Kauneus ja Terveys

A-vartalo: näin sinun pitäisi pukeutua!

A-vartalo: näin sinun pitäisi pukeutua!
Kokosimme pukeutumisen muistilistan päärynävartalolle. Heitä hyvästit roikkuville ja leventäville kaaputunikoille ja tervehdi uutta, sinulle räätälöityä tyyliäsi!
Julkaistu: 15.2.2016

Päärynävartalon tunnuspiirteet

A-vartalolle tunnusomaista ovat kapea hartialinja, leveä, pyöreä alalantio ja kapea vyötärö. Myös jalat saattavat olla lyhyet ja reisissä pyöreyttä. Näin olleen vartalon ylä- ja alaosa ovat kuin kaksi eri paria.

Vartalotyyppijutuissa puhutaan tavallisesti pukeutumisen, värien, materiaalien ja leikkausten kautta luotavasta illuusiosta, jolla katse hämätään vartalon haluttuun kiinnekohtaan. Siron päärynävartalon kohdalla tämä painopiste tulisi keskittää vartalon yläosaan sekä kapeaan vyötärölinjaan.

Näin sinun tulisi pukeutua

1. Yläosissa suosi suora- tai pyöreälinjaista pääntietä, joilla luot pituuslinjaa hartiaseudulle.

Erityisesti venepääntie pukee sinua. Yläosassa voit suotta revitellä erilaisilla kaulusmalleilla, röyhelöillä ja koristeilla, sillä ne tuovat juuri sitä kaivattua volyymia. Esimerkiksi tämän kevään hittipaita eli hartiat paljastava espanjalaishenkinen senoritapaita on juuri sinun juttusi. Olkatoppauksilla varustetut bleiserit tarjoavat myös helpon ratkaisun terävöittämään pukeutumista.

2. Käytä värejä!

Koska volyymi on tärkeää keskittää vartalon yläosaan, saat suotta kuorruttaa tyylisi eri sävyillä. Myös hillittyjä printtejä uskaltaa kokeilla, mikäli et ole rintava. Kuoseista kevätmuodin raikas vaakaraita antaa lisävolyymia hartiaseudulle.

3. Korosta pukeutumisella kapeaa vyötäröäsi.

Valitse yläosaksi napakoita, muotoonommeltuja paitapuseroja ja vyötärölle kauniisti kaartuvia jakkuja ja boleroja, myös kietaisumekot ovat sinun juttusi. Erityisesti kietaisuvaatteella saat kätevästi säädeltyä vaatteen istuvuutta vyötäröltä.

Materiaaliksi voit valita myös muhkeita ja paksuja kankaita, sillä niillä loihdit volyymiä ylävartaloon.

Vältä sen sijaan näitä: liian kireitä ja niukkoja yläosia, joilla korostat ylä- ja alaosan eriparisuutta, sekä perinteistä, puuvillaista kotelomekkoa. Jälkimmäinen on tavallisesti liian jäykkä, ja se laskeutuu epäedullisesti A-vartalon päällä.

4. Koska katse halutaan pitää yläosassa, valitse alaosaksi tummia, mattapintaisia sävyjä.

Vältä räikeitä kuvioita tai valkoisia housuja.

On makuasia viihdytkö pillifarkuissa vai suoralahkeisissa housuissa. Tyypillisesti A-vartalolle suositellaan jälkimmäistä. Nykyisin on kuitenkin täysin hyväksyttävää laittaa jalkaan tiukat pillit, mikäli olet sinut vartalosi kanssa.

Katso vaikka Jennifer Lopezia, joka ei häpeile esitellä kurvejaan! Jos valitset alaosaksi takamusta korostavat pillifarkut, pidä huoli, että jaloissa on korkokengät, matalilla kengillä sen sijaan luot epätoivottua tanttavaikutelmaa.

Huomaa kuitenkin tämä: alaosassa päärynävartalon tyypilliseksi pulmakysymykseksi muodostuu vyötärön ja alavartalon eri mitoitus. Ratkaisuna ei ole hankkia matalavyötäröisiä housuja, sillä ne ovat ehdoton ei sinun vartalollesi! Sen sijaan A-vartalon tulisi panostaa normaalivyötäröisiin housuihin, jotka eivät kiristä liikaa alalantiolta. Tässäkin tapauksessa ongelmana on, että housut jäävät väljäksi vyötäröltä.

Silti: on parempi ostaa lantioilta hyvin istuva malli kuin vyötäröltä, sillä housujen vyötärön väljyyttä voit aina kavennuttaa korjausompelijalla. Tämä on pieni hinta siitä, että saat jalkaasi ne täydelliset housut. Toisena vaihtoehtonasi on luottaa elastaanin voimaan, sillä se tuo istuvuutta ja mukavuutta alaosaan.

5. A-vartalon hamevalintaan pätee sama sääntö kuin housuihin: joko suoraa ja kapeaa tai aavistuksen lepattavia helmoja, kunhan vain huolehdit, että malli istuu hyvin vyötäröltä ja laskeutuu kauniisti alalantiolta kohti reittä.

6. Kietaisumekkoja lukuun ottamatta pyri suosimaan kaksiosaisia asuja – tämä helpottaa suuresti sekä arki- että juhlapukeutumista.

7. Päällystakin valinnan suhteen päärynävartalo on onnekas, sillä klassinen trenssi kauluksine ja epoletteineen sekä vyötäröä korostavine vöineen on A-vartalolle mitä imartelevin ja helpoin valinta.

8. Asusteissa volyymi on valttia.

Päällystakin kanssa muhkeat huivit pukevat kantajaansa upeasti. Näyttävällä kaulakorulla puolestaan kiinnität katseen yläosaan, roikkuvilla korvakoruilla taas taiot volyymia hartiaseudulle. Muistathan myös, että vyö kuuluu perusasusteisiin.

Lue myös:

1 kommentti