Voi hyvin

Horoskooppi

Horoskooppi
Rakkautta vai rahaa? Astrologi Markku Mannisen laatima horoskooppi ajalle 1.–31.3.2023.
Julkaistu 28.2.2023

Oinas 21.3.–20.4.

Maaliskuisilla on ensin aika tasainen pariviikkoinen, mutta sitten seuraa vilkasta ja asiapitoista menoa jakson loppuun asti. Alkuvuoden oivalluksiin ja tilaisuuksiin liittyen voi eteen tulla jokin käytännön parannus työssä ja toimeentulossa. Myös uusi kulkuväline sopisi symboliikkaan.

Sen sijaan huhtikuun alkupuolen lapsilla on tilaisuuksia saada päänsä pyörälle. Se voi johtua voimakokemuksesta luonnossa tai vaikkapa liikenteessä. Jotkut jopa keksivät elämälleen uuden tarkoituksen tai päämäärän. Myös jokin työtilaisuus voi tempaista mukaansa. Jakso on myös romanttinen, joten jalat voivat mennä alta silläkin tavalla.

Härkä 21.4.–21.5.

Melkein kolmivuotinen seitsenvuotiskriisi loppuu nyt. Elämänpuun kuivuneita on oksia karsittu ja omia asenteita muokattu. Kevät etenee aluksi aika tasaisena omassa pienessä elämänkuplassa, mutta tämän jakson jälkipuolella nousee elämää mukavoittava lämpöaalto, joka sallii pientä itsensä hemmottelua ja voi innostaa hankkimaan elämään jotain suloista – vaikkapa lemmikin.

Härkien pinnan alla muhii suurempiakin suunnitelmia ja unelmia, joille kesästä alkava kasvuvaihe tulee antamaan potkua. Jo nyt voivat vapunjälkeisellä viikolla syntyneet kokea kaipuuta johonkin aivan uuteen. Heille muutos ei ole mörkö vaan ilonaihe.

Kaksoset 22.5.–21.6.

Viime elokuussa alkanut ristiriitojen, sisuuntumisen ja kaikenlaisten kamppailujen jakso päättyy 28.3. Jakson isäntä on ollut sodanjumala Mars, joka vielä kirittää ja ärsyttää 10.–21.6. syntyneitä.

Kaksosten elämä rauhoittuu kevään edetessä, mutta eri pohjalta kuin ennen viime syksyä. Maaliskuu on siirtymävaihetta, jonka parasta antia on varsin vilkas ystävien, rientojen ja yhdistysten sektori. Jotain aivan uutta voisi nyt syntyä joko omaehtoisesti tai sopivien hengenheimolaisten kanssa.

Ajan viisari siirtyy osoittamaan toukokuisiin, joiden on syytä kääriä hihat ja ryhtyä ottamaan elämänsä ja lahjakkuutensa vakavasti.

Rapu 22.6.–22.7.

Maaliskuun anti on hiukan ohutta. Ensimmäiset kolme viikkoa tarjoavat kevyttä ja kivaa viestintää kaveripiirissä. Mehevien juttujen lisäksi voi puskaradiosta tulla myös työtilaisuuksia. Jakson loppupuolella trafiikki hiljenee ja ravut viihtyvät enemmän kotioloissa. Suhteet siskoihin ja ystävättäriin rasittavat hieman, eikä joka viestiin jaksaisi vastata.

Mojovampaa menoa lupaa 25.3. alkava melkein kahden kuukauden voimajakso, joka ehtii tämän ennusteen puitteissa kirittää kesäkuun lopulla syntyneitä liikkumaan, voittamaan pelkoja ja vapautumaan rajoituksista. Tähän voisi liittyä jokin äänekäs kone tai muu meluisa harrastus.

Leijona 23.7.–23.8.

Maaliskuu on vuoden mukavimpia jaksoja. Heinäkuisten kontaktiverkko on varsinkin jakson loppupuolella hyvin aktiivinen ja elokuisilla on alkuvuoden seurallisimmat ja romanttisimmat tunnelmat. Sen lisäksi elokuun alkupuolella syntyneillä on neljän vuoden välein toistuva tilaisuus saada oivalluksia ja tehdä kasvuhyppyjä sekä henkisellä että aineellisella tasolla.

Pienikin matka avartaa horisontteja merkittävästi, samoin kuin oppimistilanteet ja lukeminen. Suurin uutinen on kuitenkin se, että korona-ajan alusta leijonia rasittanut seitsenvuotiskriisi päättyy. Se näkyy varsinkin tunne-elämässä entistä aidompina ihmissuhteina.

Neitsyt 24.8.–22.9.

Tärkeissä taivaanmerkeissä on käynnissä siirtymävaihe. Yli puoli vuotta neitsyitä kuormittanut stressi ja kiire väistyvät tämän ennustusjakson lopulla. Sen jälkeen on helpompaa vetää sosiaalisia rajoja ja olla haaskaamatta voimiaan olemattomiin pikkuhankkeisiin.

Arjen tasolla maaliskuun alkupuoli on täynnä kontakteja sekä hyödyn että huvin merkeissä. Jälkipuolella korostuu työ ja kaikenlaiset hankinnat, sekä neuvonpito opettajahahmojen ja asiantuntijoiden kanssa. Elokuun puolella syntyneillä on nyt alkamassa tärkeä itsearvioinnin vaihe aiheesta ottaako elämänsä ja lahjakkuutensa tosissaan.

Vaaka 23.9.–22.10.

Koko alkuvuoden teema on ylivilkas suhdealue. Maaliskuunkin käänteet pakottavat vaakaihmiset oivaltamaan jotain siitä, miten uudet kontaktit syntyvät, ja miten epämieluisista pääsee eroon. On tärkeää pitää suu kiinni ja naama peruslukemilla ja vaikean ihmisen kohdalla katsoa tätä silmien väliin täysin ilmeettömästi. Muutama sekunti, ja tilanne purkaantuu. Tätä on ilmaamisen taito.

Osa vastaantulijoista voi olla kiinnostavia, jolloin voi käyttää vaa'an tärkeintä asetta – hymyä. Maaliskuu huipentaa energisen ja tehokkaan talvijakson, joka tässä lopussa tuuppaa lokakuun puolivälisiä eteenpäin. Ensi kuussa on erilainen meno.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Skorpionin voimavarat nousevat esiin kriisiaikoina. Sota-ajat ja pandemiat ovat näytönpaikkoja, minkä tietävät hallituksemme kaksi tärkeintä ministeriäkin. Skorpionien jaksamista testannut seitsenvuotiskriisi päättyy maaliskuun seitsemäs. Huhtikuun lähetessä voi jopa sanoa että uusi, keventynyt skorpioni tulee muotiin.

Maaliskuu on muutenkin ihan mukavaa aikaa, koska alkupuolella kukoistaa tunne-elämä ja jälkipuolella pääsevät esiin nokkeluus ja teräväkielisyys. Jos sattui syntymään marraskuun ensimmäisellä viikolla, voi lähipiirin yllättää räväkällä elämänmuutoksella. Siviilisääty, työ ja asuinpaikka voivat mennä uusiksi.

Jousimies 23.11.–21.12.

Koko talven ajan kuumana käyneen jousimiehen energiataso alkaa rauhoittua, mutta jos syntymäpäivä osuu välille 12.–21.12, on putkessa vielä yhdet paukut, joilla voi selvittää välejään kiistakumppaneiden kanssa. Silti myös tässä merkissä piilevä lempeä ja joustava puoli pyrkii esiin.

Herttaisuus valloittaa lähipiiriä ja asiakaskuntaa jakson alkupuolella ja sulavapuheisuus alkaen 19.3. Nämä jouhevoittavat työkuvioita ja parantavat välilöitä lähiympäristöön. Myös kynnys päästä esiin mediassa madaltuu. Varsinkin joulukuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden kannanotoille ilmaantuu kysyntää. Mahdollinen matka olisi näille hyvin antoisa.

Kauris 22.12.–20.1.

Ennuste on kaksitasoinen. Arjessa on ensin päällimmäisenä monipuolinen viestittely, joka tukee sekä työtä että yhteyksiä samanhenkisiin ystäviin ja tuttaviin. 16.3. alkaa lempeiden tuulten jakso, joka hivelee tunne-elämää ja sallii myös pientä nautiskelua ja esteettisiä ostoksia.

Henkisemmällä tasolla alkaa parin vuoden jakso, jonka kuluessa kauriit oppivat pukemaan ajatuksiaan ja tunteitaan sanoiksi aivan uudella tavalla. Tästä voisi seurata tutkielmia, artikkeleita tai vaikka romaani. Hyvä uutinen on se, että 15.–19.1. syntyneitä pitkään vaivannut painostava kausi loppuu. Sukuasioiden ja toimeentulon ongelmat väistyvät.

Vesimies 21.1.–18.2.

Ajan ankarat vaatimukset poistuvat vesimiesten niskasta 7. maaliskuuta. Toivon mukaan parin viime vuoden aikana on oma rooli maailmassa kirkastunut, ja osallistuminen kaikenlaisiin hankkeisiin on nyt luontevaa. Ennustusjakso on muuten aika vaatimaton, tarjoten lähinnä vilkasta ajatustenvaihtoa tulevien menojen tiimoilta.

Helmikuun ensimmäisellä viikolla syntyneillä on selvästi jännittävimmät ajat, koska oma muutoksenkaipuu voi yhdistyä johonkin kimppahankkeeseen. Jos sopivat ihmiset ovat perustamassa yhtyettä tai muuta kulturellia, löytyy vesimiehelle aina rooli. Tyypillinen "veskari" toimii harvoin yksin.

Kalat 19.2.–20.3.

Ensimmäiset pari viikkoa ovat kaloille vuoden parasta aikaa saada ideoita lukemalla, surffailemalla netissä ja juttelemalla kaiken kansan kanssa. Yli puoli vuotta kestänyt stressin ja kiireiden vaihe kirittää vielä 10.–20.3. syntyneitä, mutta päättyy maaliskuun lopulla. Nikkarointi, lumityöt ja yleinen arjen pulmien ratkominen ovat tulleet tutuksi. Välit miessukupuoleen paranevat alkaen 25.3.

Ajan viisari kääntyy kalojen suuntaan, ehtien nyt kysyä 19.–24.3. syntyneiltä, olisiko aika miettiä sitä, mitä voi antaa yhteiskunnalle ja maailmalle. Tämä on harvinainen ja juhlallinen juttu – viimeksi se koski helmikuisia vuonna 1994.

1 kommentti