Kauneus

Näin valitset oikeat hoitotuotteet hiuksillesi

Sopiva shampoo ja hoitoaine takaavat kauniit ja helppohoitoiset kutrit. Osaatko valita oikein?

Teksti Emine von Boehm
Kuvat valmistajat, Fotolia
15.2.2016

Valitessa hiustenhoitotuotteita useimpien hiuksissa pitää ottaa monta asiaa huomioon. Mieti, mihin haluat panostaa. Onko se väri, sileys tai ehkä tuuheus? Valitse sopivat tuotteet itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaan.

Vaalennetut ja raidoitetut hiukset 

Hiusten vaalentaminen kauttaaltaan tai runsaasti raidoittamalla vaurioittaa hiuksia. Sama pätee permanentattuihin ja auringossa kärähtäneisiin hiuksiin.

Vaalennettu hius ei varsinaisesti tarvitse värisuojaa vaan tehokasta hoitoa.

Etsi sampoita ja hoitoaineita, joissa lukee ”rakennepaikkaava” tai ”korjaava”. Ne sisältävät proteiineja ja muita hoitavia raaka-aineita, jotka parantavat hiusten kuntoa.

Suojaa hiukset lämpösuojasuihkeella tai -voiteella, jotta hiukset eivät vaurioituisi enempää föönin tai muotoilurautojen kuumuudesta.

Kokeile:

Rakennepaikkaavat Bonacuren Repair Rescue sarjan sampoo 12,90 e/250 ml ja hoitoaine 12,90 e/200 ml korjaavat hiusten vaurioita ja ehkäisevät katkeilua. Kampaamoista.

Taita kellertävät hiukset viileän sävyisiksi Wella Professionalsin Color Recharge -violetteja väripigmenttejä sisältävällä sampoolla 18,90 e/250 ml, kampaamoista.

Kaksihaaraiset sileksi naamioiva Garnier Fructisin Split Ends Bandage -seerumi hoitaa latvoja tehokkaasti, 8,50 e/50 ml.

Lue myös: Kolme vuotta ilman sampoota 

Värjätyt hiukset 

Värjätyt hiukset tarvitsevat hellävaraisesti peseviä tuotteita, jotta väri ei haalistu liian nopeasti.

Värjättyjen hiusten sampoot sisältävät miedosti peseviä ainesosia. Sulfaatittomat sampoot ovat erityisen hyviä herkästi haalistuville väreille, kuten punaiselle ja mustalle.

Jos väri kuitenkin kuluu, kokeile väripigmenttipitoisia sävyttäviä tuotteita. Ne pidentävät värin kestoa ja sävyttävät hiuksia kevyesti.

Kokeile:

Sulfaatiton Paul Mitchellin Ultimate Color Repair -sampoo ei haalista hiusväriä, 32 e/250 ml. Saman sarjan hoitoaine 34 e/200 ml suojaa UV-säteilyltä. Kampaamoista.

Säilytä hiusväri hehkuvana tai vaihda hiusten sävyä Biozell Professionalin Color Mask -sävyttävällä hoitoaineella. Saatavana useita eri sävyjä, 9 e/150 ml.

Peitä harmaat tai tee hiuksiin raitoja Color Wown -tyvipuuterilla, joka värjää tyvikasvun seuraavaan pesuun asti. 39,90 e/2,1 g saatavana seitsemän eri sävyä.

Lue myös: Piilota juurikasvu ilman hiusväriä 

Hennot hiukset 

Ohuiden hiuksien ongelmana on usein litteys. Onneksi hennoista hiuksista on helppo loihtia tuuheat sopivilla tuotteilla.

Valitse tuuhentava tai päivittäiseen käyttöön sopiva sampoo. Hoitoaineen ei tarvitse olla tuuhentava, mutta sen tulisi olla kevyt.

Jos pelkäät, että hoitoaine latistaa, kokeile hiuksiin jätettäviä suihkutettavia hoitoaineita.

Ohuet hiukset saavat ryhtiä muotovaahdosta tai kohottavasta tyvisuihkeestaKuivasampoilla ja hiuspuutereilla on helppoa lisätä muhkeutta kuiviin hiuksiin.

Muista käyttää tuotteita maltillisesti. Liian suuri määrä tekee kampauksesta raskaan.

Kokeile:

Tuuhentavat Kevin Murphyn Plumping -sarjan sampoo ja hoitoaine tehostavat hiustenkasvua ja ehkäisevät ohentumista. Kumpikin 29 e/250 ml, kampaamoista.

Rakennetta antava Kératasen Matérialiste -geelisuihke saa hiukset tuntumaan tiheämmiltä ja jämäkämmiltä. 30 e/200 ml, kampaamoista.

Herkullisen tuoksuinen Batisten Heavenly Volume -kuivasampoo lupaa ilmavan kampauksen tahmaamatta hiuksia. 8,90 e/200 ml.

Lue myös: Tässä on ohentuneiden hiusten pelastus 

Paksut tai karheat hiukset 

Paksuudesta harvemmin on haittaa. Karheus ja muhkeus sen sijaan ovat ärsyttäviä.

Silottavat ja kosteuttavat sampoot ja hoitoaineet saavat hiukset laskeutumaan kauniimmin. Paksut hiukset kuivuvat hitaasti, joten kokeile hiusten kuivumista nopeuttavia muotoilutuotteita.

Karheuden saa silotettua hoitavilla suihkeilla ja hiusöljyillä.

Kokeile:

Pehmeästi vaahtoavat Pureologyn Smooth Perfection -sarjan sampoo ja hoitoaine tekevät hiuksista ihanan sileät. Kumpikin 30,50 e/250ml, kampaamoista.

Hoitavan koostumuksensa ansioista Khadin Rose -sampoon jälkeen ei hoitoainetta tarvita 17,80 e/210 ml.

Taltuta pörröt ja kiillota latvat L´Oréal Paris Elvitalin Extraordinary Oil in Cream voidemaisella hiusöljyllä 5,80 e/150 ml.

Kiharat hiukset 

Kiharat kaipaavat kosteutta.

Suosi kostetuttavia tai kiharille hiuksille tarkoitettuja hoitotuotteita. Ne saavat hiukset kiiltämään ja kihartumaan paremmin.

Käytä kosteisiin hiuksiin muotoiluvoidetta tai vaahtoa, joka parantaa kiharoiden elastisuutta ja vähentää pörröisyyttä.

Kauneimmat kiharat saat, kun puristelet ne kuivaksi pyyhkeellä. Selvitä hiukset harvapiikkisellä kammalla ja anna kuivua itsekseen.

Kokeile: 

Hellästi pesevä Redkenin Curvaceous High Foam -sampoo aktivoi kiharoita, 24 e/300 ml. Redkenin Curvaceous Conditioner -hoitoainetta voi käyttää myös jätettävänä muotoilutuotteena, 25,50 e/250. Kampaamoista.

Arganöljyllä hiuksia hoitava Moroccanoilin Curl Defining Cream -kiharavoide tekee kiehkuroita kimmoisat ja pehmeät. 33 e/250 ml, kampaamoista.

Kananmunaa ja hunajaa sisältävä, vanukkaan tuoksuinen Lushin Hair Custard muotoiluvoide tekee hiuksista kiiltävät ja pörröttämät. 19,95 e/100 g.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi