Omenavartalo: Ota nämä pukeutumisvinkit haltuun!

Omenavartalo: Ota nämä pukeutumisvinkit haltuun!
Omenavartaloisen ei tarvitse peittää itseään tunikoilla ja väljillä vaatteilla. Pukeutua voi paljon luovemminkin. Kokosimme muistilistan upealle, kurvikkaalle naiselle.
Julkaistu 20.1.2016

1. Omenavartalon tunnuspiirteenä ovat pyöreä vatsanseutu, runsas povi ja hoikat sääret. Lisäksi hartialinja saattaa olla voimakas.

Koska pukeutumisen kannalta vartalotyyppisi on haasteellinen, on tärkeimpänä nyrkkisääntönä panostaa muotoileviin alusvaatteisiin. Tukevilla alusvaatteilla parannat ryhtiäsi, tasoitat ongelmakohtiasi ja kannat kuin huomaamatta vaatetta kauniimmin päälläsi.

2. Panosta oikeanmalliseen kaula-aukkoon. O-vartaloa imartelee parhaiten v-pääntie. Se luo lisää syvyysvaikutelmaa ja huijaa siluettiasi pidemmäksi. Avonaisella ja kauluksettomalla neuletakilla saat myös luotua mielikuvaa v-pääntiestä.

3. Kiinnitä huomio olkalinjaan. Vältä massiivisia yksityiskohtia ja jäykkiä kankaita: vaatteen tulisi laskeutua kauniisti olkapäiltä kohti keskivartaloa. Poolopaidat ja korkeat kaulukset eivät ole sinun juttusi.

4. Laatikkomaiset tunikat ovat mukavia päällä, mutta ne eivät tee oikeutta pyöreälle vartalolle. Sen sijaan kauniisti laskeutuvat ja vyötärönseutua muotoilevat mekot ovat huomattavasti imartelevampi vaihtoehto. Kietaisumekko on esimerkiksi nappivalinta.

5. Kiinnitä katse yläosaan näyttävällä kaulakorulla, korvakoruilla tai ylös nutturalle kiedotulla tukalla. Panosta huolelliseen mutta luonnolliseen meikkiin.

6. Paljasta ihoa suosimalla ¾-osaa hihoja ja lahkeen pituutta – näin kevennät kokonaisvaikutelmaa.

7. Koska niin sanottu ongelma-alue on vyötärön seudulla, panosta alaosaan. Älä väärennä vartalolinjaa massiivisilla kellohelmoilla tai jäykillä kankailla, vaan valitse kapealinjaisempi mini tai juuri polven yläpuolelle ulottuva mitta. Housuissa suosi kapealinjaisempaa pillifarkkua lepattavien lahkeiden sijaan. Esimerkiksi kevääksi hyvä hankita ovat siniset farkut, joihin yhdistelet tummemman sävyisen yläosan.

8. Panosta laadukkaisiin sukkahousuihin ja maltillisiin korkokenkiin. Kun vartalotyyppi on muotoa O, vältä liian kapeita ja siroja korkoja, jotka saavat kokonaisvaikutelman näyttämään epätasapainoiselta.

9. Valitse päällysvaatteeksi muotoonommeltu puolipitkä takki, joka ulottuu reisien leveämmän kohdan alapuolelle. Vältä turhia yksityiskohtia, kuten isoja paikkataskuja tai massiivisia kauluksia: takkimallin tulisi olla tarpeeksi yksinkertainen. Pituusleikkauksilla ja v-pääntiellä saat talvitakin näyttämään sirolta päälläsi. Esimerkiksi klassikkomallinen trenssitakki on hyvä valinta.

10. Suosi kookkaille naisille suunnattuja vaatemallistoja: tänä päivänä niitä löytyy lähes jokaiselta katukuvaa värittävältä vaateketjulta.

11. Käytä myös rohkeasti värejä, älä verhoudu vain mustaan. Kevätkausi on juuri alkamassa, miksi siis verhoutua tummiin kaapuihin? Tyyli voi olla minimalistinen, vaikka pukisitkin päällesi sorbettisävyisen vaatteen. Myös kuviolliset vaatteet käyvät, kunhan printti ei ole liian massiivinen. Esimerkiksi epäsymmetrisellä kuvioinnilla häivytät vartalon runsaimpia linjoja.

12. Hanki siro vyö tuomaan kadonnutta vyötärölinjaa esille. Mutta ole varovainen: vyön tulisi olla koriste, ei tiukalle kurottu tukinauha.

1 kommentti