Pukeudu oikeisiin mittasuhteisiin eli opi hoikentava tyyli

Pukeudu oikeisiin mittasuhteisiin eli opi hoikentava tyyli
Oikeat valinnat pukeutumisessa hoikentavat vartaloa jopa kaksi vaatekokoa. Tässä 10 vinkkiä hoikentavaan pukeutumiseen.
Julkaistu 20.5.2014

Lukijamallimme Katri Kallionpää (kuvissa) toivoi keskivartaloa hoikentavia vihjeitä. Niitä antaa stylisti Kaisa Virtanen:

1. Selkeälinjaiset, kevyesti vyötäröltä kapenevat vaatteet hoikentavat. Säkkimäiset ja A-linjaiset vaatteet tukevoittavat.

2. Ihanteellisen pituinen yläosa ulottuu pari senttiä lantion leveimmän kohdan alapuolelle. Leveä helma saa lantion näyttämään todellista kapeammalta.

3. Kapea hame tai taskuttomat prässihousut ovat sirontava pari väljälle yläosalle.

4. Pitkän ja näyttävän naisen kannattaa suosia isoja koruja ja laukkuja sekä tolppakorkoja, jotka tasapainottavat mitta­suhteita.

5. Varmista kaunis siluetti oikeankokoisella ja -mallisella alusasulla. Mekkojen alle on hyvä pukea keskivartaloa tukeva sheipperi eli napakka alushame.

6. Vältä tasapaksu vaikutelma. Käytä asuja, jotka kavenevat kevyesti vyötäröltä. Varo liian pieniä ja muodottomia vaatteita. Ne eivät taatusti hoikenna.

7. Suosi yksivärisiä, värikkäitä vaatteita vaakaraitojen, ruutujen ja pallokuosien sijaan. Kuvioista imartelevat kulmikkaat ja epäsäännölliset kuviot.

8. Hyödynnä kaula-aukoista V, U ja laaja O, jotka keventävät vartalon linjaa. Vältä pooloja ja niukkoja päänteitä, jotka tukevoittavat.

9. Suosi sileitä, kauniisti­ laskeutuvia kankaita.­ Ne hoikentavat. Vältä vyötärölle osuvia­ yksityiskohtia, kuten taskuja ja röyhelöitä.

10. Korosta parasta osaasi. Jos vaikkapa sääresi ovat hoikat, käännä katseet niihin värikkäillä sukkahousuilla.

Voit vetää huomiota pois vaatteista ja vartalosta vaikkapa hiuksiin. Laita hiuksiisi mahdollisimman tuuheuttava käsittely ja tee iso kampaus, se tasapainottaa kokonaisvaikutelmaa. Myös isot korut toimivat samaan tapaan. Raikas huulipuna piristää joka tapauksessa. 

Etsimme uusia muuttujia! Jos haluat mukaan, lähetä sähköpostia osoitteeseen kt@a-lehdet.fi. Perustele, miksi tarvitset muutosta. Tervetuloa mukaan!

Kommentoi »