Kauneus

Sivuotsis? Katso, minkä ilmeen se tuo kasvoille!

Pitkät kutrit puolipitkiksi ja uusi sivuotsatukka! Ilme piristyy ilman dramaattista muutosta.

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
12.8.2015

Selkeä ja tasapitkä leikkauslinja on ollut varsinkin pitkän polkan trendinä jo pitkään. Uutta ilmettä pystyykin luomaan helposti erilaisten otsahiusten avulla eikä jokaiselle kasvojenmuodolle sopivalla kevyellä sivuotsiksella voi mennä vikaan!

Tämänkertaisella asiakkaallamme oli erittäin pitkä, paksu ja raskas hius, johon haluttiin huomattavasti kevyempi ilme. Väriä kirkastettiin vaalentamalla hiusta reilusti vapaan käden raidoilla, pituudesta leikattiin huimat 40 senttiä ja kasvoja kehystettiin reilulla sivuotsiksella.

Koko hius raidoitettiin kauttaaltaan siten, että vaalea väri liukuu tyvestä peittäen lopulta koko latvan. Väriin haettiin hyvin luonnollista ilmettä – kuin aurinko olisi ollut töissä. Pitkä polkka on linjaltaan suora, mutta hiusten paksuudesta johtuen kerrostuksessa ei säästelty. Sivuotsis jätettiin sen verran pitkäksi, että se pysyy sivussa itsestään ja sen saa myös halutessaan pinneillä hyvin kiinni.

 

Lopputulos on ihanan huolettoman ja raikkaan näköinen! Roikkuvasta tai väsähtäneestä ilmeestä ei ole enää tietoakaan, sillä kasvot saivat kunnon kohotuksen leikkauksen ja otsahiusten myötä.

KENEN TUKKAAN SIVUOTSIS SOPII?Sivuotsis sopii jokaiselle kasvonmuodolle, mutta etenkin kulmikkaille ja pyöreille kasvoille se on paras valinta.Pitkältä sivujakauksesta tuleva otsatukka pehmentää ja kaventaa kasvojen kulmia ja huijaa kasvoille lisää pituutta. Oikealle kohdalle päättyvä otsahius myös korostaa poskipäitä ja tuo kasvojen ilmeikkyyttä esiin.Leikkaamista on turha arastella, sillä valmiiksi sivulle leikattu otsahius yltää hetkessä korvan taaksen ja kasvaa tarvittaessa nopeasti pois.

Katso myös, huippumuodikas puolipolkka.

NÄIN SAAT OTSATUKAN PYSYMÄÄN SIVULLASivuotsiksen saa parhaiten pysymään paikoillaan kevyen tupeerauksen, vahan ja hyvin kevyen hiuskiinteen avulla:

•   Tupeeraa otsahius luonnonkarvasta tehdyn harjan avulla pienissä osioissa

•   Harjaa otsis kevyesti oikealle paikalleen ja tarkista, ettei tupeerausta jaa näkyviin

•   Pyörittele otsiksen latvat oikeaan suuntaan vahassa kostutetuilla sormilla – kuin muotoilisit viiksiä!

•   Kiinnitä kokonaisuus hyvin kevyellä suihkauksella hiuskiinnettä siten, että teet toisella kämmenellä kupin otsahiusten alle. Näin hiukset jäävät irti otsasta.

•   Liian tärkättyä ilmettä kannattaa välttää, sillä hiusten viimeistelytrendi on nyt rentoa ja kepeää!Katso myös, hyvä leikkaus hoikistaa kasvoja.

Joka viikko uusi hiusmuutos kauneusjaterveys.fi:ssä. Hiusmuutokset toteuttaa kampaaja Meeri Mäntylä. Hän vetää omaa FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa hiusaiheista blogia I´d rather hair you now. Tutustu!

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi