Kauneus ja Terveys

Tältä näyttää syksyn muoti!

Tältä näyttää syksyn muoti!
Leopardikuviota, värikkäitä turkiksia, samettia ja paljon mielikuvista – näistä aineksista on tehty syysmuodin keitos.
Julkaistu: 16.8.2016

Seuraa varoitus: tänä syksynä ei synkistellä, vaan keimaillaan värikkäissä asukokonaisuuksissa ja sekoitetaan eri tyylilajeja keskenään. Huppari ja röyhelöhame? Kyllä: ne puetaan nyt yhdessä.

1. Eläimellistä menoa 

House of Holland, Bottega Veneta ja Dolce & Gabbana AW16, Leena Aro.

Leopardikuosi on joka toinen vuosi pannassa ja joka toinen se palaa muotiin. Arvaat varmaan, kumpi kausi on nyt meneillään. Tänä syksynä rohkeimmat pukevat päällensä leopardikuosisen takin, kuten Bottega Venetan tai Moschinon syysmuotinäytöksissä nähtiin. Me muut täplitämme tyyliä pienillä asusteyksityiskohdilla.

2. Samettia! Samettia! 

 Alberta Ferretti, Preen by Thorton Bregazzi ja DKNY AW16, Leena Aro.

Syyskauden luottomateriaali on taas täällä. Nyt muodikasta on verhoutua viettelevään samettikankaaseen päästä varpaisiin. Alberta Ferrettin väljä housupuku on ainakin kauden kiinnostavin mukavuusasu: sen samettipintaa silitellessä maanantaipalaverikin sujuu pehmeämmin.

3. H niin kuin huppari 

Alexander Wang, Vetements, DKNY, AW16, Leena Aro.

Lieneekö muotisuunnittelijat luoneet syyskokoelmansa kuunnelleen 1990-luvun rap-musiikkia, sillä tänä syksynä ylisuuret hupparit ja sporttimaiset pusakat ovat katumuotityylin kuumin juttu. Uutta on nyt yhdistää sporttinen huppari kaiken kanssa, jopa röyhelöhameeseen.

4. 1980-luku ja yksiolkaimiset vaatteet 

Saint Laurent, Moschino ja Lanvin AW16, Leena Aro.

1980-lukubuumi ei ota taantuakseen. Viime keväältä trendi jatkaa edelleen vahvana pitkälle yli talven. Nyt vuorossa on yksiolkaimiset paidat ja mekot. Ennustamme, että yksiolkaimisesta mekosta tulee tämän pikkujoulukauden hitti. Hae inspiraatiota Saint Laurentin syysmalliston kokoelmasta.

5. Minihamepuku

Michael Kors Collection, Alexander Wang ja Barbara Bui AW16, Leena Aro.

Muistatko Clueless-elokuvan Cherin ja Dionnen ja heidän pikkuvanhan tyylin? He sipsuttelivat koulun käytävillä minihamepuvut päällä, puhuivat suuriin matkapuhelimiin ja yrittivät hallita ystäväpiirinsä rakkauselämää. Halkopuhelimet ovat jääneet jo aikaa historiaan, mutta minihamepuku tekee tänä syksynä näyttävän paluun. Olisiko asussa haastajaa perinteiselle housupuvulle?

6. Värikkäät turkikset

Gucci, Marco de Vincenzo ja Michael Kors Collection AW16, Leena Aro.

Suuret muotitalot olivat yhdestä asiasta samaa mieltä: päällystakin on oltava näyttävääkin näyttävämpi. Siksipä näytöslavalla esiteltiin ennätysmäärä värikkäitä ja voimakkaasti kuvioituja turkiksia. Mikäli haluat olla huomion keskipisteenä synkkänä ajanjaksona, pue päällesi prameileva tekoturkis.

7. Ruuturouva 

Victoria Beckham, Chanel ja Bottega Veneta AW16, Leena Aro.

Isona ja pienenä kuosina, paidassa, helmassa – ruutukuosi on nyt kaikkialla! Palaa siis vaatekaapillesi tarkistamaan ruutuvaatesaldosi. Tämän jälkeen hulluttele ideoilla: pue päälle tweed-kuvioinen takki, jonka alle laitat ruutukuvioiseen paidan ja housut. Mitä enemmän ruutukerroksia, sen parempi!

8. Röyhelöprinsessa 

Chloé , Balmain ja House of Holland AW16, Leena Aro.

Yksi vahvimmista syksyn trendeistä on lisätä kuorrutereunoja niin yläosaan kuin helmoihinkin. Koristereunat, kerrokset ja peplumihelmat tekevät arkityylistä astetta kiinnostavamman, ja ne ovatkin ehkä juuri se kaivattu lisä, jota syyskautena tarvitsemme.

9. Katutyylin maihinnousu 

Alexander Wang, House of Holland ja DKNY AW16, Leena Aro.

Erityisesti New Yorkin muotiviikolla vahvana trendinä korostui karhea katumuotityyli. Mallien yllä nähtiin bomber-takkeja, logopipoja, lökäpöksyjä ja napapaitoja. Ennustamme logopaidoista ja -pipoista suurta hittiä – ainakin nuorison parissa. Varmaa on, että Alexander Wangin myssyt viedään käsistä.

10. Kimallekimara 

Michael Kors Collection, Dolce & Gabbana ja Roberto Cavalli AW16, Leena Aro.

Kultana, pronssina ja hopeana – kaikki käy! Erityisesti tinseli on yksi syksyn kiinnostavimmista materiaaleista. Sitä nähtiin ainakin Dolce & Gabbanan ja Fendin syysmuotinäytöksissä. Omaksu tämä: kiiltäväpintaiset ja välkkyvät vaatteet puetaan myös arkena.

11. Tahtoo taiteilijaksi! 

Etro, Prada ja Rochas AW16, Leena Aro.

Tämän syystrendin ideologian voi tiivistää seuraavasti: puetaan päälle eri tyylisiä vaatteita ja leikitään luovuudella. Vai kaipaatko lisää inspiraatiota? Hae sitä glam rock -tyylistä, 1990-luvun grunge-alakulttuurista tai vaikkapa Tanskalainen tyttö -elokuvasta. Tärkeintä on, että asukokonaisuus on tarpeeksi boheemi.

Pääkuva: Lanvin, Rochas ja Chloé AW16, Leena Aro.

Lue myös:

Kommentoi »