Kauneus ja Terveys

Takkiostoksille? Lue ensin nämä vinkit!

Takkiostoksille? Lue ensin nämä vinkit!
Pitkä vai lyhyt? Tumma vai vaalea? Ja se hinta! Päällystakin hankkiminen on alkanut muistuttaa yhtä hankalaa missiota kuin uusien farkkujen ostaminen.
Julkaistu: 20.10.2015

Suomen sääoloissa syystakki on lyhyt välikausitakki, johon sijoittaminen tuntuu toisinaan turhalta. Siksi esimerkiksi laadukkaan trenssitakin puute ammottaa meidän useimman vaatekaapissa. Alkusyksystä pärjää vielä hyvin lyhyellä takilla, mutta syvemmällä syksyä, on parempi suojautua kylmältä kevyesti vuoratulla pitkällä takilla. Se on myös helppo yhdistää sekä erilaisten housujen että hameiden kanssa.

Takkiostoksilla sovita reippaasti eri malleja kokovartalopeilin edessä. Tutki takin materiaalitietoja ja tunnustele kangasta. Luota klassisiin väreihin, kuten mustaan, tummansiniseen ja beigeen, unohda trendikkäät kausivärit. Sovita takin kanssa asusteita kuten, huivia, hanskoja ja arkilaukkua, joita pidät päivittäin. Tarkista, ettei huivista jää takin pintaan nöyhtää, joka kertoo heti takin laadusta. Roikkuvat langanpätkät ja heikosti kiinnitetyt napit eivät myöskään kuulu asiaan.

Tunnista oma vartalotyyppisi

Kookkaalle ylävartalolle sopivat mallit, joissa on korostettu vyötäröä ja hieman kellotettu alaosa. Empireleikkauksella peität puolestaan tarvittaessa vatsanseutua. Myös syvä pääntie pukee rintavaa ja kookasta vartaloa. Jos olet vartaloltasi suora, suosi muotoonommeltua takkimallia, jossa vyötärölinja kaartuu sisäänpäin.

Yleensä lyhytjalkaisille takin pituus asettaa ongelman, sillä liian pitkä takki saa kantajansa näyttämään entistä lyhyemmältä tapilta. Suosi täysipitkän sijaan ¾-pituista takkimallia. Vältä esimerkiksi lyhyitä takkeja, jotka päättyvät lantiolle ja paljastavat jalkojen alkamiskohdan. Lisää volyymiä saat tietysti korkokengillä.

Pidä mielessä: Päällystakki on aina sijoitus. Hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä, eikä siis halpaa takkia kannata ostaa. Perusvaatteiden kanssa voi vielä kikkailla, mutta päällysvaatteet paljastavat aina itsensä.

Lue myös:

Kommentoi »