matkalta. Liika kerrostus tekee kokonaisuudesta pallomaisen, latvasta hennon ja pinnasta rikkonaisen. Liian vähäinen kerrostus taas saa mallin näyttämään kolmiolta, kun eniten kihartuvat latvat kasaantuvat toistensa päälle. Polkkapituus leikattiin myös takaa muutaman sentin etuosaa lyhyemmäksi, jolloin vältettiin takapainoinen ja raskas ilme.
Koska luonnonkihara hius janoaa jo lähtökohtaisesti valtavat määrät kosteutta, se on myös hyvin herkkä värjäyksille ja vaalennuksille. Turhaa kuivumista ja rasitusta vältettiin tekemällä pääliosaan raitoja vapaalla kädellä – näin kirkkautta saa sinne, missä sitä oikeasti tarvitaan ja omaa hiusta säästyy mahdollisimman paljon. Keltaisuus taitettiin pois viileänsävyisellä kiiltokäsittelyllä.
Reipas polkkapituus näyttää aina raikkaalta, oli hius sitten kiharaa tai suoraa! Myös väri kirkastui silminnähden, vaikka raitoja tehtiin yllättävän vähän.
Vaikka rajatunmittaisella kampaajakäynnillä luonnonkiharan luonnontilaan kuivuminen on hankala toteuttaa, muutamalla jutulla saa kiharat kotona kuriin:
  • Käytä vain parhaita ja erittäin kosteuttavia shampoita, hoitoaineita ja muotoilutuotteita – vain kosteutettu kihara on tarpeeksi elastinen kihartuakseen kauniisti
  • Vältä rankkoja värikäsittelyitä, jotka kuivattavat hiusta entisestään
  • Pidä leikkaus tarpeeksi lyhyenä ja leikkaa kaikki huonot latvat suosiolla pois. Useimmissa tapauksissa pitkä tukka on liian raskas ja kuiva jaksaakseen kihartua kauniisti.
  • Anna hiusten kuivua vapaasti aina kun mahdollista, sillä föönaus pörröttää luonnonkiharan hiuksen kähäräkasaksi
  • Puristele kuivaan hiukseen muotoiluvoidetta, joka jättää lopputuloksen pehmeäksi – märät ja kovat kiharat ovat menneen talven lumia!
On myös täysin sallittua turvautua muotoilurautaan tai kiharruspuikkoon huonona hiuspäivänä. Villinä ja vapaana liikkuvat kiharat ja laineet ovatkin tämän kesän paras asuste!
Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia. Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!
Kommentoi »