Terve.fi

Onko sperma terveellistä nieltynä?

Onko sperma terveellistä nieltynä?
Sperma ja nieleminen: Jos spermaa nielee, voiko se olla terveellistä? Mitä sperma sisältää? Lue asiantuntijan vastaus sperman nielemisestä.
Julkaistu 16.2.2010

Kysy asiantuntijalta –palstalla on mahdollista esittää kysymyksiä mieltä askarruttavista aiheista eri alojen ammattilaisilta. Eräs lukija olikin esittänyt kysymyksen, joka lienee pyörinyt ihmisen jos toisenkin ajatuksissa: onko sperma nieltynä terveellistä?

Asiantuntijan vastauksesta ilmenee – yllätys yllätys – että kyllä se on. Sperma on erittäin ravinteikasta ainetta, ja se sisältää suurin piirtein 30 eri ainesosaa. Sperma sisältää hivenaineita, kuten sinkkiä, seleeniä, fosforia ja kaliumia. Lisäksi siitä löytyy C-vitamiinia, B12-vitamiinia, kalsiumia ja magnesiumia sekä sokereita, steroideja, entsyymejä ja aminohappoja, asiantuntijan vastauksesta ilmenee.

Edellä mainittujen hivenaineiden ja vitamiinien tehtävänä on ravita ja suojella siittiöitä siinä vaiheessa, kun ne ovat naisen elimistössä. Spermaa voidaankin kutsua vitamiinipommiksi. Energianlähteeksi spermasta ei kuitenkaan ole, sillä se ei sisällä paljoa kaloreita. Yhdessä siemensyöksyssä on kaloreita ainoastaan kymmenkunta.

Sperma on jopa niin terveellistä, että sitä peräti suositellaan nautittavaksi raskauden aikana. Joidenkin tutkimuksen mukaan odottavan äidin nielemä sperma saattaa ehkäistä raskausmyrkytyksiä ja vaikuttaa suotuisasti immuunijärjestelmään, asiantuntija kirjoittaa.

Säännöllisesti raskauden aikana lapsen isän spermalle altistuminen saattaa myös tehdä raskaudesta turvallisemman, koska siemenneste sisältää partnerin antigeenejä.

Lue lisää:

14 kommenttia