Hyvinvointi
Kauneus & Terveys

Tuoko profiilivideo enemmän matcheja?

Tuoko profiilivideo enemmän matcheja?

Uudessa Klip-deittisovelluksessa itsestään voi tehdä 21 sekunnin videon. Viekö video nettideittailun uudelle tasolle? Mitä sanoo pariterapeutti?
Teksti Emmi Oksanen
Kuvat Fotolia

Kun käyttäjä rekisteröityy uuden Klip-videodeittisovelluksen käyttäjäksi, sovellus kuvaa hänestä 21 sekunnin videon. Videolla käyttäjä vastaa spontaanisti kolmeen sattumanvaraiseen kysymykseen. Sovellus kysyy esimerkiksi, onko käyttäjä aamu- vai iltavirkku tai mikä on hänen mielestään seksikkäin eläin.

Lue myös: Parhaat vinkit Tinderiin

Klipin kehittäjät kertovat, että sovellus sai alkunsa Tinderin ongelmasta. Osa heistä nimittäin huomasi, että Tinder-matchien kuvat ja viestit erosivat liikaa toisistaan.

Deittisovelluksen tekijät uskovat, että profiilivideo on selkeä parannus nettideittailun maailmassa. Profiiliviestien lisäksi palvelussa voi viestitellä lyhyillä videopätkillä. 

SAAKO PROFIILIVIDEOLLA SEURAA?

Kertooko 21 sekunnin video jotain olennaista ihmisestä, pari- ja psykoterapeutti Milja Utukka-Jokinen?

– Sehän on tämän ajan tapa brändätä itseään deittipalveluissa. Video kertoo olemuksesta jotain, mutta ei sille kannata antaa kauhean suurta painoarvoa, Utukka-Jokinen sanoo.

– Sattumanvaraiset kysymykset voivat tietysti olla myös hämmentäviä tai oman elämän kannalta merkityksettömiä. Toisaalta ihminen voi rohkaistua irrottelemaan, kun ei ole kokonaan itse vastuussa sisällöstä, hän jatkaa.

Lue myös: Jäin koukkuun nettideittailuun

Utukka-Jokinen muistuttaa, että ihmiset ovat aina kertoneet deittaillessaan lähinnä myönteisiä puolistaan.

– 1970­–80-luvuilla kirjoitettiin kirjeitä, ja niissäkin ihmiset kertoivat vain tiettyjä asioita itsestään. Lavatansseissakin tehtiin päätöksiä nopeasti.

Lue myös: Vältä nämä nettideittailun virheet

Deittipalvelun videolla näkyy tietysti esiintymistaito ja se, onko ihmisellä vaikka paljon tatuointeja tai jokin muu selkeä tyyli. Milja Utukka-Jokisen mielestä deittailusovelluksen videoita kannattaa katsoa avoimen uteliaalla mielellä.

– Kannattaa miettiä, mitä video herättää itsessä, mutta suhtautua siihen melko kevyesti.

OTA DEITTAILU KEVYESTI

Nettideittailuun kannattaa muutenkin yrittää suhtautua rennosti.

Lue myös: Löytääkö Tinderistä oikeaa rakkautta?

–  Jos ajattelee, että tämä on ainoa ja viimeinen mahdollisuuteni, deittailu on kauhean raskasta. Treffeillä tietysti näkyy, jos ottaa asiasta paljon paineita. Jotkut ihmiset kokevatkin deittailumaailman pudotuspelinä. Jos on kokenut hylkäämistä ihmissuhteissa tai muussa elämässä, deittailussa koettavat hylkäämiset voivat tuntua helposti pahalta.

Usein nuoret sukupolvet suhtautuvat deittisovelluksiin kevyemmin kuin vanhemmat, esimerkiksi yli viisikymppiset, joille kynnys nettideittailuun voi olla korkeampi.

Lue myös:

Tulenko olemaan sinkku aina?

Lupaa tämä kumppanillesi ensi vuodeksi

Näin pelimies pysyy uskollisena

Oletko laiska rakastaja? 

Julkaistu: 10.1.2017