Kauneus ja Terveys

Näin et mokaa kesätyylilläsi

Näin et mokaa kesätyylilläsi
Lomatunnelmissa ja hellesäällä ei jaksa vaivata päätänsä pukeutumissäännöillä, niinpä teimme listan, jolla vältät pahimmat tyylimokat.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.7.2016

1. Vältä liian lyhyitä helmoja. Mikrominihame tai juuri takamuksen peittävä minimekko on kesävaatteista hurjin. Tällä tyylillä keräät toki katseet reisillesi, mutta tyylipisteet jäävät kauaksi voittolukemista. Edes sukkahousut tai leggingsit eivät pelasta tyyliä. Ne toimivat vain mauttomuustestin toteajana: mikäli et voi jättää tyylistäsi pois sukkahousuja, on helma liian lyhyt.

2. Vältä sukkahousuja juhlapukeutumisessa. Kesällä on tyylikkäämpää jättää sääret paljaaksi, vaikka olisikin hieman viileämpi keli. Sitä paitsi nyt on muodikasta yhdistää pikkumusta päivettyneisiin sääriin.

3. Tuubitoppi ja mikrosortsit kuuluvat rantapukeutumiseen – tai ainakin enemmän teinityttöjen kuin aikuisen naisen vaatekaappiin. Mikäli mielit laittaa päällesi tuubitopin, pue edes alaosaksi maksihame ja kiedo kaulalle huivi.

4. Yläosassa vältä kireitä ja avonaisia bodeja ja napapaitoja. Kesäpukeutumisessa tyylikästä on paljastaa treenatut käsivarret ja sääret. Vaikka vartalo olisi kuinka treenattu, jätä vatsalihasten esittely kuntosalille tai rantahietikolle.

5. Vältä minimekko ja turbokorot -yhdistelmää. Siinä missä liian korkeat korkokengät ovat epämukavat jalassa, ovat ne yhdessä roiskeläppämekon kanssa mitä provosoivin ja mauttomin yhdistelmä joka tilanteessa. Sitä paitsi: harva osaa kävellä taivaita hipovilla koroilla tyylikkäästi.

6. Bling bling -tyyli kuuluu nuorisolle. Vältä kiiltäväpintaisia vaatteita myös iltapukeutumisessa. Aikuisen naisen päällä bling bling -tyyli saa vain hämmentäviä katseita. Samaa voi todeta neonvärisistä vaatteista, ellet sitten ole menossa ysärifestivaaleille.

7. Pyri välttämään liian kirjavaa tyyliä. Kesällä on toki ihanaa kokeilla kirkkaita värejä, mutta liian kirjava tyyli saa kantajansa näyttämään suttuiselta ja samalla lapselliselta. Varma keino pukeutua tyylikkäämmin on laittaa päälle yksivärisiä tai yhteen sointuvia asukokonaisuuksia.

Lue myös:

1 kommentti