Kauneus ja Terveys

Mini, midi, maksi ­– mikä hamemalli sopii sinulle?

Mini, midi, maksi ­– mikä hamemalli sopii sinulle?
Helman pituudella on väliä. Se mikä pukee ystävääsi, ei ehkä imartele sinun vartalolinjaasi. Lue vinkit oikean hameen helman pituuden valintaan.
Julkaistu: 8.9.2015

Hameen pituuden lisäksi katse tulisi kiinnittää malliin, omaan vartalotyyppiin sekä jalkojen pituuteen. Asettaudu siis peilin eteen ja mieti, onko sääresi hoikat vai pyöreät. Tarkkaile myös, mille kohtaa haarataite asettuu vartalon pituussuuntaan nähden. Näillä kysymyksillä pääset jo alkuun.

Minihame

Lyhyt, laatikkomainen hame ei ehkä imartele sinun vartalotyyppiäsi, mutta jokanaisen vaatekaappiin minihame kyllä kuuluu! Erityisesti minihame on lyhytsäärisen ystävä. Housuissa haaran alkamiskohta paljasta jalkojen pituuden, mutta minihameessa hämäät efektin piiloon, ja näin jalkasi näyttävät pidemmiltä.

Ja entä se malli? Perinteinen suoralinjainen minari pukee päärynää ja tiimalasivartaloita. Oleellista on kiinnittää huomio siihen, ettei hameen helma katkea reiden leveimmälle kohdalle. Valitse siis suosiolla aavistuksen pidempi helma. O-vartalolle mini on myös toimiva alaosa, sillä katse tulisi kiinnittyä sääriin.

Suoralle ja leveäharteiselle vartalotyypille a-linjainen, korkeavyötäröinen minihame on sopusuhtainen valinta. Se tasapainottaa ylä- ja alavartalon välistä vaakalinjaa. Pitkäsäärinen valitsee myös aavistuksen pidemmän helman, jotta sääret eivät näyttäisi luonnottoman pitkiltä.

Väärällä kenkävalinnalla minihametyyli voi mennä kuitenkin pieleen. Lyhyen helman kanssa matalat kengät, saappaat tai nilkkurit ovat se luonnollisin valinta. Pyri välttämään korkeita korkokenkiä etenkin arkityylissä, ellet sitten halua kerätä koko toimiston väen katseita. Kengän kärjellä on myös väliä, sillä kapeakärkisillä, siroilla avokkailla luot edelleen pituusvaikutelmaa.

Midi

Midihameeseen liittyy tavallisesti kauhukuvia tanttatyylistä. Pääsääntöisesti pohkeeseen päättyvä helma imarteleekin solakkasäärisiä, mutta kyllä malli toimii myös meille muillekin, kunhan pitää mielessä muutaman kikkakonstin. Kun midilinja päättyy tavallisesti pohkeen leveimpään kohtaan, lyhennytä helmaa kriittisen kohdan yläpuolelle tai valitse hieman pidempi helma.

Lyhyelle naiselle midilinja on ideaali pitkän hameen korvike, ja huomattavasti sopusuhtaisempi vaihtoehto kuin maksilinja. Tanttamaista vaikutelmaa vältät edelleen, kun suosit midihameessa keveitä, laskeutuvia materiaaleja.

Jälleen kerran kenkävalinnalla on väliä, sillä midilinja vaatii kumppanikseen sirot, avonaiset korkokengät. Vältä umpinaisia kenkiä, jotka tekevät sääristä midihameen kanssa yhdistettynä entistä paksummat.

Myös yläosan valintaan on syytä suhtautua kriittisesti. Vältä yläosassa laatikkomaisia, hameen päälle laskeutuvia väljiä yläosia. Sen sijaan vartalonmyötäinen, vyötärölinjan alle piiloutuva paidan helma tuo kauniisti linjakkuutta kokonaisuuteen. Treenatulla vartalolla tyköistuva, lyhythihainen ”napapaita” toimii upeasti korkeavyötäröisen hameen kanssa, jossa napa jää turvallisesti vyötärölinjan alle piiloon. Kokeile myös trendikästä asukokonaisuutta, jossa ylä- ja alaosa ovat samanvärisiä.

Maksihame

Maksihame asettaa päänvaivaa erityisesti lyhyille naisille, jotka kokevat hukkuvansa helmojen sisään. Oleellista onkin jaksaa käydä lyhennyttämässä helmaa oikeisiin mittoihin. Vaatekauppojen standardikoot ovat tavallisesti turhan pitkiä normaalipituiselle suomalaisvartalolle, ja näin vaikutelma on jo heti alkuunsa kaapumainen.

Lyhyt nainen välttää myös matalavyötäröistä mallia, joka tekee alaosan linjasta entistä lyhyemmän. Suoralinjainen vartalo voi puolestaan valita kapean tai leveähelmaisen hameen mieltymyksensä mukaan.

Jokanaisen tärkeänä muistisääntönä on pitää mielessä, että kapeneva hameenhelma pidentää, levenevä helma lyhentää.

Lue myös:

1 kommentti