Hittiraidoilla eroon roikkuvista, tylsistä hiuksista

Hittiraidoilla eroon roikkuvista, tylsistä hiuksista
Joskus saattaa käydä niin, että pitkän kampaajakäyntivälin tai innokkaan hiustenkasvatuksen seurauksena hiukset pääsevät venähtämään ylipitkiksi.
Julkaistu 24.6.2015

Tohinassa saattaa unohtua se, että pelkästään valtavan pituuden sijaan ihailua keräävät osakseen ennemminkin hyväkuntoiset ja kauniinväriset hiukset!

Asiakkaamme hiuksia oli vaalenneltu ja tummenneltu latvoista jonkinverran jo aikaisemmin. Värjäilyt olivat jättäneet jälkensä ja viimeiset kymmenisen senttiä latvasta olivat hyvin haurasta ja takkuuntuvaa. Tasapitkät hiukset tuntuivat roikkuvilta ja mitäänsanomattomilta. Lisäksi kesää vasten haluttiin selkeää muutosta ja uutta kirkkautta ilmeeseen ilman tyvikasvuongelmia. Apunamme sakset ja tämän kesän hitti – balayage-raidoitus – upea pituus tuotiin uudelleen esiin!

Lähes koko latvan alue tehtiin täyteen vaaleita raitoja vapaan käden tekniikalla eli balayage-tekniikalla. Raitoja tuotiin kasvojen lähettyvillä lähes tyveen saakka, jolloin kasvot saavat valoa ja vaaleus näkyy myös edestä hiusten ollessa kiinni. Kokonaisuus sävytettiin kiiltokäsittelyllä, joka saa myös raidoittamattoman hiusosuuden kiiltämään ja tyven ja latvan sävyt sointumaan yhteen.

Pituudesta leikattiin 10 senttiä ja mallia pyöristettiin u-mallikseksi. Tämä malli yhdessä kevyen kerrostuksen kanssa saa pitkät hiukset liikkumaan kauniisti ja kokonaisuuden upeasti ryöppyävän näköiseksi.

Roikkuva hevosenharja oli vain etäinen muisto, kun muutos saatiin valmiiksi! Sopiva määrä kerrostusta ja erilaiset vivahteet latvassa pääsevät oikeuksiinsa, kun hiuksia jaksaa hieman kihartaa. Vaalennetun latvan kanssa kannattaa kuitenkin olla viitseliäs, kun pitkä hius halutaan pitää upeana ja kiiltävänä vastaisuudessakin.

Hoida pitkiä hiuksia näin: 

  • Kosteuttavat ja korjaavat tehohoidot ovat vaalennetun hiuksen paras ystävä. Purkkia kannattaa säilyttää suihkussa muiden päivittäistuotteiden vierellä, jotta sitä todella tulee käytettyä viikottain.
  • Erittäin rasittuneelle latvalle voi käyttää tehohoitoa vaikka jokaisessa pesussa normaalin hoitoaineen sijaan. Tehohoito on käytännössä erittäin tehokas hoitoaine.
  • Hiukset kannattaa pyyhekuivata shampoopesun jälkeen ennen hoitoaineita, sillä ylimääräinen vesi hiuksissa estää vaikuttavia aineita pääsemästä perille saakka.
  • Öljyt, jätettävät hoitoaineet tai muut hoitovoiteet kannattaa ottaa käyttöön jokaisen pesun jälkeen – ihan niinkuin kuiville kasvoillekin käytettävät tuotteet!
  • Latvat kannattaa suojata auringolta joko laittamalla ne hatun alle tai tiivisti nutturalle piiloon. Aurinkosuojatuotteisiin turvautuminen ei riitä.
  • Vaurioituneet hiukset voivat hyötyä myös hiusalaa villinneestä Olaplex-käsittelystä, joka lupaa paikata jo syntyneet rakennevauriot korjaamalla katkenneet rikkisillat ja ehkäistä uusien syntymistä vaalennuksen yhteydessä.

Pidetään pitkät hiukset upeana säännöllisellä leikkauksella ja huolellisella hoidolla – lopputulos on kaiken sen vaivan arvoista!

Katso aiempia hiusmuutoksia:

Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia. Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I´d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Kommentoi »