Kauneus ja Terveys

Löytyvätkö nämä haastavat vaatteet kaapistasi? Näin hyödynnät ne arkityylissäsi!

Löytyvätkö nämä haastavat vaatteet kaapistasi? Näin hyödynnät ne arkityylissäsi!
Osa haastavista vaatteista jää usein lojumaan vaatekaappiin. Mikäli et raaski niistä luopua, on mitä ekologisempi teko pukea ne päälle. Keräsimme vinkit, miten yhdistelet arkivaatteet tyylikkäästi!
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.7.2016

1. Värikäs paita

Vuosien varrella alennusmyynneistä on tullut hamstrattua kirkkaanvärisiä yläosia, jotka kaupan rekillä näyttivät houkuttelevilta, mutta arkena et osaa pukea niitä tyylikkäästi.

Ratkaisu: Yhdistä sorbettiväreihin ruskeat, mustat tai khakin sävyiset housut. Näillä väreillä häivytät kirkkaan sävyn voimaa. Vältä yhdistelemästä tyyliin kirjavia aurinkolaseja ja koruja. Viimeistele laittamalla jalkaan maltilliset, korokepohjaiset sandaalit.

2. Kaapuvaate

Se näyttää elegantilta hienostoputiikin rekillä, mutta kotona peilin edessä havahdut: vaatehan saa minut näyttämään suuremmalta!

Ratkaisu: Yhdistä vaatteeseen ohut nahkavyö ja kääri paidan hihoja niin, että ranteet paljastuvat. Pue jalkaan kiilakorkosandaalit. Syksyllä yhdistä väljä tunikapaita culottes-housuihin ja siroihin avokkaisiin.

3. Graafisesti kuvioidut housut

Et muista syytä, miksi ne hankit, mutta vaatekaapissa ne lojuvat vuodesta toiseen.

Ratkaisu: Valitse housujen värimaailmasta yksi sävy, jota käytät yläosassa. Jotta tyyli ei näyttäisi kuin kesämökiltä karanneelta, yhdistä asukokonaisuuteen ryhdikäs jakku.

4. Vekkihame

Pelkäätkö näyttäväsi hame päällä liian tyttömäiseltä?

Ratkaisu: Tee tyylistä rento. Yhdistä vekkihameeseen valkoinen, harmaa tai musta t-paita, farkkutakki ja matalat nilkkurit. Muista asettaa paidan helma hameen vyötärökaitaleen sisään. Täydennä tyyliä näyttävillä aurinkolaseilla.

5. Pitkä trikoovillatakki

Tämä suojavaate löytyy varmaankin jokaisen vaatekaapista. Pitkä villatakki on kuitenkin siinä mielessä ongelmallinen, että se saa ylävartalon näyttämään helposti suoralta pötkylältä.

Ratkaisu: Mikäli yhdistät neuletakin pillifarkkuihin, jätä neuletakki rennosti auki ja pue alle paitapusero tai vartaloa myötäilevä paita. Laita jalkaan normaali- tai korkeavyötäröiset farkut, joissa on vajaamittainen lahje. Kesällä yhdistä asukokonaisuuteen kiilakorkosandaalit, syksyllä puolestaan korolliset nilkkurit. Vältä yhdistämästä tähän tyyliin matalia kenkiä.

6. Se 1980-lukuinen vintagemekko

Löysitkö ihanan kukkakuvioisen vintagemekon? Haluaisit käyttää sitä, mutta pelkäät, että vaate muistuttaa päälläsi enemmän teatteripuvustamosta lainattua mekkoa kuin kuin perinteistä arkivaattetta.

Ratkaisu: Lyhennyttä vintagemekon helmaa ja poista vaatteesta mahdolliset olkatoppaukset. Mikäli kyseessä on lyhythihainen mekko, kääri aavistuksen verran hihoja.

Tarkista myös vaatteen istuvuus. Esimerkiksi mekon sivusaumoja on helppo kaventaa itse. Jos et jaksa nähdä vaivaa, kavenna siluettia vyöllä.

Yksi keskeisimmistä seikoista on yhdistää retromekkoon moderneja asusteita. Kesällä mokkanilkkurit ja siro olkalaukku sopivat hyvin vintagemekkon pariksi.

7. Värikäs takki

Tuliko keväällä hankittua kirkkaanpunainen takki? Saako se tuntemaan olosi liian huomiota herättäväksi?

Ratkaisu: Kuten värikkään ylä- tai alaosan kanssa, kannattaa yhdistää tähänkin tyyliin neutraaleja sävyjä. Yläosassa suosi kerroksia, kuten paitapusero-neuleyhdistelmää. Tai pue värikkään takin alle raitapaita – se näyttää aina tyylikkäältä!

Alaosaksi valitse mieluiten siniset farkut. Yhdistä asukokonaisuuteen valkoiset tennarit tai nilkkurit. Lisää vielä asukokonaisuuteen kuviollinen huivi, mikäli kaikki muut vaatteet ovat yksivärisiä.

Lue myös:

Kommentoi »