Valitse takki vartalosi mukaan - katso 34 ideaa!

Valitse takki vartalosi mukaan - katso 34 ideaa!
Unohda jokasyksyinen takkikriisi, sillä me etsimme sinulle kauden tyylikkäimmät takit – unohtamatta vartalotyyppiäsi!
Julkaistu 29.9.2015

Kimonohihainen beige takki 349 e, Michael Kors, Nelly.com. Villableiseri 135 e, Cos. Harmaa villakangasjakku 365 e, Filippa K. Viininpunainen mokkatakki 145,95 e, Bik Bok. Tummansininen kipparitakki 39,95 e, H&M. Duffel-takki 59,95 e, Vero Moda.

1. Lyhyet takit

Lyhyessä takissa malli on keskeisin. A-linjainen, viittamainen takki on tyylikäs ja sen alle on helppo pukea muhkeampikin neule, mutta huomaathan, että vartalon yläosa näyttää suuremmalta kuin vartalonmyötäisessä takissa. Pitkittäisleikkaukset ja vartalonmyötäinen malli ovat sopusuhtainen vaihtoehto normaalivartalolle. Myös vyö on lyhyen takin pelastus, jos takki näyttää muuten muodottomalta laatikolta. Yhdistä lyhyt takki hyvin istuvien bootcut-farkkujen tai pidemmän hameen kanssa. Viimeistele tyyli korollisilla nilkkureilla. 

Kuparin sävyinen kevyttoppatakki 35,95 e, Mango. Tummansininen tikkitakki 39,99 e, H&M. Khakin värinen tikkitakki 349 e, Lexington. Viininpunainen kevyttoppatakki 59,95 e, Ellos.fi. Vihreä takki 49,95 e, Gina Tricot. Musta kevytuntuva 69,95 e, Seppälä.

2. Kevyet toppatakit

Vielä ei ole onneksi muhkeiden untuvatakkien aika, mutta lyhyttä, kevyttoppatakkia tarvitset jo aamun varhaisilla tunneilla tai vaikkapa koiraa ulkoiluttaessa illalla. Välikausitakki on oiva hankinta juuri nyt suojaamaan tuulelta ja sateelta. Kaupunkioloissa älä unohda tyylikkyyttä: pue takki vain farkkujen kanssa. Unohda muut viritykset.

Sinapinkeltainen villakangastakki 99,95 e, Zara. Oliivinvihreä takki 129,95 e, Bik Bok. Mustavalkokuvioinen villakangastakki 1245 e, Stella McCartney, Net-a-porter.com. Oranssi villakangastakki 529 e, Marimekko. Ohut villasekoitetakki 59,95 e, Vero Moda.

3. Puolipitkät takit

Reisi- tai polvipituinen takki on mitä ihanteellisin mitta eri vartalotyypeille. Se peittää sopivasti reidet, takamuksen ja jalatkin näyttävät pidemmältä, kun jalkojen alkamiskohta jää piiloon. Kiinnitä huomio takin yksityiskohtiin, kuten taskujen kokoon, takin kiinnitykseen sekä kauluksen muotoon.

Esimerkiksi harteikas Y-vartalo välttää epoletteja, shaali- ja huivikaulusta sekä runsaita yksityiskohtia yläosassa. A-vartalo voi taas pukea päällensä takin, jossa on näyttävä kaulus. Pehmeät, pyöreät kaulukset sopivat puolestaan tiimalasivartalolle. Pyöreämpi vartalo on tarkka, että takki istuu hartioilta hyvin. O-vartalolle ihanteellinen takki laskeutuu kauniisti hartialinjalta alas väljästi kohti alalantiota.

Värillä on väliä, kuten tyyli- ja pukeutumisoppaissa tavallisesti väitetään. Tumma hoikentaa ja vaalea sävy leventää, joskus kuitenkin juuri värikkäät sävyt ovat se mitä tarvitsemme syksyn piristeeksi. Syys- ja alkutalven takin ei missään nimessä tarvitse olla tylsä! Perinteisten harmaan sävyjen rinnalla ei olisi pahitteeksi, jos kaapistasi löytyisi yksi värikkäämpi takki piristämään marraskuun loskasäällä.

Kerman sävyinen, hupullinen takki 199,95 e, Zalando.fi. Vihreä parkatakki sporttisilla yksityiskohdilla 59,95 e, Lindex. Sininen, hupullinen anorakki 49,95 e, Vero Moda. Viininpunainen parkatakki 49,99, Vero Moda. Vihreä, hupullinen parka 99,95 e, Zara. Tummansininen parka 209,95 e, Gaastra, Zalando.fi.

4. Parkatakit

Jokaisen naisen kaapista tulisi löytyä parkatakki. Ai miksi? Se on ryhdikäs, suojaa kylmältä ja on ennen kaikkea tyylikäs. Parkatakin kiristysnauhalla saat loihdittua kauniisti vyötärön esille, ja takin mittakin on mitä ihanteellisin. Useissa parkatakkimalleissa on irrotettava huppu, joka lisää edelleen käyttömukavuutta eri sääolosuhteissa. Kaiken kuorrukkeena parka on helppo yhdistää arkityyliin: neule-farkut-nilkkurit yhdistelmällä keräät vaivatta tyylipisteitä.

Puuterin sävyinen villakangastakki, 474,95 e, Filippa K., Zalando.fi. Ruudullinen takki 495 e, Lexington. Harmaa villakangastakki, 169,99 e, Mango. Mustavalkoinen, suora takki 89,95 e, Zara. Harmaa villakangastakki 109,95 e, Nelly.com. Musta takki 529 e, Marimekko.

5. Pitkät takit

Syksyn ja talven takkimuoti suosii nyt midi ja maksimittaisia villakangastakkeja, jotka sidotaan huolettomasti vyöllä. Pitkä takki on mitä käytännöllisin, kun sen alle voi pukea mitä tahansa. Ellet ole pitkä H-vartalo, valitse nilkkapituisen mallin sijaan midimitta, joka on keskipituiselle vartalolle sopusuhtaisempi vaihtoehto. Tyyli säilyy pelkistettynä ja keveänä, kun valitset takin, joka on riisuttu turhista yksityiskohdista. Pue villakangastakki korollisten nilkkureiden tai saappaiden kanssa. Säilytä tyyli muuten pelkistettynä.

Valkoinen sileäpintainen tekoturkis 119,95 e, Vila, Nelly.com. Leopardikuvioinen takki 89,99 e, Mango. Vihreä karvatakki 199, 95 e, Selected Femme, Nelly.com. Oranssi tekoturkistakki 149 e, H&M Studio. Musta karvatakki 89,99 e, Ellos.fi.

6. Karvatakit

Syysmuodin catwalkilla nähtiin poikkeuksellisen paljon muhkeita keinokarvatakkeja. Viesti ei jäänyt epäselväksi: tänä syksynä ja sydäntalvella ei palella! Muhkea keinoturkis on hyvä varavalinta silloin, kun kaipaat päällesi jotain näyttävää ja räväkämpää. Jos kunnon pörrötakit kauhistuttavat, on sileäpintainen karvatakki elegantti vaihtoehto vaikkapa täydentämään juhlatyyliä.

Kommentoi »