Etkö sinäkään tiennyt tätä seksistä?

Etkö sinäkään tiennyt tätä seksistä?
Halu, kiihottuminen ja keho eivät välttämättä kerro samaa kieltä. Siksi liukuvoide ei ole mummojen juttu.
Julkaistu 3.11.2016

Hävettääkö ja ihmetyttääkö, miksei alapää reagoi, vaikka olet täysin valmis seksiin? Niinhän tapahtuu elokuvissa, kirjoissa ja varsinkin pornossa. Mikä kroppaa vaivaa? Entä miksi nainen kostuu tilanteessa, joka ei kiihota yhtään ja mies saa erektion nukkuessaan?

Moni meistä luulee, että kropan kuuluisi reagoida aina himon tunteeseen, mutta se ei pidä paikkaansa. Todellisuudessa fyysinen kostuminen kertoo huonosti, onko nainen kiihottunut.

Kehon ja mielen korrelaatio on 10 prosenttia

Seksuaalikasvattaja Emily Nagoski kertoo Come as You Are – The Surprising New Science that Will Transform Your Sex Life -kirjassaan, että naisilla korrelaatio halun ja alapään kostumisen välillä on 10 prosenttia. Miehillä kiihottumisen ja erektion korrelaatio on 50 prosenttia.

Käytännössä nainen voi olla siis hyvin kiihottunut ja halukas, mutta limakalvot ovat kuivat. Samoin mies voi saada erektion monessa muussakin tilanteessa kuin sellaisessa, jossa hän oikeasti haluaisi seksiä tai erektiota ei tule, vaikka mies on kiihottunut.

Mieli johtaa seksissä ja liukuvoide auttaa

Naisessa ei ole siis mitään vikaa tai epänormaalia, jos limakalvot eivät kostu esileikissä tai eroottisessa tilanteessa. Fyysinen reagointi on myös yksilöllistä, eikä yhtä seksikumppania kannata siksi verrata muihin. Samoin naisen emätin voi olla märkä, mutta hän ei ole silti kiihottunut.

– Sukuelinten reagointi ei ole nautintoa, Nagoski muistuttaa.

– Kumpaa sitten pitäisi kuunnella, kehoa vai mieltä? Mieltä tietysti, Emily Nagoski vastaa itse kysymykseensä.

Kumppanin valmiutta seksiin ei kannata siis päätellä sen perusteella, miltä alapää tuntuu.

Koska yhdyntä ja emättimen koskettelu tuntuu monesta naisesta miellyttävämmältä kun limakalvot ovat liukkaat eivätkä kuivat, Nagoski kehottaa käyttämään liukuvoidetta. Eli ei, liukkari ei ole vain mummoille.

Kommentoi »