6 varmaa vinkkiä käsilaukun valintaan

6 varmaa vinkkiä käsilaukun valintaan
Älä sorru pelkkään muotilaukkuun vaan mieti tarpeesi järkevästi, muotikirjoittaja Mirva Saukkola sanoo uudessa kirjassaan.
Julkaistu 23.9.2015

Mirva Saukkolan teos Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta on pätevä käsikirja muotivalintoihin. Mirva Saukkolalla on 6 ohjetta ostajalle: 

1. Käyttötarkoitus on ensisijainen valintaperuste. Haluatko, että käsilaukkuun mahtuu läppäri tai tabletti? Haluatko tehdä laukullasi lähinnä hyvän vaikutelman? Pitääkö laukun olla viimeisintä muotia, vai ajatteletko klassisen mallin sopivan ja säästävän pitkällä aikavälillä?2. Kehosi mittasuhteet ovat myös hyvä mittapuu. Jos olet pienikokoinen, älä valitse markkinoiden massiivisinta käsilaukkua. Käsilaukun ei kuulu näyttää siltä, että voisit itse ryömiä tarvittaessa sen sisään pahaa maailmaa pakoon. Isokokoisella naisella iso käsilaukku voi olla hyvä valinta: se voi kiinnittää huomion vartalosta ja hämätä katsojaa. Mutta tottakai jokainen valitsee laukun mieltymyksensä mukaan.3. Missä kannat laukkuasi: olalla vai olkavarrella? Ota huomioon, että raskaan laukun kannattelu olkapäällä sattuu ja rasittaa. Ota huomioon myös takkisi. Jos se on paksu ja pöyhkeä toppatakki, olkahihnan pituus ei ehkä riitä. Katso myös, miten näytät aina tyylikkäältä.4. Klassinen musta tai ruskea ovat turvallisia, mutta myös tylsiä. Tuleeko niitä käytettyä paljon. Värikäs laukku on helppo tapa lisätä energiaa tummaan asuun.5. Mitä tarvitset arjessa? Oletko säheltäjä: Jos laukun vuori on musta, löydätkö avaimet ja kännykän? Miten laukku suljetaan: vetoketju pitää varkaat paremmin loitolla ruuhka-aikaan. Avonainen pussukka ja nepparilla suljettu laukku tuo helpon mahdollisuuden tavaroiden häviämiseen. Onko laukossa sisätaskuja ja sivutaskuja riittävästi?6. Jos merkkilaukku himottaa, osta se muotitalon omasta myymälästä tai tunnetusta tavaratalosta tai muotiliikkeestä. Muista, että käytettynä ostetun alkuperää ja aitoutta ei välttämättä tiedä myyjäkään.Ohjeet perustuvat osittain Mirva Saukkolan kirjaan Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta.Katso myös, millainen hamemalli sopii sinulle.MONTAKO KÄSILAUKKUA NAINEN TARVITSEE?

Näin muotikauppias ja tunnettu malli Niina Kurkinen neuvoo Mirva Saukkolan kirjassa. Samalla Niina paljastaa omat peruslaukkunsa:

Nainen tarvitsee kolme laukkua.Nahkainen olkalaukku jokapäiväiseen käyttöön. SeN tulee sulautua samaan maailmaan vaatevalikoimasi ja erityisesti takkien kanssa. Niinan päivälaukkuun mahtuu kalenteri, lompakko, tabletti, vesipullo ja pieni meikkipussi.Iltalaukku. Monikäyttöisin on musta, kirjekuorimallinen ja juhlavaa materiaalia. Irrotettava tai piilotettava ketjuhihna on kätevä lisä.Päivästä iltaan -laukku on edellisten kahden välimalli ja keskikokoinen. Voit tarvita sitä viikonloppuisin, kaupungilla, lounaalla, rennolla illallisella ja sukulaistytön lakkiaisissa.

Lähteenä teos: Mirva Saukkola: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta (WSOY).

Kommentoi »