Nämä vaatteet saavat sinut näyttämään isolta

Nämä vaatteet saavat sinut näyttämään isolta
Pukeudutko huomaamatta vaatteisiin, jotka saavat sinut näyttämään kookkaammalta? Seuraavilla vinkeillä teet korjausliikkeen.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 9.6.2016

1. Väljä tunikapaita on ihanteellisin hoikalle H-vartalolle tai mahan kumpua peittävälle O-vartalolle.

Muista vartalotyypeistä laatikkomainen malli tekee muodottoman ja samalla kookkaamman.

Korjaa: Valitse tunikapaita, jossa on syvyyttä tuova v-pääntie. Kietaise vyötärölle ohut nahkavyö merkkaamaan vyötärön kapeinta kohtaa. Valitse myös mieluummin malli, jossa on lyhyiden hihojen sijaan sirot ¾ -pituiset hihat, jotka paljastavat käsien kapeimman kohdan.

Yhdistä tunikapaita bootcut-farkkuun ja laita jalkaan tolppakorot. Huomaa, että muodottomuus kaikkoaa tyylistä, kun laitat jalkaan korkokengät.

2. Sekä liian väljät että tiukat asukokonaisuudet saavat näyttämään entistä suuremmalta.

Vältä siis asuyhdistelmiä, joissa verhoat koko vartalon muodottomaksi tai puet yllesi liian tiukkaa.

Korjaa: Vaikka nyt on muodikasta pukea päälle väljää sekä ylä- että alaosaan, on asukokonaisuus imarteleva vain hoikan vartalon yllä. Sen sijaan pidä mielessä seuraava periaate: kun puet yläosaan tiukkaa, valitse alaosaa väljempää – ja toisinpäin. 

3. Ihana raitakuosi kuuluu kyllä kesäpukeutumiseen, mutta hillittynä ja kapeana palkkina.

Leveäraita tunnetusti saa kantajansa näyttämään kookkaammalta.

Korjaa: Valitse kapeampi raita – tai kokeile pystyraidan pidentävää ja hoikentavaa efektiä. Yläosassa vaakaraidan hallitsevaa efektiä rikot, kun valitset mallin, jossa on v-pääntie. Linjakkuutta tyyliin tuot laittamalla paidan helman housun tai hameen vyötärön sisään.

Pidä myös mielessä seuraava pukeutumisvinkki: pue raitaa sinne, minne kaipaat näkyvyyttä ja volyymia, sillä hallitseva raitakuosi kerää katseet.

4. Kiinninapitettu, pitkä villatakki saa usein kantajansa näyttämään koosta riippuen joko muodottomalta tai liian pieneen vaatteeseen puetulta.

Mikäli haluat ihan välttämättä pukea päällesi pitkän neuletakin, jätä se auki ja pue alle vartalonmuotoja mukaileva asukerta. Karsi myös ballerinatossut tästä tyylistä, sillä ne viimeistelevät asukokonaisuuden tanttamaiseksi.

Korjaa: Valitse lyhyempi neuletakkimalli, jonka yhdistät arkifarkkuihin tai hameeseen. Tätäkin näyttävämpi valinta on ryhdikäs bleiseri, jossa on kunnon leikkaus. Totuttele ajatukseen, ettet tarvitse pitkän neuletakin tuomaa ylimääräistä vaatekerrosta peittämään takamusta – housut tai hame hoitaa jo tätä asiaa.

5. Paksuvillainen, jämäkkä poolopaita lämmittää kyllä, mutta lieveilmiönä myös leventää.

Trendikäs poolopaita näyttää upealta pitkäkaulaisen ja hoikan vartalon yllä, meille muille tuo suojavaate ei tarjoa yleviä kehuja.

Korjaa: Suosi mieluummin ohutneuloksisia villapaitoja, joissa on kaikkia vartalotyyppejä imarteleva v-pääntie tai edes pyöreä kaula-aukko. Juuri tällä korjausliikkeellä on suuri merkitys jokapäiväiseen arkityyliin. Säästä muhkeat poolopaidat koti-iltojen mukavuusvaatteeksi.

6. Vekkihame luo tunnetusti leventävää vaikutelmaa, etenkin jos vekitys alkaa jo lantiolta.

Korjaa: Valitse sifonkinen, kauniisti laskeutuva pliseerattu hame, jossa on siro vyötärökaitale. Hamemalleista joko reippaasti polven yläpuolelle ulottuva helma tai nilkat paljastava midipituus ovat useimmille meistä sopusuhtaisempi vaihtoehto kuin näiden kahden mallin välimuoto.

7. Pussitetut porkkanahousut jo nimensä puolesta havittelevat muotoa, jossa alalantiolle kertyy turhaa muhkeutta.

Mikäli tämä housumalli on suosikkisi, huomioi ainakin, että yläosa istuu napakasti.

Korjaa: Käytä mieluummin bootcut-mallista housua, joka istuu napakasti vyötäröltä ja reisiltä.

8. Päällystakeissa lyhyehkö, alalantiolle ulottuva malli kaksirivinapituksella on useimmille meistä väärä valinta.

Sillä tuplanapitus ja laatikkomainen lyhyt linja lisäävät leventävää efektiä.

Korjaa: Hanki puolipitkä trenssi yksirivinapituksella, siroilla kauluksilla sekä vyöllä varustettuna. Muista viimeistellä tyyli – säästä riippuen – joko nilkkureilla, saappailla tai siroilla, teräväkärkisillä nilkkureilla.

Muista myös nämä seikat: Muotoilevat alusvaatteet tuovat ryhdikkyyttä olemukseen. Pitkällä riipuksella luot syvyysvaikutelmaa, samoin yksivärisellä asukerralla. Ja: hillityt korot ovat aina parempi vaihtoehto kuin matalat tossut.

Lue myös:

Kommentoi »