Kauneus

Katso kaunis liukuvärjäyksen tulos!

Katso kauniin liukuvärjäyksen tulos ja lue ohjeet, miten saat vaalean värin pysymään ilman kellerrystä.

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
18.8.2015

Kampaajilta toivotaan edelleen jatkuvasti liukuvärimäisiä värjäyksiä – ja samaan hengenvetoon todetaan kainostellen, että “vaikka ne eivät ole enää muodissa”. Tämähän ei pidä alkuunkaan paikkaansa, vaan liukuvärjäyksestä on vain alkanut tulla astetta tyylikkäämpää ja sulavampaa!

Pelkkä tumma tyvi ja vaaleat latvat eivät enää riitä upeimman lopputuloksen aikaansaamiseksi, sillä nyt mukaan tarvitaan hieman raitoja! Tämänkertaisen asiakkaamme latvaa on vaalenneltu pitkään, mutta tällä kertaa toivottiin jonkin verran syvyyttä tyveen ja latvoihin erittäin vaaleita osioita, etenkin kasvojen ympärille. Sävyjen toivottiin pysyvän melko viileinä. 

Vaikka väriin haluttiin syvyyttä, tyvivärjäyskierrettä haluttiin kuitenkin välttää. Tämä ratkaistiin tekemällä tyviväri kevytvärillä, joka haalistuu ajan mittaan pesuissa. Asiakkaan oma hiustenväri on asteeltaan noin 8, joten laittamalla tyveen 7-tummuisen värin, se haalistuu juuri asteen verran siinä parissa kuukaudessa, kun tyviväriä tulisi näkyviin.Tämän ajankohtaisimman liukuvärin juju piilee tyvivärin päälle laitettavissa raidoissa. Tyvivärin päälle ja pituuksiin tehtiin reilusti vapaan käden raitoja, jolloin värin liukuma näyttää eläväiseltä eikä tummempi tyvi näytä yksinään värikypärältä.

Latva sävytettiin pesupaikalla vielä viileänsävyisellä taittovärillä. Hiuksiin tuli todella luonnetta, kun tyveä hiukan tummennettiin! Vaikka raidat ovat yllättävän paksuja, ne sopivat tähän tyyliin loistavasti – ohuempia raitoja kun ei joukosta edes huomaisi. Kun latva on hyvin vaalea, se on samalla myös hyvin huokoinen. Tästä saattaa seurata haasteita puhtaan sävyn ylläpitämisessä, kun hius ottaa herkästi itseensä epäpuhtaita värejä vedestä ja muotoilutuotteista eivätkä taittosävyt pysy niissä riittävän pitkään.

Katso myös, miten huijaat hiukset luonnollisiksi! 

Taistele hiusten kellastumista vastaan

Hopeashampoo on tärkein tuotteesi. Hyvä hopeashampoo on tummanviolettia eikä sävy hälvene saman tien, kun shampoon vaahdottaa. Hopeashampoota voi käyttää 2-3 pesun välein tai jopa joka pesussa sekoittamalla kämmenellä hopeasamppoota normaalin samppoon sekaan.

Kokeile ainakin Joicon, L’orealin ja System Professionalin hopeashampoita! Hopeashampoota kannattaa muistaa levittää erityisesti sinne, missä sitä tarvitaan – mikäli vaahdotat vain päänahan, viileitä sävyjä kaipaavat latvat jäävät keltaisemmiksi.  Sävyttäviä hoitoaineita ja maskeja voi käyttää tukemaan shampoon tehoa.

Testaa Wellan Color Rechargen Cool Blonde sekä KC:n Color Maskeista Silver ja Vanilla.  Sävyttävät vaahdot ovat usein hyvin tehokkaita värinkirkastajia, joten niitä kannattaa käyttää korkeintaan parin viikon välein. Ehdoton ykkönen on Goldwellin sävyttävä vaahto sävyssä 10V.

Ennen kaikkea latvat kannattaa pitää hyvässä kunnossa, sillä silloin pysyvät väritkin parempana!

Hiusmuutos-palstalla kirjoittaa kampaaja Meeri Mäntylä. Lue Meerin hiusaiheinen blogi I´d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi