"Näin hiukset näyttävät todella terveiltä"

"Näin hiukset näyttävät todella terveiltä"
Haksahditko keväällä trendivärjäykseen ja kaipaat nyt terveen näköisiä, hyvinvoivia hiuksia? Näin se onnistuu!
Julkaistu 17.6.2015

Keväällä asiakkaat alkavat yleensä haaveilla vaaleista osioista hiuksissa. Latvaraidat tai etuosan kevyt vaalennus tuovat etumatkaa auringonvaalentamalle lookille ja kasvotkin tuntuvat heräävän eloon pitkän talven jälkeen. Välillä käy kuitenkin niin, että ikänsä tummissa sävyissä viihtyneelle vaaleus tuntuukin vieraalta ja ilmeeseen kaivataan pikaisesti lisää intensiivisyyttä.Lähtötilanteena on tällä kertaa vuosia tummaksi värjätty hius, johon on tehty latvaraitaa. Tummat ja kerrostuneet värit latvoissa jättävät jälkeensä yleensä hyvin kuparisen lopputuloksen, ainakin jos halutaan vaalentaa hiuksen kunnon ehdoilla. Nyt hiuksiin toivottiin asteen tummempi tyviväri ja muutoinkin tasaisempi yleisilme – kuitenkin ilman liian tummaa värikypärää.

Aikamoinen muutos, hius on kuin tehohoidossa uitettu! Tyveen laitettiin viiden sentin matkalle 4-tummuinen tyviväri ja loppuhius sävytettiin 6-tummuisella kiiltokäsittelyllä. Sävyiksi valittiin huurteisia suklaan sävyjä, joissa on pohjavärinä rikas ja täyteläinen ruskea ja valoa heijastelevat hieman viileämmät helmiäisen sävyt.

Ilmava ja laineikas lopputulos on saatu aikaan ensin pyöröharjan kanssa föönaamalla ja lopuksi muotoiluraudalla kihartamalla.

Muutama seikka on hyvä ottaa huomioon, kun halutaan rentoa tuuheutta, joka kestää:- Kun hiusta on paljon, suihkutettavat muotoilutuotteet leviävät normaaleja vaahtoja tasaisemmin.- Hyvä muotoilusuihke lupaa volyymin ja lämpösuojan lisäksi myös pitoa! Ilman pitoa esimerkiksi volyymia tuovat laineet lässähtävät nopeammin.- Hiusta kannattaa malttaa työstää pyöröharjan kanssa, sillä se on ainoa harja, jolla tyven saa oikeasti kohoamaan.- Hiukset kannattaa föönata aivan kuivaksi saakka. Jos hiuksiin jää kosteutta, lässähdys aamukahviin mennessä on vääjäämätön.- Jos föönaus loppuun saakka tuntuu työläältä, juo aamukahvi rauhassa ja anna hiusten kuivua itsekseen niin pitkään kuin mahdollista. Puoliksi kuivuneet hiukset saa föönattua tuplasti nopeammin!Hius muuttuu todella terveennäköiseksi, kun se värjätään tummaksi. Kiiltoa tulee roppakaupalla eikä tylsää värikypärää todellakaan tarvitse pelätä! Asiakaskin tunsi saapuneensa takaisin kotiin, kun kasvoja kehysti jälleen intensiivinen ja omalle ihonvärille sopiva tumma sävy.

Katso aiempia hiusmuutoksia:

Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia. Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Kommentoi »