1970-luvun tyyli jyllää - ota se haltuun!

1970-luvun tyyli jyllää - ota se haltuun!
Leveitä liehukelahkeita, boheemeja maksimekkoja ja mokkanahkatakkeja – kyllä 1970-luvun tyyli on tehnyt näyttävän paluun.
Julkaistu 26.6.2015

Catwalkilla 1970-luvun vaikutteita nähtiin muun muassa Guccin, Chloén ja Louis Vuittonin  kevätnäytöksissä. Viesti on selvä: inspiraatiota haetaan nyt Woodstockista ja kukkaisenergiasta. Näillä avainvaatteilla saat tyylijuonesta kiinni.

Maksimekko 39,95 e, Vila. Hapsulaukku 46,95 e, Zalando.fi. Nahkavyö 24,95 e, Lindex. Paita 19,95 e, Seppälä. Mokkanahkahame 69,95 e, Zara. Farkut 39,95 e, Gina Tricot. Liivi 19,99,e, Mango. Aurinkolasit 16,95 e, Vero Moda. Mokkanahkatakki 159 e, Mango. Kengät 65 e, Topshop.com.

1. Farkut

Unohda pillifarkut ja kokeile bootcut-mallia. Korkeavyötäröiset ja leveälahkeiset farkut ovat nyt täällä, eivätkä ne katoa hetkeen minnekään. Ensin saatat vierastaa leveälahkeista housumallia, mutta tyylisilmä tottuu nopeasti. Sitä paitsi: bootcut-housu imartelee useampaa vartalotyyppiä – usko pois! Kesällä pue leveälahkeiset farkut hipahtavan pellava- tai puuvillapaidan kanssa. Olalle kiepauta hapsulaukku ja jalkaan tolppakorot. Farkut voit myös pukea sandaalien kanssa.

2. Mokkanahkatakki

Hanki mokkanahkatakki joko lyhyenä jakkumallina tai midimittaisena. Molemmat versiot toimivat leveälahkeisten farkkujen tai minihameen kanssa.

3. Mokkanahkamini

Mokkanahkamini on tämän kesän must-hankinta. Se sopii niin arkeen kuin iltatyyliin. Mokkamini on perinteistä nahkahametta lempeämpi sen aavistuksen kellomaisine helmoineen. Yhdistä hame nyt topin, erilaisten korujen ja tolppakorkojen kanssa, syksyllä pue se neuleen ja saappaiden pariksi.

4. Maksimekko

Kesällä se ei ole koskaan pois muodista. Kun valitset kukkakuviollisen mekon, et muuta asustetta tarvitse kuin sandaalit jalkaan. Tarvittaessa teet asukokonaisuudesta skarpimman, kun yhdistät mekkoon vyön.

5. Liivi

Virkattu liivi edustaa folkloretyyliä parhaimmillaan. Liivi on helppo yhdistää mekon, sortsien tai hameen kanssa. Yläosassa vältä kuitenkin t-paita-liivi-yhdistelmää.

6. Hapsulaukku

Hapsulaukku on 1970-luvun tyylin avainasuste. Jos et muuten innostu hippityylistä, on hapsulaukku helppo kompromissi.

Muista myös:

Tarkista vanhempien ja mummolan vinttikomerot, ehkä niistä löytyy tämän kesän avainvaatekappaleita. 1970-luvun vaatteita ja asusteita on myös helppo koluta vintagekaupoista ja kirpputoreilta. Tai etsi vanhoja käsityölehtiä ja tee itse. Juuri 1970-luku oli käsitöiden ja DIY-kulttuurin kulta-aikaa. Tämän ajan naistenlehdet ovat täynnä käyttökelpoisia ja nyt niin trendikkäitä ohjeita. Virkkaa itsellesi vaikka hapsuliivi tai poncho.

Pääkuva: Saint Laurent, Etro ja Louis Vuitton s/s 15, Leena Aro.

Kommentoi »