Kauneus ja Terveys

Pastellivärit vuoden hitti hiuksissa - katso upea hiusmuutos

Pastellivärit vuoden hitti hiuksissa - katso upea hiusmuutos
Pastellivärit ovat olleet kuluvan vuoden hitti hiustenvärjäyksessä. Kesällä värit olivat rohkeita, talvea kohti pastellivärit muuttuvat hillitymmiksi. Erityisesti punertavat ja roosaiset sävyt sopivat todella monelle.
Julkaistu: 26.11.2015

Alisa on vaalentanut hiuksiaan vuosien ajan raidoittamalla. Latva on päässyt jo hyvin vaaleaksi, mutta sävy vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja tummempi tyvi raikastusta.

Tiedossa on siis reilusti raitoja ja talveen sopivaa sävytystä.

Koska edellisestä raidoituskerrasta oli kulunut jo puolisen vuotta, teimme tyvialueelle reippaasti vapaan käden raitoja, joilla saa vaalennettua kerralla isompiakin kokonaisuuksia.

Vapaalla kädellä tehdyt raidat saavat aikaan pehmeän lopputuloksen, jolloin oma tyvi saa kasvaa huoletta ilman selkeää värjäysrajaa.

Koska Alisan vaalennettu hius on hyvin vaaleaa, paikoitellen valkoista, se pystyttiin sävyttämään normaalia rohkeammalla vaaleanpunertavalla sävyllä, jolla saatiin aikaan upea roosainen hehku.

Lopputulos näyttää todella freshiltä ja puhtaalta! Puuterinen roosa on sävynä yhtäaikaa rohkea ja tyylikäs ja sopii kauniisti myös Alisan vaalealle iholle.

Koska punertavat sävyt tahtovat huuhtoutua pesuissa pois ensimmäisinä, sävyn ylläpitämiseksi vaaditaan kotona hieman normaalia enemmän vaivannäköä:

  • Jokaisen pesun yhteydessä on hyvä käyttää teholtaan mietoa sävyttävää hoitoainetta. Esimerkiksi Wellan Color Recharge sävyssä Red on riittävän tehokas tuomaan punertavaa hohtoa ilman pelkoa paloautonpunaisesta tukasta. 
  • Sävyä voi tehostaa myös sekoittamalla normaaliin hoitoaineeseen tipan sävyttävää maskia haluamassaan sävyssä. Esimerkiksi KC:n uusista Color Painteista löytyy monta upeaa sävyä. 
  • Sävyttävien hoitoaineiden ja naamioiden levittämisessä kannattaa olla huolellinen ja ottaa suuripiikkinen kampa avuksi, jotta sävystä tulee tasainen. 
  • Hiusten sävyä ei kannata pelästyä vielä hiusten ollessa märkiä, sillä sävyt vaalenevat ja haalenevat huomattavasti, kun hius kuivuu. 
  • Mikäli pohjaväri tummenee ja kellastuu, lopputulos ei ole enää halutunlainen – vaan enemmänkin kuparin tai oranssin sävyinen. Silloin myös alla olevasta vaalennuksesta kannattaa pitää huolta. 
  • Harvempi pesuväli ja hyväkuntoinen hius helpottavat värin ylläpitoa huomattavasti!

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Kommentoi »