Kauneus & Terveys

Miesmallien työ ei ole luksusta

Miesmallien työ ei ole luksusta
Kansinvälisillä catwalkeilla naiset saavat rahaa, meikkaajia ja samppanjaa, kun taas miesmallit löntystelevät ilman luksusta. Tällaista miesmallien työ on, kertoo valokuvaaja Leena Aro.

Kansainvälisillä näytöslavoilla tepastelevat miehet eivät näytä hyvinvoivilta. Ja totta se on, eivät he olekaan.

- Muodissa on hintelä ja nuori nörttimies. Monet miesmallit ovat karvattomia, ruipeloita ja anorektisen oloisia. Vaatteet ovat joskus mekkomaisia. Voi poikaparkoja!, catwalk-valokuvaaja Leena Aro sanoo.Leena Aro on ainoa suomalainen, joka pääsee kuvaamaan kansainvälistä muotia mm. Pariisin lavoille. Hän tuntee erityisesti Pariisin ja Milanon mallimiesten elämäntyylin.

-Naisten näytösten takahuoneessa pyörii meikkaajia ja kampaajia ja samppanja virtaa vieraille. Miesten puolella ei juuri ole meikkaajia. Miesmallit meikkailevat usein itse. Samppanja ja muut tarjoilut ovat vaatimattomia.

Miesmallin vaatekoko on 48-50. Lihaksia ei näytösvaatteisiin mahdu. Pituudeltaan he ovat 177-185-senttisiä, iältään alle 30.

Joskus mukana on joku viisikymppinen malli, tai mausteena 80-vuotias komistus.

Näytöksissä on kiire. Miehet vaihtavat vaatteet takahuoneessa vauhdilla ja säntäävät lavalle takaisin rooliin kuuluva ynseä ilme naamallaan.

-Tietysti kaikki mallit jännittävät lavalle tuloa. Miehillä se jotenkin korostuu ja he läpsyttävät kengillään. Löntystelijöitä.

Miesten näytöksistä on vaikea saada hyviä yksityiskohtakuvia kengistä. Naiset osaavat asettaa kenkänsä maahan kuten näytösmuodin säännöt määräävät.

Lihaksia Italian lavoilla

Mainosten lihaksikkaat miehet eivät juuri tepastele muotinäytöksissä.

-Lähinnä italialaisen Dolce&Gabbanan (kuvassa) näytöksissä näkee myös lihaksikkaita malleja. Näytösten on vedottava sekä heteroihin että homoihin. Lontoossa on eniten laihoja nörttipoikia, Leena Aro sanoo.

- Joka muotinäytöksessä pitää olla myös aasialainen ja musta malli, koska on ajateltava kansainvälisiä asiakkaita.

Hänen mukaansa näytöslavojen miehissä ei ole erityisempiä tähtimalleja kuten joskus takavuosina. Perinteisen miehekäs miestyyppi on kansainvälisessä muodissa vähemmistönä tällä hetkellä. Leena Aron mukaan se ei tarkoita sitä, etteikö alalla työskentelisi paljon heteroja. 

Julkaistu: 6.8.2016
Kommentoi »