Syksyn suuri muotikatsaus: Katso 10 kuuminta trendiä!

Syksyn suuri muotikatsaus: Katso 10 kuuminta trendiä!
Syksyn muotikartta on täynnä väriä, kimalletta ja glamouria. Päätähtenä on vaikutteet 1980-luvulta.
Julkaistu 4.9.2015

1. Taidegalleristi

Muoti ja taide eivät ole koskaan olleet kaukana toisistaan, mutta nyt tämä estetiikan ilotulitus on selvästi erottuva trendi. Diorin, Salvatore Ferragamon ja Loewen muotinäytöksissä nähtiin väriblokkimekkoja graafisine linjoineen, pystyraitaa höystettynä tehostevärillä. Siluetti sentään pysyy hillityn suoralinjaisena ilman liioittelevaa veistoksellisuutta. Anna luovuuden näkyä tyylissäsi! 

Catwalk-kuva: Salvatore Ferragamo, Roksandra ja Dior A/W 2015, Leena Aro.

2. Jääkarhu

Valkoinen oli jo kevätmuodin hittiväri, ja syksylläkin se jatkaa puhtaalla linjalla, mutta nyt eri tekstuureissa. Catwalkilla nähtiin liuta valkoisia turkiksia. Pääsääntöisesti suunnittelijat käyttivät mallistoissaan keinokarvaa. Valkoisen rinnalla karvatakkeja näkyi myös eri sateenkaarensävyissä. Viesti on kuitenkin selvä: tänä talvena suojaudutaan kylmältä näyttävissä karvatakeissa. 

Fendi, Louis Vuitton ja Stella McCartney A/W 2015, Leena Aro.

3. Gypsy

Tämäkin trendi jatkaa keväältä. Kiertolaismuodissa näkyy pitkähihaiset kukkamekot, kelsiturkit ja –liivit sekä shaalit. Alkusyksystä suomalaiseen ilmastoon täydellinen on pitkähihainen maksimekko, jonka saa koristella asusteilla. Kiertolaismuotiin yhdistetään vivahteita 70-luvun tyylistä. Parhaiten trendistä saat kiinni katsomalla leffan Melkein julkkis. 

Chloé, Paul & Joe ja Etro, A/W 2015, Leena Aro

4. 80-luku

Kyllä – se on taas täällä kaikkine ihanuuksineen! Suunnannäyttäjänä oli J. W. Andersonin muotinäytös, jonka teemana oli 1980-luvun Berliinin hippakansa. Syysmuodin kasarivaikutteina ovat ylisuuret neuleet, satiinimekot, leveät vyöt ja piikkikärkiset, matalat saappaat. Omaksu 80-luvun muoti pieninä annoksina. Muista että hillitty tyyli on valttia, vältä ylilyöntejä. Yksi makupala kerrallaan 80-luvulta riittää. 

J.W. Anderson, Bottega Veneta ja  Balmain A/W 2015, Leena Aro.

5. Blackie

Jotain on sentään jäänyt minimalistin ja neutraalia värikarttaa rakastavan tyylitaiturin ihailtavaksi, sillä kokomusta on yksi selkeästi erottuvista trendeistä. Musta on kaukana tylsästä, kun asukokonaisuus rakentuu eri materiaalien, kuten sametin, pitsin ja silkin muodostamasta kudelmasta, unohtamatta nahkavaatteita ja asusteita! Vaikutteet haetaan joko goottityylistä tai veistoksellisista muodoista. 

Ann Demeulemeester, Alexander McQueen ja Paul & Joe A/W 2015, Leena Aro.

6. Säihkenäyttämön tyttö

Tänä syksynä pikkujoulukausi alkaa jo syyskuussa. Muun muassa Balmainin, Christophe Kanen ja Rodarten muotinäytöksissä nähtiin kimallusten säihkettä ja shokkivärejä. Hae inspiraatiota Studio 54 -elokuvasta, sillä vaikutteet haetaan 70-luvun diskotyylistä. Jos tämä trendi menee suoraan ei-listalle, muista discotyyli edes pikkujoulujen aikaan,  sillä silloin nyt viimeistään saa ampua merkin tähtikartalle. 

Balmain, Rodarte ja Christophe Kane A/W 2015, Leena Aro.

7. Assistentti

Nuori, itsevarma assistentti – me kaikki tunnemme tyypin. Viaton viettelijätär, joka tähtää uralla korkealle. Erityisesti näytöslavoilla assistenttityyli hakee vaikutteita muoti ja taidemaailmasta. Hän tarjoilee kahvin v-aukkoisissa yläosissa, tiukoissa minihameissa ja korkeissa koroissa, hempeisiin väreihin yhdistettynä. 

Gucci, Miu Miu ja Prada A/W 2015, Leena Aro.

8. Tilkkutäkki

Tämäkin tyyli juonta juurensa 70-luvulle. Erityisesti lama-ajan kynnyksellä tilkkutäkkityyli sopii jokaisen kukkarolle; kaiva vaan kaapista jämälankakerät ja ala tuumasta toimeen. Neulelankojen sijaan hyödynnä muita materiaaleja palapelityylissä, kuten farkkua, nahkaa ja silkkiä. Sano hyvästit yksivärisyydelle ja antaudu väriterapian vietäväksi. 

Acne, Chloé ja Etro A/W 2015, Leena Aro.

9. Housupuku

Työtyyliin helpoiten adoptoitavissa on housupuku. Vaikutteet haetaan maskuliinisesta tyylistä. Avainroolissa on housupuvun istuvuus, tusinatavara ei käy! Hyvin leikattu housupuku on sijoitus, sillä kikkakonsteinkaan halvasta ei saa hyvää. Perinteisen villasekoitteisen housupuvun rinnalla materiaaleina on nyt sametti ja silkki. Kokeile myös kuviollista tai värikästä housupukua. Alle puetaan logopaita, kuten Louis Vuittonin catwalkilla nähtiin. 

Sonia Rykiel, Louis Vuitton ja Bottega Veneta A/W 2015, Leena Aro.

10. Tyylikäs nörtti

Suuren trendin taustalla on elokuva The Royal Tenenbaums. Laskostettuja hameita, tennismekkoja ja pitkiä kamelinnahkatakkeja – näistä rakentuu introvertin nörtin tyyli. Laita vielä päähän baskeri. 

Lacoste, Gucci ja Tommy Hilfiger A/W 2015, Leena Aro.

Järkyttääkö? Älä huoli, myös britti-Voguen päätoimittaja, Alexandra Shulman, oli epäilevällä linjalla syksyn trendikartan suhteen. Sulattele, inspiroidu ja leikittele. Muoti-ilmiöitä ei tarvitse ottaa niin vakavasti.

Se, mitä syksyn muodista voimme omaksua suomalaiseen katukuvaan, on värien käyttö. Ja ne muhkeat keinokarvatakit, paksut neuleet ja baskerithan ovat ihan omiaan juuri meille sateen, loskan ja viiman keskellä elävälle kummalle pohjoisen kansalle.

Pääkuva: Miu Miu, Gucci ja Balmain A/W 2015, Leena Aro.

Lue myös:

Kommentoi »