Kauneus

Tällainen alaosa sopii sinun vartalotyypillesi

Onko ongelmanasi paksut reidet tai leveä takamus? Ei hätää! Lue vinkit, kuinka häivytät helposti alavartalon eri ongelmakohtia.

Teksti Satu Pakarinen
Kuvat Thinkstock
3.3.2016

1. Paksut reidet

Vaikka sinulla olisi paksut reidet, tämä ei tarkoita, ettet voisi pitää kireitä housuja, tasapainota vain linjaa bootcut-mallilla. Olet nyt ajan hermoilla, kun hankit 70-luvun tyyliset, alaspäin levenevät farkut.

Vältä sen sijaan liituraitahousuja, jossa raidat kaartuvat kriittisellä kohdalla. Unohda myös legginssit. Hameissa sen sijaan suosi a-linjaa.

2. Ongelmana leveä takamus?

Muista tämä: matalavyötäröiset housut latistavat peppua, korkeavyötäröiset korostavat. Suosi sopivasti kireitä, hyvin istuvia housuja. Liian väljä housumalli lisää entisestään vaikutelmaa, että housut peittävät jotain suurta.

Lue myös: 5 vinkkiä farkkuostoksille!

3. Lyhyet jalat

Yhdistä alaosa väritykseltään kenkiin ja sukkiin. Kun haluat luoda lisää pituusvaikutelmaa, valitse korkeavyötäröiset housut, joissa on pitkät lahkeet. Vältä nilkkapituisia housuja, äläkä kääri farkun lahkeita!

Hameista imartelevin on heti polven alapuolelle päättyvä, suora helma. Hämää jalkojen alkamiskohta piiloon pidemmällä paidalla tai tunikalla.

4. Vyötärö kateissa

Ensisijaisena kikkana vyö toimii tärkeänä asusteena, jolla tuot vartalonmuotoja esiin. Kokeile vaihteeksi leveää vyötä, joka yhdistetään nyt suoran neuleen ja kynähameen kanssa. Housuissa valitse hieman alaspäin levenevä lahje, ja malli jossa vyötärölinja on edestä hieman matalampi. Hameissa suosi kellohelmaa.

Lue myös: O-vartalo: Ota nämä pukeutumisvinkit haltuun!

5. Paksut jalat

Hämää paksut jalat kapeaksi reidestä kuluneilla farkuilla. Sen sijaan vältä vaaleita, lyhyitä housuja. Hameissa tärkeää on kiinnittää huomio helman pituuteen, ideaalimitta päättyy jalkojen kapeimpaan kohtaan.

Yleensä ohjeena paksujalkaiselle on välttää minihameita, mutta lyhyen helman saat toimimaan, kun puet alle tummat sukkahousut ja matalat kengät.

Lue myös: Millainen tyyli sopii paksupohkeiselle?

6. Ongelmana pömppövatsa?

Suosi stretchfarkkuja, ne litistävät kokonaisvaikutelmaa. Muista peittää aukkopaikat vyötärökaitaleen ja paidan helman välillä. Tarkista siis, että ylä- ja alaosa menevät sopivasti päällekkäin! Vältä vyötäröltä kireitä vaatteita sekä legginssit-neuletakki -yhdistelmää, jossa vatsa pääsee vapaasti liikkumaan.

Näe vaivaa ja lyhennä tarvittaessa housunlahkeita ja hameenhelmaa vartalotyypillesi oikeaan mittaan. Istuvuudella saat ihmeitä aikaan. Muista myös perusperiaatteet: päästä varpaisiin sama tumma sävy hoikentaa ja pidentää, samoin alaspäin levenevät housut. Vältä liian kireitä vaatteita, jotka näyttävät siltä kuin tuntuvat: liian pieniltä.

Lue myös:

Täydellinen juhlatyyli sinun vartalollesi!

Näytä huolitellulta ja tyylikkäältä!

Hämää kesäkilot vaatteilla

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi