Näin pelimies pysyy uskollisena

Näin pelimies pysyy uskollisena
Kesytitkö pelimiehen? Opi, kuinka pitää hänet uskollisena.
Julkaistu: 3.1.2017

Omaa suhdehistoriaa ei pääse karkuun, vaikka harva haluaa kertoa entisistä. Jos miehesi oli ennen pelimies, tausta luultavasti vaikuttaa suhteeseenne tavalla tai toisella. Halusit tai et.

Psykoterapeutti Annikki Kaikkosen mukaan parhaiten uskottomuutta parisuhteessa ennustaa se, kuinka paljon ihmisellä on ollut seksikumppaneita ennen vakiintumistaan. Jos seksikumppaneita ja seksiä on ollut paljon, ihminen on alttiimpi pettämään kuin jos seksikumppaneita on ollut vähän. Kuinka sitten pitää pelimies kesytettynä?

Men’s Health –lehti neuvoo ensinnäkin, että koskettelusta ja vahvasta fyysisestä yhteydestä kannattaa pitää kiinni. Kun halaatte, suutelette ja lähetätte seksikkäitä viestejä päivittäin, molempien mielihyvähormonit pysyvät liikkeellä. Silloin ei tee mieli pettää.

Eve Woman –lehden mukaan naisen kannattaa myös tehdä aloitteita ja kertoa miehelle, kuinka kuuma pakkaus hän on. Jos pelimies saa kaipaamaansa ihailua kotoa, sitä ei tarvitse hakea muualta.

OPETTAKAA TOISILLENNE UUTTA

Ennen pettämistä mies alkaa olla yleensä aiempaa enemmän poissa kotoa työmatkoilla, ylitöissä ja omissa vapaa-ajan menoissa. Jos huomaat, että siipallasi on aiempaa enemmän omia menoja ja erityisesti poikamieskavereiden kanssa, ota asia puheeksi. Miettikää yhdessä, miten saatte sidettänne vahvistettua. Miettikää esimerkiksi, miten voitte saada toisenne loistamaan ja opettakaa molemmat toisillenne joku uusi asia. Suurin osa ihmisistä haluaa nimittäin kokea, että suhde tekee heistä parempia ihmisiä. Suunnitelkaa myös ahkerasti yhteistä hienoa tulevaisuutta ja käykää treffeillä. Kun jaatte unelmat, teillä on yhteinen suunta.

OLKAA TYYTYVÄISTEN PARISKUNTIEN KANSSA

Pelimiehen pettämishaluja vähentää se, että ympärillä on onnellisia pariskuntia ja miehellä omia kavereita ja omaa aikaa. Oma kumppani ei voi koskaan täyttää kenenkään sosiaalisia tarpeita kokonaan, mutta jos miehesi hengailee lähinnä poikamieskavereiden kanssa, seura tuskin kannustaa uskolliseen suhteeseen. Tutustukaa siis saman henkisiin pariskuntiin, jotka ovat onnellisia suhteissaan ja huolehtikaa, että molemmilla on myös omaa aikaa, josta toinen ei valita. Jos mies kokee, että yrität kontrolloida häntä, riski pettämiseen kasvaa.

ONNELLINEN ON USKOLLINEN

Lopulta uskollisena pysyminen on kuitenkin miehen omissa käsissä. Sinä voit tehdä kaikkesi suhteenne eteen, mutta miehen on itse haluttava olla uskollinen. Hyvä suhde ei voi perustua toisen vahtimiseen.

Tutkimuksen mukaan parisuhteissaan onnelliset pettävät harvemmin kuin parisuhteissaan onnettomat. Onnellisuutta lisää myös se, jos oma kumppani pystyy hyväksymään syrjähypyt. Hyväksytkö sinä?

Lähteinä myös Annikki Kaikkonen: Uskottomuus – syyt ja seuraukset, Minerva 2016 ja Osmo Kontula: Perhebarometri 2016 Lemmen Paula, Väestöliitto 2016.

Lue myös:

Kommentoi »