5 vinkkiä farkkuostoksille

5 vinkkiä farkkuostoksille
Täydellisten farkkujen löytäminen on yksi haastavimmista vaateostoksista. Tee painajaisoperaatiosta mukavampi näillä vinkeillä.
Julkaistu 11.8.2015

1. Tunnista vartalotyyppisi.

Omaksu myös perusperiaatteet. Normaali- ja korkeavyötäröiset farkut saavat jalkasi näyttämään pidemmiltä, matalavyötäröiset ja leveälahkeiset lyhyemmältä. Esimerkiksi tiimalasi- ja päärynävartaloille normaalia vyötärölinjaa mukaileva farkku on ideaalisin. Hoikkavartaloisen kannattaa taas välttää korkeavyötäröistä farkkua ja hankkia hieman vyötärön alapuolelle laskeutuva malli. Suora lahje ja bootcut-farkku sopivat useimmille vartalotyypeille. Hoikka voi puolestaan kokeilla mitä tahansa, ja suosia nyt niin trendikästä vajaamittaista lahjetta.

2. Kiinnitä huomio yksityiskohtiin.

Yksityiskohtiin, kuten lahkeen pituuteen, takataskun kokoon ja paikkaan. Väärällä kohdalla olevat takataskut pilaavat kokonaiskuvan ja saavat peppusi näyttämään entistä suuremmalta. Jos kuitenkin haluat volyymia takapuoleen, valitse läpällinen ja isokokoinen tasku. Kulutuspesulla ja muilla koristeellisilla yksityiskohdilla ja niiden sijainnilla on luonnollisesti  merkitystä, ja tietysti värillä. Perus tummansininen on hyvä kompromissi.

3. Tarkista materiaali.

Laadukkaan denimin tuntomerkkinä on paksu ja luja materiaali. Nykyfarkussa on kuitenkin 1-2 prosenttia elastaania, jonka on tarkoitus lisätä housun istuvuutta. Juuri siksi on tärkeä valita napakka malli, sillä farkut löystyvät käytössä. Nykyisin ekoteko on valita luomupuuvillaiset farkut, joissa on mahdollisimman vähän käsittelyitä.

4. Anna myyjän auttaa.

Tee ostosreissu vaatekauppaan, jossa on laaja farkkuvalikoima. Vaatemyyjät ovat tavallisesti käyneet farkkukoulutuksen, joten hyödynnä heidän ammattitaitoaan. Sovita rohkeasti eri malleja ja ota farkkuasiantuntijan vinkit vastaan. Tarvittaessa ota valokuvat sovittamistasi eri farkkumalleista. Jos kotona vielä mietityttää, älä revi hintalappua tuotteesta, vaan sovita vielä uudelleen. Tarkista, että farkut ovat miellyttävät jalassa seistessä, istuessa ja liikkuessa.

5. Noudata hoito-ohjeita.

Käännä farkut nurinpäin ja pese ne 30–40  asteessa. Älä käytä huuhteluainetta. Farkkuja ei myöskään tarvitse pestä usein, säännöllinen tuuletus riittää.

Muista: älä tee kompromissia, sillä farkkujen tulee istua täydellisesti! Jos sinulla ei ollut onnea tällä ostosreissulla, jätä toissijainen vaihtoehto väliin. Kun kohtaat sen täydellisen farkkuparin, tiedät kyllä! Silloin farkkuja hankitaan heti toinen pari.

Kommentoi »