Kellertyvätkö vaaleat hiuksesi? Toimi näin!

Kellertyvätkö vaaleat hiuksesi? Toimi näin!
Punapigmenttinen, vaalennettu hius saattaa kellertyä ikävästi. Katso upea hiusmuutos ja vinkit keltaisuuden välttämiseen.
Julkaistu 14.1.2016

Heijastavatko tummat kutrisi aina punaoransseja sävyjä värjäyksen tai auringonoton jälkeen? Voi olla, että hiuksissasi on vahva punapigmentti, joka saattaa aiheuttaa haasteita viileiden sävyjen saavuttamisessa ja ylläpitämisessä. Toisaalta lämpimät punaiset ja kultaiset sävyt hehkuvat hiuksissa intensiivisesti ja sopivat vaalealle hipiällesi. Mutta mikä avuksi, jos on eri mieltä luonnon suoman sävyn kanssa?

Ursulalla on hiuksissaan vuoden levännyt tyvikasvu, joka on sävyltään hyvin kultainen. Vaalennettu latva taittaa punapigmentin johdosta erittäin voimakkaasti keltaiseen ja näyttää vallanneen tasaisuudellaan koko yleisilmeen. Tavoitteena on löytää hiuksiin uutta eloa ja sävyä oman punapigmentin ehdoilla.

Raidoitimme koko pituuden oman tyven sävyisillä raidoilla, jotta hiuksiin saatiin syvyyttä ja vaihtelua.

Tummentaminen on punapigmenttisten hiusten kanssa vaalentamista parempi ratkaisu pidemmällä tähtäimellä, sillä vaaleat alkavat ajan kanssa väistämättä taittaa keltaiseen kun taas tummemmat sävyt pitävät paremmin pintansa.

Raitojen jälkeen hiuksiin laitettiin kiiltokäsittely, jonka sävyksi valittiin beige ruusukulta.

Pelkästään viileillä sävyillä taittaminen saattaa tehdä luonnostaan kultaisista hiuksista hieman tunkkaiset ja epäluonnollisen väriset eikä pysyvyyttä välttämättä ole riittävästi. Omaa sävyä tukeva ruusukulta taas tuo esiin kultaisten hiusten paremmat puolet ja pysyy kauniina pitkään.

Ursulan hiukset näyttävät puhjenneen kukkaan! Sävy on raikas ja pehmeä, ja kiiltokäsittely puhdisti vaaleita osioita huomattavasti.

Värin ylläpito vaatii jonkin verran vaivaa, mutta onneksi punapigmentin kanssa työskentelyyn on monia keinoja:

  • Vältä liiallista vaalentamista, sillä keltaisuus tulee vahvasti läpi vaaleimmista osioista. 
  • Myös tummaksi värjätessä kannattaa pitää huoli, että käyttää mahdollisimman mietoa hapetetta. Hapete hapettaa eli vaalentaa omaa pohjasävyä aavistuksen paljastaen punertavia, oransseja ja keltaisia pigmenttejä. Näin ollen, vaikka itse valittu värjättävä väri olisi viileä, sen alle jäävä hius on todellisuudessa aavistuksen vaalentunut ja värin kuluessa tämä oma hapettunut hiussävy puskee esiin. 
  • Hopeashampoot ja sävyttävät hoitoaineet ovat suuri apu värin ylläpidossa kotona. 
  • Kannattaa myös harkita, onko erittäin viileän sävyn tavoitteleminen kaiken vaivan ja rahanmenon arvoista ja miettiä, voisiko pehmeämpi beige, hiekka tai ruusukulta istua omaan päähän paremmin kuin kuvittelikaan.

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue myös:

1 kommentti