Kauneus

Näillä tyylivinkeillä olet itsevarma joka päivä!

Harkitut asukokonaisuudet, voimavaatteet ja huoliteltu ulkoasu takaavat, että tunnet olosi upeaksi ja itsevarmaksi. Lue 8 parasta vinkkiä!

Teksti Satu Adam
Kuvat iStock
20.5.2016

1. Ryhdikäs pukeutuminen lähtee alusvaatteista.

Käytä oikean kokoisia ja asuusi sopivia alusvaatteita. Tämän nyrkkisäännön takuulla muistat, kun sujautat ne kuviolliset ja pitsiset rintaliivit valkoisen t-paidan alle. Ota opiksi ja turvaudu tarvittaessa alusvaatemyyjän ammattitaitoon.

Lue myös: 15 vinkkiä rintaliivien ostoon

2. Tunnista vartalotyyppisi.

Olosi on astetta itsevarmempi, kun olet pukeutunut vartalotyypillesi suotuisiin asukokonaisuuksiin. Esimerkiksi tiimalasivartalo näyttää huomattavasti upeammalta kietaisumekossa kuin kaaputunikassa. Y-vartalolle on taas edukseen suosia v-aukkoisia yläosia venepääntien sijaan. Pienillä yksityiskohdilla on suuri vaikutus kokonaisuuteen.

Lue myös: Tällainen alaosa sopii sinun vartalotyypillesi

3. Luota peruspuvuston voimaan.

2000-luvun ketjumyymälöiden kulta-aikana meidän monen vaatekaappi on alkanut muistuttaa sekavaa sillisalaattia, jossa kirjavat väriviritelmät ja oudon malliset vaatteet kohtaavat. Vaatteita siis on yllin kyllin, mutta niitä on vaikea yhdistellä keskenään.

Käy lävitse vaatekaappisi sisältö ja lajittele peruspuvuston osat (jakku, neutraalin sävyiset neuleet ja t-paidat, farkut, mustat kangashousut, puolihame, kotelomekko) erilleen. Mieti seuraavaksi ainakin kymmenen eri asukokonaisuutta, joissa hyödynnät peruspuvuston vaatteita ja muuta vaatekaappisi sisältöä. Pitäydy yksinkertaisissa asuyhdistelmissä. Näin sinulla on harkittuja asukokonaisuuksia ja vältyt epämukavilta tyylikokeiluilta.

Lue myös: Näin kokoat täydellisen vaatekaapin tuhlaamatta

4. Valitse voimavaatteesi.

Siinä missä sinulla on niin sanottu käynnistysbiisi kankeisiin arkiaamuihin, sovella samaa sääntöä pukeutumiseen: valitse asukokonaisuus, jossa tunnet olosi itsevarmaksi ja kauniiksi. Usein tämä asu saa kehuja myös muilta.

5. Älä käytä liian paljastavia vaatteita.

Esimerkiksi napapaidat ja lantiofarkut kuuluvat taakse jääneisiin nuoruusvuosiin. Tarkkaile peilistä, että paidan ja alaosan vyötärökaitaleen väliin ei jää paljasta ihokaistaletta keräämään katseita. Samoin liian kireät ja pursuilevat vaatteet eivät kuulu itsevarman naisen tyyliin. Pukeutumisessa itsevarmuus ei tarkoita provokatiivista ja paljastelevaa tyyliä!

6. Kenkävalinnalla on väliä.

Toisinaan upeakin asukokonaisuus menee pieleen vääränlaisilla kengillä. Myötätuntopisteitä keräät myös liian korkeilla koroilla, joilla on epämukava kävellä.

Arkityylissä matalakantaiset korkokengät tuovat ryhtiä olemukseen siinä missä lisäsenttejäkin. Juuri ryhdikkäällä olemuksella viestit itsevarmuudesta — ja usein kenkäpari toimii tässä avaintekijänä.

7. Siisti ja huoliteltu ulkomuoto lisää itsevarmuutta.

Eli tarkista, että paitapuseron kaulukset ovat ojennuksessa ja miehusta sileä. Alaosassa huolitellusta tyylistä viestit, kun housunlahkeet eivät ole kuluneet ja ne eivät laahaa maata. Vältä kääntämästä liian pitkiä housunlahkeita rullalle, sen sijaan lyhennytä ne suosiolla oikean mittaisiksi.

Lue myös: Näin näytät huolitellulta ja tyylikkäältä

8. Itsevarmuuden tulisi lähteä sisältä.

Ja siitä, että tunnet olosi mukavaksi omassa vartalossasi ja elämäsi on balanssissa. Pukeutumisella ja siistillä ulkomuodolla välität tätä viestiä muille. Kysymys kuuluukin: mitä sinä haluat viestiä olemuksellasi?

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi