Näin loihdit tuuheat hiukset

Näin loihdit tuuheat hiukset
Paksut ja ilmavat hiukset ovat aina muodissa. Lue, kuinka saavutat tuuhean tukan.
Julkaistu 28.12.2015

Me epäonnekkaat, jotka emme ole saaneet synnyinlahjaksi Prinsessa Ruususen paksuja kutreja, tiedämme, että tie tuuheaan tukkaan on pitkä ja kivinen. Helppoa oikotietä ei ole, vaan se onnistuu ainoastaan vaihe vaiheelta ja useita apureita hyödyntäen.

Aloita pesemällä hiukset tuuheuttavalla sampoolla. Volyymisampoot toimivat syväpuhdistavien shampoiden tavoin siten, että ne sisältävät mahdollisimman vähän silottavia aineita, kuten silikonia, ja paljon peseviä aineita, jotka puhdistavat hiuksen siihen kertyneistä hiustuotteista. Tukka jää hieman karheaksi ja siten myös tuuheammaksi. 

Hoitoaine saa olla koostumukseltaan hoitavampi, kunhan levität sitä vain latvoihin ja pituuksiin.

Tekstuuria tukkaan

Käytä hiustenpesun jälkeen tekstuuria ja runsautta antavia tuotetta pyyhekuiviin hiuksiin. Muotovaahto tai tyvikohottaja sopii hiusten tyveen. On tärkeää, että harot päänahkaa tuotteen levityksen jälkeen, jotta se levittyy tasaisesti suuremmalle alueelle, ja saat maksimaalisen hyödyn. 

Muotovaahtoa voi levittää myös hiusten pituuksiin, mutta suola- tai sokerisuihkekin on hyvä vaihtoehto. Muista annostella tuotetta kohtuudella, koska liian suurella määrällä on latistava vaikutus. 

Käännä pää alaspäin 

Föönaa tukka pää alaspäin, jotta hiukset kuivuvat ilmavaan asentoon. Pöyhi päänahkaa föönauksen aikana – sen lisäksi, että se auttaa hiuksia näyttämään kuohkeammilta, se myös tuntuu hyvältä ja nopeuttaa kuivaamisprosessia. 

Föönaa hiuksia niin kauan, kunnes ne ovat täysin kuivat, sillä kosteaksi jääneet hiukset lässähtävät hyvin todennäköisesti. 

Taianomainen tupeeraus  

Toisin kuin yleisesti luullaan, tupeeraaminen ei vahingoita hiusta, mikäli sen tekee oikein ja rauhallista tekniikkaa käyttäen. Hyvä tupeerauskampa ja pienissä osioissa tupeeraaminen on tupeerauksen onnistumisen kannalta erittäin oleellista. 

Monet aloittavat tupeeraamaan liian kaukana tyvestä, mikä on tehottomampaa ja saa aikaan takkupalloja. On järkevämpää aloittaa muutaman sentin päässä tyvestä, ja edetä tyvestä poispäin. Jatka tupeerausta hiuksen puoleenväliin – tai vielä pidemmälle, jos haluat kunnon sänkytukan -, jotta runsaus jatkuisi myös pituuksiin. 

Suihkauta heti jokaisen tupeeratun hiusosion päälle kevyesti keskivahvuista lakkaa, jotta tuuheus kestää. Aivan päällimmäisiä hiuksia ei kuitenkaan kannata tupeerata, jotta vältyt pörröiseltä lookilta. 

Sui sileät päällihiukset tupeerattujen hiusten päälle, ja tarkastele vielä lopputulosta joka kulmasta peilien kautta – hiusten välistä pilkistelevät takkupesät eivät näytä kauniilta. 

Kiharra tai käy kampaajalla 

Totuus on, että kiharat hiukset näyttävät tuuheammilta kuin suorat ja sileät. Mikäli jaksat herätä aamulla parikymmentä minuuttia aikaisemmin, kokeile kihartaa hiuksesi paksulla sauvakihartimella. Lopuksi harjaa kiharat auki ja kiinnitä ne hiuslakalla. 

Jos sinulla on pitkät hiukset, sinun kannattaa harkita lyhyempää hiustyyliä. Pitkät hiukset painavat luonnollisesti enemmän kuin lyhyet ja niin ollen näyttävät helpommin lättäniltä.

”Long bob” eli pitkä polkkatukka on varsinkin tänä syksynä ajankohtainen kampaus, ja se imartelee monia.

Suositun vloggaajan Nicole Guerrieron sanoin: "Life is too short to go through it with one hairstyle forever."

Kirjoittaja Mimi Kantele on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -lehden toimituksessa.

Kommentoi »