Haaveiletko otsatukasta? Katso upea hiusmuutos!

Haaveiletko otsatukasta? Katso upea hiusmuutos!
Haluaisitko leikata otsatukan? Katso kampaaja Meeri Mäntylän tekemä upea hiusmuutos ja parhaat vinkit sähköisille ja pörröisille hiuksille.
Julkaistu 18.2.2016

Lämpimät vaate- ja neulekerrokset pitävät vielä pintansa ja kun hiukset kaivetaan töihin saapuessa vielä pipon ja kaulahuivin uumenista, pörröinen ja sähköinen tukka saattaa näyttää hieman aiottua boheemimmalta ja laittamattomalta. Selkeällä värillä ja leikkauksella, sekä suoristamalla hiukset hyvien tuotteiden kanssa, ilmeen saa helposti skarpimmaksi ja tehokkaammaksi.

Elinalla on lähtökohtana melko haalistunut liukuväri, jota on sävytetty lämpimillä sävyillä jo jonkin aikaa. Oma tyviväri on 8-tummuista vaaleaa ja sitä on näkyvillä reilun parin sentin matkalta. Otsatukkakin jo löytyy, mutta reilusti ylikasvaneena, sivulle suittavana versiona. Pituuden suhteen taas tavoitteena on kasvattaa.

Väriä selkeytettiin tummentamalla tyveä luonnollisen sävyisellä ruskealla ja sävyttämällä koko latvan pituutta hieman tummemmaksi ja tasaisemmaksi. Myös ylenmääräisestä lämpimästä sävystä haluttiin hieman poispäin. Elinan lumikkimaisen vaalealle iholle sopii loistavasti tämä omaa hiusväriä tummempi 6-tummuinen tyviväri.

Leikkauksessa pyrittiin selkeyteen. Latvan linja on skarppi ja tasainen, aavistuksenomainen kerrostus auttaa käsittelemään paksua hiusmassaa. Otsatukka leikattiin kulmakarvojen yli, jolloin niissä on kasvunvaraakin vielä melkein sentin verran. Reunoilta pyöristyvä otsatukka tuo kasvoille pehmeyttä ja kehystää kasvoja kauniisti silloinkin, kun hiukset ovat muutoin kiinni.

Pituuden sävytys tehtiin Wellan Illumina -värillä, joka heijastaa upeasti erilaisia värejä kulloisenkin valon mukaan. Kuvissa se on nähtävissä ihanasti paistavan talviauringon puolella lämpönä ja hehkuna ja samaan aikaan varjon puolella hyvinkin viileänä ja tasaisempana ruskeana. Vahva suoristus korostaa värien tasaisuutta ja uuden siistin linjan tyylikkyyttä eikä pörrööntyneestä boho-tukasta ole tietoakaan!

Suoristettu ja siloinen hius saattaa talvella tarvita hieman lisähoitoa sähköisyyden estämiseksi.

Kokeile näitä vinkkejä:

  • Panosta kosteuttaviin hoitoaineisiin ja hiuksiin jätettäviin tuotteisiin. Voiteet ja öljyt ovat omiaan luomaan hyvän pohjan sähköisyyden ehkäisemiseksi. 
  • Luonnonkosmetiikan hiustuotteet ovat usein öljypohjaisia, joten ne tuovat tarvittavaa raskautta hiuksiin ja toimivat lapsillekin. 
  • Vältä vaatteissa tekokuituja, erityisesti kaulahuivissa ja pipossa. 
  • Vaihda muoviharja luonnonharjaksiseen harjaan. 
  • Vahat poistavat sähköisyyttä loistavasti ja toimivat pitkissäkin hiuksissa, kun ensin hieroo vahan kämmenten välissä ja aloittaa levityksen hiusten alaosasta. 
  • Hiuskiinteet poistavat sähköisyyttä ja toimivat parhaiten esimerkiksi otsahiuksiin, jotka öljyt ja vahat saattavat latistaa. 
  • Lisää vinkkejä löytyy esimerkiksi täältä.

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue myös:

Kommentoi »