Kauneus ja Terveys

Kookas nainen: kokeile näitä trendejä!

Kookas nainen: kokeile näitä trendejä!
Tuntuuko sinusta, että kauden muotitrendit ovat suunnattu vain hoikille mallivartaloille? Väärin. Joukossa on tyylejä, jotka pukevat myös sinua – kokoon katsomatta.
Julkaistu: 2.9.2016

1. Hanki näyttävä villakangastrenssi, joka toimii tyylisi käyntikorttina. Voit muuten verhoutua vaikka joka päivä mustaan, mutta panosta yhteen väriläiskään, joka viimeistelee tyylisi. Sysisyksyn pimeinä aamuina kiität peilin edessä, kun sinulla on se voimaväriä kantava takki, jolla mennään läpi tuulen ja tuiskun.

Vinkki: Kun hankit värikkään päällystakin, pidä muut asusteet hillittyinä. Yhdistä trenssiin mieluiten maltilliset tolppakorkonilkkurit kuin matalat kengät: näin huijaat runkoosi lisäpituutta ja tuot olemukseen ryhtiä.

2. Syksyn trendikartalla suloiset röyhelöt koreilevat sekä paidan kauluksissa että helmoissa. Kookkaan vartalon on kuitenkin syytä välttää kuorruttamasta asukokonaisuuksia liikaa rimpsuhelmoilla. Esimerkiksi yläosassa röyhelökerrokset saavat vain näyttämään kookkaammalta. Sen sijaan vajaamittaisissa hihoissa tai kynähameen helmassa pieni koristekaitale ei ole yhtään hullumpi idea.

3. Panosta näyttäviin palikkakorkokenkiin. Yhdistä vielä tyyliin hiukan levenevät, vajaamittaiset flare-housut. Kun ilma jäähtyy entisestään, laita jalkaan yksiväriset, näyttävät nilkkasukat.

4. Suosi epäsymmetrisiä leikkauksia. Esimerkiksi neuletakin tai bleiserin alla epäsymmetrisesti leikattu mekko luo hoikempaa efektiä – samalla tyylisi on astetta kiinnostavampi.

Näytöskuva BCBG AW16, Leena Aro. Neule 169,90 e ja tekoturkiskaulus 49,90 e, Boomerang. Nahkalaukku 155 e, stories.com. Culottes-housut 79 e, Cos.

5. Kokeile sesongin voimavärejä, kuten lilaa, vihreää, okraa tai punaista, pukeutumalla sävyyn päästä varpaisiin. Voimaväripukeutumisen juju on juuri siinä, että sävy toistuu sekä ylä- että alaosassa. Yhteen väriin pukeutuminen takaa myös sen, että lopputuloksena näytät muutaman kilon hoikemmalta – varsinkin, kun suosit vaatteissa selkeitä leikkauksia. Bonuksena tyylisi näyttää samaan aikaan sekä hienostuneelta että yksinkertaiselta.

6. Hurahda nahkaan. Tuleeko sinun kaivettua kaapista vuodesta toiseen se sama musta kynähame? Elävöitä nyt tyyliäsi yhdistämällä arkena suosikkineuleeseesi nahkahame tai –housut. Rohkeimmat suosivat kiiltonahkaa. Kyllä: kiiltonahkahameenkin voi pukea arkena, kunhan vaatteen ympärille luo arkisen asukokonaisuuden.

7. Syksyn mallistot suosivat väljiä linjoja. Ja ei: väljä siluetti ei saa sinua näyttämään leveämmältä, kunhan muistat muutaman tyylikikan. Kun valitset yläosaksi väljän neuleen, suosi pidempää mallia lyhyen laatikkolinjan sijaan. Valitse vielä neuleen pariksi vajaamittaiset, väljät housut. Viimeistele tyyli pitkällä liivillä, kapealla huivilla tai riipuksella. Tarvittaessa tuo esille kurveja solmimalle kevyesti vyötärölle solkivyö.

8. Panosta asusteisiin. Kauden suosikki, leopardikuosi, piristää arkityyliä säällä kuin säällä. Kuosi sopii huoletta keinoturkiskauluksiin, hansikkaisiin, nilkkureiden ja tietenkin käsilaukun it-kuosiksi.

Jos mistään muusta et innostu, niin neulo itsellesi kapea, pitkä kaulahuivi kauden voimavärissä. Luonnollisesti: yhdistä se kaiken kanssa.

Pääkuva: Etro, Akris ja Chalayan AW16, Leena Aro.

Lue myös:

Kommentoi »