Pokka pitää!

Pokka pitää!
Eija Ahonen, 46, halusi uudistusta silmälasityyliinsä ja kampauksen päivityksen.
Julkaistu 11.6.2009

Ennen:  

Kotkalainen Eija on hammashoitaja. Työ vaatii tarkkuutta, ja iän myötä Eija onkin huomannut, että lähityöskentely on muuttunut hänelle aikaisempaa haasteellisemmaksi. Eija kaipasi siis kunnollisia näpräyslaseja. Lisäksi hän halusi uudistusta ulkonäköönsä.

Jälkeen:  

Helsingin Bulevardin Specsavers-liikkeen optikko Nora Lehtimäki halusi heti ensi töikseen tarkastaa Eijan näön. Eija oli hankkinut edelliset lukulasinsa kolme vuotta sitten. Näöntutkimus oli paikallaan, sillä Eijan lähinäkökyky oli heikentynyt jonkin verran. Kaukonäössä puolestaan ei ollut mitään vikaa.Lehtimäki valitsi Eijalle linssityypiksi syväterävän lähilasin, jolla näkee miellyttävästi lähelle mutta myös vähän kauemmas ilman erityistä kurkkimista tai rillien tiputtamista alas nenän vartta pitkin. Sitten sovittamaan!– Kannattaa unohtaa liian matalat ja paksureunaiset kehykset. Niistä jää kirkkaassa työvalaistuksessa helposti silmän seudulle näköä haittaavia varjoja, Nora huomautti.Loppujen lopuksi makuraati päätyi Osiriksen syvänruskeisiin muovipokiin, joiden aisoja koristavat metalliniitit. Kakkoslaseiksi valittiin Red or Dead -merkkiset violetit metallikehykset.Kehysvalinnan jälkeen siirryimme Deux Visage -kampaamoon Töölöön, jossa kampaaja Tuire Hämäläinen oli valmiina käsittelemään Eijan tukan uuteen kuosiin. Tuire näki Eijan nykytyyliä seesteisempänä tyyppinä ja halusi muovata hiuksiin linjakkuutta pörröisyyden tilalle. Hiusväriä vaalennettiin ja tasoitettiin maltillisesti. Tuire vaihtoi jakauksen puolen seuraamaan kasvusuuntaa, jolloin tukan muotoilu on helpompaa. Hiusten hapsuisuus leikattiin kauttaaltaan graafisemmaksi.Meikkaaja Piritta Kytölä aloitti Eijan ehostuksen kulmista. Kulmalinjoihin luotiin katsetta avaava, vähän pyöreä muoto. Eijan kulmat kasvavat luonnostaan alaviistoon. Piritta neuvoi, että harjaamalla kulmiin kulmakarvageeliä ne saadaan linjakkaiksi.– Suosittelen sinulle kuorintaa. Ihosi ei ime kosteuttavia tuotteita, ja meikkikin saattaa jäädä ihon pintaan lillumaan.Piritta teki Eijalle luonnollisen meikin, jossa silmät tuotiin esiin mustalla ja violetilla.– Silmälasimeikissä ei kannata liioitella. Tärkeintä on saada silmä piirtymään kauniisti kehyksen takaa. Näyttävät luomiväriviritykset ovat turhia, koska kehys peittää ne. Selkeys sopii säännöksi silmälasimeikkiin, Piritta opasti.

Jaanan kommentti: 

“Kun vertaan uusia lasejani vanhoihin, tuntuu, ettei entisissä lukulaseissani ollut mitään juttua. Muovisissa niittipokissa on särmää ja juuri sellaista maltillista koristeellisuutta, jota kaipasin. Myös violettien pokien seepra-aisat ovat hauska yksityiskohta. Tukka lyheni, mutta muutos tuntuu vain hyvältä. Uusi tyyli näyttää modernilta.”

Meikki Piritta Kytölä/Lancôme. Hiukset Tuire Hämäläinen/Deux Visages/KC ja L’Anza.

Kommentoi »