Onko vesi pilannut hiuksesi? Näin ratkaiset ongelman!

Onko vesi pilannut hiuksesi? Näin ratkaiset ongelman!
Veden mukana kulkeutuvista metalleista aiheutuva hiusten värjäytyminen on yllättävän yleistä.
Julkaistu 18.12.2015

Putkistosta irtoavat kupari ja rauta yhdessä veden puhdistukseen tarkoitetun kloorin kanssa saattavat näkyä erityisesti vaalennetuissa hiuksissa tunkkaisena keltaisuutena ja mattaisena vihertävyytenä.

Ongelmaa voi lähteä ratkaisemaan hiusväreillä, suihkusuodattimilla ja erilaisilla sävyttävillä hiustenhoitotuotteilla.

Hannan lähtötilanteessa on reilun viiden sentin matkalla tyvikasvu, jota seuraa tiheä raidoitus puolen vuoden takaa. Latvan sävy on päässyt reippaasti kellastumaan pitkälti veden seurauksena, mutta myös normaalisti ajan kanssa vanhan taittovärin haalistuttua pois.

Lisäksi latvan sävy tuntuu tummempaan tyveen nähden liian tasaiselta, joten raitasiveltimille tuli käyttöä!

Hiusten pituuksiin laitettiin vuorotellen oman tyven tummuisia raitoja ja vapaalla kädellä vaaleaa tyviraitaa. Näin saatiin oman tyvivärin ja vaalennetun latvan raja häviämään ja eloa koko pituuteen.

Ratkaisevassa roolissa oli kuitenkin kiiltokäsittely, jolla taitettiin epätoivottu keltaisuus ja tunkkaisuus unholaan.

Joissakin kampaamoväreissä, kuten tässä tapauksessa käytetyssä Wellan Illumina -värissä, on mukana metallinsitojia, joilla hiuksista saadaan poistettua sinne kertyneitä metalleja ja oikein valittujen sävyjen kanssa lopputuloksesta tulee huomattavasti puhtaampi.

Hiekansävyiset ja moniväriset hiukset sopivat Hannalle loistavasti! Tummempi tyvi sulautuu latvaan kauniisti ja vaaleat sävyt hehkuvat puhtaina.

Hiusvärin ylläpidossa korostuvat nyt keinot, joilla vedestä tulevia metalleja voidaan välttää ja niiden aiheuttamia värivirheitä häivyttää:

  • Suihkusuodatin poistaa vedestä sinne kuulumattomia metalleja ja klooria ja auttaa hiusväriä säilymään pidempään kauniina
  • Keltaisuuden taittoon on monia vinkkejä, joista tärkein on säännöllinen hopeashampoon käyttö
  • Punertava hoitoaine häivyttää kuparista aiheutuvaa vihertävyyttä

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue myös:

Kommentoi »