Näytä huolitellulta ja tyylikkäältä!

Näytä huolitellulta ja tyylikkäältä!
Kadehditko salaa ystäväsi tyyliä? Mietit ehkä, miten ystäväsi onnistuu näyttämään aina niin huolitellulta ja raikkaalta? Kyse ei ole salatieteestä, vaan helppojen arkivinkkien omaksumisesta ja pitkäjänteisyydestä.
Julkaistu 4.8.2015

1. Siivoa vaatekaappisi

Tee rankan käden inventaario. Heitä pois liian pienet ja pesukoneen syömät vaatteet. Siirrä myös syrjään räikeimmät kesävaatteet. Tee sama korjausliike kenkäkokoelmalle ja meikkiarsenaalillesi. Hankkiudu oikeasti eroon ei-pinon vaatteista. Älä jätä niitä nurkkiin lojumaan, vaan kierrätä tai anna hyväntekeväisyyteen. Hallittu ja siisti vaatekaappi on osa toimivaa arjen hallintaa.

2. Mistä pidät eniten

Tarkkaile jäljelle olevaa vaatevarastoasi, ja ota kaapista suosikkivaatteesi. Pohdi, miksi pidät juuri niistä. Millaisia vaatteet ovat malliltaan? Entä, mitkä värit miellyttävät silmääsi eniten? Pidä mielessä suosikkivaatteidesi tuoma mukavuuden tunne, kun hankit täydennystä vaatekaappiisi.

3. Satsaa perusvaatteisiin

Vaatekaapistasi tulisi löytyä ainakin kymmenen lyhyt- ja pitkähihaista paitaa tai puseroa, neljä neuletakkia tai neuletta, viidet farkut sekä muutama mekko. Täydennä kokonaisuutta muutamalla trendivaatteella ja asusteilla, joilla muunnat helposti perustyyliäsi. Jos käytät silmälaseja, uusilla kehyksillä uudistat tyyliäsi jo huomattavasti. Ota vaateostoksille mukaan tyylikäs ystäväsi, joka kertoo rehellisesti mielipiteensä vaatteiden istuvuudesta.

4. Löydä oikeankokoiset vaatteet

Muista, että tyylikkyys ei ole sama asia kuin olla trendikäs tai muodikas, vaan loppujen lopuksi kyse on hyvin yksinkertaisesta asiasta: oikeankokoisten vaatteiden käyttämisestä! Jos katsot kuvaa tyylikkäistä julkisuuden henkilöistä tai näyttävästä ystävästäsi, heitä yhdistää se, että he käyttävät vartalotyypilleen sopivia vaatteita. Tyylipisteitä keräät myös, kun pukeudut oikein sään ja tilanteen mukaan. Kuten, että viileällä ilmalla et retostele pikkutopissa, vaan muistat ottaa matkaan takin, ja juhlissa pukeudut pukukoodin mukaan.

5. Ole kärsivällinen!

Saatat ehkä suhtautua vinkkeihin olkaa kohauttaen: helppoa kuin mikä! Mutta todellisuudessa toimivan tyylin löytäminen on pitkäjänteinen prosessi – aivan kuten kuntokuurin tai dieetin ylläpitäminen! Kokonaisuuden kannalta mieti myös, tarvitseeko hius- ja meikkityylisi päivitystä.

Lopulta kantajalle sopiva tyyli näkyy myös ulospäin: kun tunnet olosi mukavaksi, välität myönteistä energiaa myös muille.

Kommentoi »