Kauneus

10 x tyylivinkit tiimalasivartalolle

Kurvikas tiimalasivartalo pääsee oikeuksiinsa, kun nappaat tyylivinkit tästä.

Teksti Satu Adam
Kuvat iStock
29.4.2016

Kurvikas tiimalasi on tällainen: Sopusuhtainen vartalo. Kapea vyötärö. Rinnoissa ja lantioissa on muotoja, jotka tuovat vartaloon kurvikkuutta. Rinnan- ja lantionympärys ovat tavallisesti samankokoiset. Lyhyet jalat ovat myös tyypillinen tuntomerkki.

1. Tärkein tyylivinkki on korostaa naisellista siluettia. Eli: suosi tyköistuvia vaatteita – erityisesti yläosassa.

2. Yläosassa suosi v-pääntietä, sillä se mukailee kauniisti vartalonmuotoa. Esimerkiksi v-pääntiellä varustettu, vartalonmyötäinen trikoopaita tai ohut neule ovat oikeita valintoja. Myös o-pääntie käy hyvin tiimalasivartalolle.

3. Jakuksi valitse lyhyt ja napakka malli, jonka helma päättyy vyötärölle. Pidempi jakkumalli peittää ikävästi vyötärön ja näin katse kääntyy kapean vyötärön sijaan täyteläisempään lantioon. Jakuissa ja neuletakeissa suosi myös yksirivinapitusta sekä pyöristettyjä kulmia helmassa ja kauluksessa.

4. Mekkovalinnoissa luota säädettävään kietaisumalliin, jossa kapea vyötärö pääsee varmasti oikeuksiin. Muita hyviä valintoja ovat vartalonmyötäinen pikkumusta tai kellohelmainen leninki. Tärkeintä on, että kiinnekohta säilyy kapealla vyötäröllä.

5. Alaosassa suosi korkea- tai normaalivyötäröisiä farkkuja, joissa on suora tai aavistuksen levenevä bootcut-lahje. Sama sääntö pätee kangashousuihin. Vältä sen sijaan haaremi- ja porkkanamallisia housuja, joiden pussitettu vyötärö ja kapenevat lahkeet saavat tiimalasivartalon jalat näyttämään lyhyiltä ja tanttamaisilta. Suosi myös täyspitkiä lahkeita trendikkäiden vajaamittaisten sijaan.

Älä lannistu, jos alaosa ei istu vyötäröltä, sillä tämä on tyypillisin kompastuskivi X-vartalolle. Sen sijaan poikkea korjausompelijan luona kavennuttamassa housun tai hameen vyötärölinja napakaksi.

6. Hameissa klassinen tiimalasivartalo saa irrotella hulmuavilla kellohelmoilla tai maltillisilla, korkeavyötäröisillä kynähameilla.

7. Suosi alaosassa yhtä väriä; näin saat huijattua jalkoihin lisää pituutta. Eli: mustien sukkahousujen kanssa puetaan mustat korot, vaaleiden sukkahousujen kanssa beiget.

8. Valitse päällystakiksi perinteinen trenssi tai muu puolipitkä takkimalli, joka on muotoonommeltu vyötäröltä ja selästä. Pituusleikkaukset takissa ovat myös eduksi pienikokoiselle mutta kurvikkaalle tiimalasivartalolle.

9. X-vartalon tärkein asuste on leveä vyö, joka tulee avuksi, kun vartalonlinja on vaarassa peittyä muodottomaksi väljän kaapumekon alla.

10. Hae tyylivinkkejä 1950-luvun muodista, sillä tällä aikakaudella vaatteet suunniteltiin klassiselle tiimalasivartalolle.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi