Kauneus ja Terveys

32 muodikkainta syystakkia ovat tässä!

32 muodikkainta syystakkia ovat tässä!
Syystrendien yksi pääteemoista on päällystakit. Nyt syystakeissa hullutellaan michelinukkotoppiksilla, värikkäillä villakangastakeilla ja luotetaan klassikkovärin voimaan.
Julkaistu: 8.9.2016

Värikkäät syystakit

Syksyn murretun väripaletin rinnalla kirkkaat karamellisävyt ovat lunastaneet paikkansa muotikartalla. Erityisen kuuma sävy on vaaleanpunainen.

Muista kuitenkin tämä: Kun valitset värikkään syystakin, suosi suoralinjaista ja yksinkertaista mallia. Takin asusteiden suhteen ole varovainen, ettei lopputulos näytä liian kirjavalta. Ajatuksena on luoda selkeälinjainen mutta hillitty väriblokkityyli.

Vaaleanpunainen villasekoitetakki 99,95 e, ellos. Vihreä trenssi 60 e, Monki. Punainen kipparitakki 89 e, ellos. Vaaleansininen takki 80 e, Mango. Näytöskuva Courreges AW16, Leena Aro.

Beigemania näkyy syystakeissa

Maitokahvi, toffee, khaki – beigen eri vivahteet ovat syyskaudella enemmän kuin kuumaa valuttaa. Kaiva siis vaatekaapistasi se vanha kamelitakki, sillä nyt se päällä olet tyylikkäin. Vai ammottaako vaaterekilläsi beigen mentävä aukko? Panosta nyt laadukkaaseen välikausitrenssiin tai villakangastakkiin.

Hae tyylivinkkejä   Max Maran   tai  Cé linen näytöks istä, joissa mallit puettiin päästä varpaisiin khakin eri sävyihin. Ei muuten yhtään hullumpi idea uudeksi arkityyliksi. Viimeistele tyyli ohutkorkoisilla avokkailla. 

Pitkä villakangastakki 249,95 e, ivy & toak, zalando.fi. Pitkä trenssi 89,95 e, Zara. Lyhyt kipparitakki 129 e, H&M. Hupullinen villakangastakki 89,95 e, Zara. Näytöskuva Max Mara AW16, Leena Aro.

Kelsitakki

Kelsitakki on vahvistanut asemaansa klassikkona. Eikä ihme, sillä takki sopii täydellisesti talvivaatteeksi: sen lampaankarva sisus on parasta lämmikettä, mitä pohjoisen asukas voi toivoa. Eikä muodikkuudesta tarvitse tinkiä, sillä kelsitakki on tyylikäs nyt ja aina. Lampaankarvatakki on toki sijoitus, mutta kun hankit sen laadukkaimman kerran, säilyttää se hyvin hoidettuna arvonsa.

Kelsitakki 2300 e, Acne Studio, Net-a-Porter.com. Keinonahkatakki 45 e, Newlook.com. Sammalenvihreä keinonahkatakki 110 e, Topshop.com. Kelsitakki 1610 e, Diesel. Näytöskuva Burberry Prorsum AW16, Leena Aro.

Syystakiksi univormu

Syystakkien hillitympää linjaa edustavat univormutakit. Niitä nähtiin muun muassa   Tommy Hilfigerin  ,  Coachin  ja Pradan näytösla voilla. Tunnusmerkkinä on tietysti kaksirivinapitus ja minimalistinen muotokiel i.

Vinkki: Löytyykö kaapistasi tummansininen villakangastakki? Vaihda siihen kultaiset napit ja ompele viereen feikkinappirivi. Näin tuunaat itsellesi trendikkään syystakin.

Takki, jossa pystykaulus 299,95 e, Tommy Hilfiger. Sammaleenvihreä takki 110 e, Topshop.com. Uniformutakki herrainkauluksella 149,95 e, Lindex. Ruskea villasekoitetakki 24,95 e, Vero Moda. Näytöskuva Tommy Hilfiger AW16, Leena Aro.

Kiinnostava nahka

Musta biker-nahkarotsi jää tänä syksynä värikkäiden kilpasisarien ja kiiltonahkatakkien jalkoihin. Erityisesti pitkä, väljä nahkatakki on raikas uutuus syystakkirintamalla. Nyt siis silmä tarkkana kirpparikierroksella, sillä sieltä löydät helposti pidemmänmallisen nahkatakin.

Punainen biker-takki 395 e, Maje.com. Viininpunainen nahkatakki 499 e, Tommy Hilfiger. Sininen nahkatakki 420 e, diesel. Musta kiiltonahkatakki 90 e, Monki. Näytöskuva Louis Vuitton AW16, Leena Aro.

Syystakiksi ihana toppis!

Toisille meistä toppatakki edustaa inhokkivaatetta, johon pukeudutaan, kun on pakko. Toisille se on talvikauden mukava välttämättömyysvaate. Olitpa kumpaa mieltä tahansa, varmaa on, että toppatakkirintamalla tapahtuu kummia, sillä syyskauden ykköstakkia löytyy nyt niin trendikkäissä malleissa ja makeissa väreissä, ettei voi enää olla kuin yhtä mieltä: miten tyylikästä! Hae lisää inspiraatiota  Balenciagan , DKNY:n ja Carvenin syysmuotinäytöksistä. 

Kukkakuvioinen toppatakki 495 e, Marimekko. Musta takki 59,95 e, Vero Moda. Vihreä karvahupullinen toppatakki 98 e, Topshop.com. Punainen takki 59,95 e, Zara. Näytöskuva Balenciaga AW16, Leena Aro.

Karvainen syystakki

Värikäs karvatakki vaatii kantajalta asennetta ja rohkeutta, mutta tarjoaa se myös lohtua ja suojaa, silloin kun on viima ja narskuva pakkanen. Alkusyksystä yhdistä karvatakki yksivärisen neuleen, vajaamittaisten farkkujen ja korkokenkien kanssa.

Leopardikuvioinen keinoturkis 195 e, Stories.com. Kamelin sävyinen takki 119,90 e, Mango. Musta vyöllä sidottava keinoturkis 59,95 e, Vero Moda. Vihreä karvatakki 79,50 e, Zara. Näytöskuva Iceberg AW16, Leena Aro.

Ruuturouvan syystakki

Valitse isolla tai pienellä kuosilla, oman makusi mukaan. Ruutukuosi saa huokua nostalgiaa 1950-luvulta, brittiläistä perinnettä tai lyijykynän terävää asennetta – kaikki käy! Muista kuitenkin, että hillitty pienikuvionen ruutu on useimmille se vartaloa imarteleva vaihtoehto.

Harmaa ruutukuvioinen takki, jossa punaisia viivoja 450 e, Maje.com. Harmaa ruutukuvioinen takki 120 e, Mango. Ruutukuvioinen villakangastakki, jossa karvakaulus 129 e, Zara. Punainen grunge-henkinen villakangastakki 49,90 e, Mango. Näytöskuva Victoria Beckham AW16, Leena Aro.

Pääkuva: Tod’s, Carven ja Max Mara AW16, Leena Aro.

Lue myös:

Kommentoi »