Tässä on ohentuneiden hiusten pelastus

Tässä on ohentuneiden hiusten pelastus
Hiusten ohenemista voi helpottaa muutamilla keinoilla ja tärkeää on muistaa, että hiustenlähtö on yleensä ohimenevää.
Julkaistu 11.12.2015

Erinäisistä syistä johtuva hiustenlähtö on erittäin yleistä ja yksi luonnollisimmista syistä siihen on raskauden jälkeiset hormonaaliset muutokset. Tilanne tuntuu erityisen hankalalta, mikäli hiuksia ei ole alunperinkään ollut liikaa, ne ovat pitkät ja hiustenlähtö tapahtuu lyhyessä ajassa. Tilannetta voi helpottaa muutamilla keinoilla ja tärkeää on muistaa, että hiustenlähtö on yleensä ohimenevää.

Tuija on saanut kokea raskauden jälkeisen hiustenlähdön, jolloin pitkistä ja normaalipaksuisista hiuksista on latvassa jäljellä enää hento verho. Uutta hiusta kasvaa hurjalla vauhdilla, mutta se yltää vasta reilun viiden sentin pituuteen. Otsan ja niskan hiukset ovat alkaneet kasvaa myös yllättäen melko kiharaisina, joten kontrasti latvaan on melko suuri. Uudella leikkauksella ja värillä kokonaisuuteen saatiinkin aivan uudenlaista ryhtiä ja runsautta.

Pituudesta leikattiin kymmenen senttiä ja latva jätettiin vahvaksi, mutta hyvin laskeutuvaksi. Suurimman muutoksen kasvoille toi rento otsatukka, joka hyödyntää otsalla ja ohimoilla kasvavat uudet hiukset ja näyttää hennossakin hiuksessa todella runsaalta.

Kiireisen, pienen lapsen äidin on helppo käsitellä kevyeksi leikattua otsatukkaa, jonka ei ole tarkoituskaan pysyä siistissä rivissä koko päivää, vaan näyttää parhaalta huolettomana ja sivulle pyyhkäistynä.

Väriä syvennettiin laittamalla tyveen puolisen astetta omaa väriä tummempi, lämmin tyviväri. Tummempi väri tyvessä luo syvyysvaikutelmaa, joka saa hiukset näyttämään runsaammilta.

Pituuden auringonvaalentama vaaleus taas raikastettiin karamellinsävyisellä kiiltokäsittelyllä, joka sopii Tuijan omaan suklaanruskeaan väriin täydellisesti.

Ohueksi kuluneesta ja hennosta latvasta ei ole leikkauksen myötä tietoakaan!

Hiukset näyttävät ja ennenkaikkea myös tuntuvat runsailta ja terveiltä, kun ohentunut latva lähti kunnon leikkauksen myötä. Syvempi ja ruskeampi väri hiuksissa taas tuo ilmettä ja pirteää väriä Tuijan kasvoille. Iho näyttää hyvinvoivalta ja silmät kirkastuvat. Tuija toimiikin rohkeana esimerkkinä kaikille, joiden hiukset ovat kärsineet elämän mukanaan tuomista muutoksista.

Tässä vinkkejä ohentuneiden hiusten pelastamiseen:

  • Mikäli hiukset ovat latvasta huomattavasti ohentuneet, vippaskonsteja ei ole. Anna rohkeasti kampaajan leikata hiuksesi mittaan, jossa vahvuus alkaa tuntua. 
  • Värjäämällä hiukset oikein, omat hyvät puolet ja hiusten vahvuudet voidaan tuoda helposti esiin. 
  • Hiuspohjasta kannattaa pitää erityisen hyvää huolta, sillä vain terveestä hiuspohjasta voi kasvaa tervettä tukkaa. 
  • Hiuspohjaa virkistävistä seerumeista voi olla hyötyä, mikäli oheneminen johtuu hiuspohjan ongelmista. 
  • Myös latvojen kuntoa kannattaa vaalia. Jos mielessä on kasvatusprojekti, latvojen täytyy pysyä hyvässä kunnossa, jotta ne eivät murene latvasta kasvaessaan. 
  • Hiustenkasvuun tähtäävät ravintolisät voivat myös auttaa. 
  • Ennenkaikkea kannattaa pyrkiä kaikin keinoin välttämään lisästressiä asian suhteen, sillä se vain pahentaa tilannetta. Mikäli tietää hiustenlähdön olevan ohimenevää, kannattaa keskittyä tavoitteseen ja tehdä hiusten nykytilanne mahdollisimman hyväksi.

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue myös:

Kommentoi »