Parhaat vinkit Tinderiin

Parhaat vinkit Tinderiin
Tavoitteena tosirakkaus vai rento deittailu? Tiedätkö, mikä toimii deittisovellus Tinderissä?
Julkaistu 25.10.2016

Listasimme yli 30-vuotiaiden Tinder-konkarien vinkkejä, jotka on testattu käytännössä toimiviksi useiden viestittelyjen ja treffien kautta.

1. MIETI, MITÄ ETSIT

Määrittele itsellesi selkeä tavoite.

Älä ajattele, että Tinderissä ovat kaikki epätoivoiset, vaan perustele sovelluksen käyttö itsellesi fiksusti, kuten Elisa, 33 on tehnyt.

– Silloin, kun noin viimeisten joukossa lopulta kehtasin tehdä profiilin, tiesin tarkkaan, mitä haen: etsin elämänkumppania. En todellakaan halunnut roikkua yöelämässä haku päällä, ja harrastuksissa väki oli naisvoittoista. Työkään ei juuri tarjonnut mitään mahdollisuuksia tällä sektorilla. Tinderin avustuksella sain suoritettua itseni lopulta treffeille.

2. KERRO KUVILLA ELÄMÄNTYYLISTÄSI

Valitse kuvia, joissa näytät itseltäsi ja teet asioita, joita puuhaat muutenkin.

Ei kannata ladata Tinderiin kuvia, joita varten ammattimeikkaaja on meikannut sinut, jos et normaalisti näytä samalta.

– Valitsin kuvia, joissa näytin omasta mielestäni kivalta ja kysyin kavereilta, mitkä kuvat heidän mielestään ovat kivannäköisiä ja minun näköisiä. Valitsin arkisia kuvia, koska en oikeassakaan elämässä juuri laittaudu, neuvoo Heini, 32.

– Kannattaa valita joku kuva, joka kertoo omista kiinnostuksista, kuten harrastus- tai matkakuva. Jossain kuvassa on hyvä näkyä koko habitus ja jossain naamakin hyvin – mieluiten hymyillen, Heini opastaa.

3. SELAA KUVIA TAVOITE MIELESSÄSI

Älä etsi profiileista täydellistä mallivartaloa vaan tyyppiä, jonka meininki ja arvot voisivat sopia yhteen omiesi kanssa.

Mieti, voisiko tuo olla kiva tyyppi ja haluaisitko tavata hänet todella livenä.

– Itse en tykännyt yleensä täysin hymyttömistä, paidattomista, vessaselfieistä, hupparityypeistä, aseenkantajista tai eläinsöpöilijöistä. Sellaisia, joiden naamaa ei näy kunnolla kuvassa, on mielestäni turha valita. Uskon, että he haluavat vain sekoilua tai ovat varattuja, poikaystävän Tinderistä löytänyt Heini kertoo.

4. ALOITA KESKUSTELU JA KYSY TÄRKEITÄ ASIOITA

Älä tuhlaa aikaasi esittämällä vaikeasti tavoiteltavaa vaan aloita rohkeasti keskustelu.

Kysele toiselta merkityksellisiä asioita. Kiinnitä huomiota siihen, onko tyyppi kiinnostunut sinusta vai puhuuko hän vain itsestään.

– Kysele asioita, joilla on sinulle aidosti merkitystä. Esimerkiksi arkisiin asioihin asennoituminen kertoo usein enemmän kuin se, minne toinen matkusti viimeksi lomalla, sanoo Elisa.

– Tärkeintä keskustelussa on se, että esittää vastakysymyksiä. Oma kiinnostukseni lopahtaa heti, jos toinen ei kysy mitään, vinkkaa Anna, 35.

5. MENE NOPEASTI TREFFEILLE

Älä viestittele kenenkään kanssa viikkokausia ennen treffejä.

Viestittely ei kerro, onko välillänne varmasti kemiaa ja onko toinen antanut itsestään rehellisen kuvan.

– Viestittely ei tarkoita vielä mitään. Sen sisältö ei välttämättä kohtaa todellisuuden kanssa, eikä flirttiä välttämättä synny, kun viimein on tapaamisen aika, neuvoo Viivi, 31.

– Viikkokausien kirjoittelu Tinderissä on ajanhukkaa, jos kaveri ei olekaan livenä yhtään vetävä, komppaa Heini.

6. JOS OLET HAJALLA TAI HYVIN HERKKÄ, ÄLÄ MENE TINDERIIN

Koska Tinder on pelimäinen sovellus, sille ei kannata altistaa itseään, jos vielä keräilee sirpaleita edellisen eron jäljiltä.

– Tinder-deittailu ei sovi ihan kaikille. Jos olet erityisen herkkä, voi liukuhihnameiningistä helposti loukkaantua. Jokainen kohtaaminen on tavallaan sokkotreffit, ja siksi ei saisi loukkaantua, jos toisesta ei kuulukaan mitään tai hän sanoo, ettei halua tavata uudestaan, opastaa Heini.

Tinderiin ja deittailuun kannattaa siis yrittää suhtautua kepeästi, ja olla itse mukava mutta rehellinen.

– Kaikki miehet olivat mukavia – eivät vain oikeita minulle. Tämä olikin se raskain asia koko hommassa, sillä tuntui ihan kamalalta sanoa, etten ole kiinnostunut tapaamaan toista kertaa, kertoo Outi, 38.

Haastateltavien nimet on muutettu.

1 kommentti