Kauneus ja Terveys

Löytääkö Tinderistä oikeaa rakkautta?

Löytääkö Tinderistä oikeaa rakkautta?
Soveltuuko Tinder vain sinkkujen seksiseuran hakuun? Löytääkö deittisovelluksesta oikeaa rakkautta? Kauneus ja Terveys -kyselyn vastauksista käy ilmi, millaisia omia Tinder-vinkkejä yli 30-vuotiailla naisilla on.
Julkaistu: 14.11.2016
Monella on nettideittailun suhteen vieläkin käsitys, että sitoutumiskammoiset ja varatut siellä vain vonkaavat seksiä. Kauneuden ja Terveyden seksikyselyyn vastanneista nettitreffeillä kävijöistä puolet harrasti seksiä ensitapaamisella.
Entä etenevätkö suhteet myös syvempään rakkauteen? Millä asialla ihmiset ovat Tinderissä?
– Aidon parisuhteen löytäminen on vähän kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Se tuntuu usein toivottomalta. Sitten kaveripiiristä löytyy se onnekas tyyppi, joka kertoo löytäneensä ihanan miehen, ihan jopa elämänsä rakkauden, Tinderistä! Toivo herää taas: entä jos laitankin sovelluksen takaisin päälle, kuvailee Viivi, 31.
Hän on käyttänyt Tinderiä yli kaksi vuotta ja löytänyt Tinderin avulla yhden pidempiaikaisen tapailun, mutta ei vielä vakaata suhdetta.
Naista etsivä Anna, 35, oletti ennalta, että ihmiset etsivät Tinderissä vain seksiseuraa, mutta hän on huomannut, että ainakin osa ihmisistä etsii vakavaa suhdetta, kuten Anna itsekin.

NUORILLE, NÄTEILLE JA ARVOSTELUN KESTÄVILLE

Rakkausvalmentaja Mia Halonen arvioi, että toki Tinderin avulla voi löytää oikeaa rakkautta, mutta parhaiten palvelu sopii nuorille ja näteille, joilla biologinen kello ei vielä tikitä.
Tinder on yksi keino saada deittailuun säpinää ja se saattaa olla hyvä keino huomata, että ympärillä on paljon muitakin sinkkuja. Hirveän vakavasti ei kannata Tinderiin panostaa, sillä varsinkin monet nuoret miehet tuntuvat etsivän Tinderistä lähinnä lyhytikäisiä suhteita.
Jos pystyy ottamaan deittailun kevyesti ja kestää torjuntaa, Tinder voi olla Halosen mielestä hyvä kanava. Nuoria käyttäjiä on tosin enemmän kuin vanhempia.
– Kuten muissakin deittipalveluissa, mitä vanhempiin ikäluokkiin mennään, sitä vähemmän on tarjontaa.

ELÄMÄN SUURI RAKKAUS TINDERISTÄ

Onnellisia rakkaustarinoita kuitenkin löytyy. Tavoitteellisuuden lisäksi pitää olla hyvä tuuri.
Esimerkiksi Elisa, 33, ei ennalta aavistanut, että muuttaisi joskus yhteen Tinderin avulla tapaamansa miehen kanssa.
– Tinder täytti tehtävänsä paremmin kuin olisin ikinä voinut kuvitella.
Elisa on ollut miehensä kanssa yhdessä puolitoista vuotta.
Myös omat Tinder-vinkkinsä kertoneet Outi, 38, ja Heini, 32, löysivät rakkauden Tinderin avulla.
– Mies laittoi itsestään lyhyen ja hauskan kuvauksen lauantai-iltana ja pyysi samalla treffeille. Tapasimme jo seuraavana aamuna torikahveilla. Mies tuli minua vastaan kadulla polkupyörää taluttaen, ja tiesin heti, että se on nyt tässä. Olen Tinderille ikuisesti kiitollinen. Olemme olleet kaksi ja puoli vuotta yhdessä mieheni kanssa, enkä ole koskaan elämässäni ollut näin rakastunut, Outi kertoo.

HALU SITOUTUA EI SELVIÄ TINDERISSÄ

Heini kävi Tinder-treffeillä vuoden aikana yhteensä 15 eri ihmisen kanssa, kunnes tapasi nykyisen poikaystävänsä.
– Heti ei sanottu, että ollaan yhdessä. Itse tiesin ensitreffeistä alkaen, että tässä on sitä jotain. Olen ollut onnekas, että kohtaamani tyyppi on myös oikeasti hyvä mies ja potentiaalinen elämänkumppani. Sellaiset asiat selviävät vasta ajan kanssa, joten Tinderissä niitä on turha kysellä, Heini kertoo.
Hänestä Tinderin suurin etu on se, että se auttaa tapaamaan uusia ihmisiä. Suhteen ja yhteisen elämän opettelu ja rakentaminen alkaa vasta sitten, kun sovelluksen on poistanut puhelimestaan.
Lue myös:
Kommentoi »