Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.

Kauneus ja Terveys

Sydämen hyvälaatuiset lisälyönnit

Olen 32-vuotias nainen. Kolme vuotta sitten minulla todettiin sydämen rytmihäiriöitä, jotka määriteltiin hyvälaatuisiksi lisälyönneiksi. Rytmihäiriöitä pidettiin minulle ”ominaisina”, sillä olen jännittäjätyyppi ja tahdosta riippumaton hermostoni käy usein ylikierroksilla, vaikka en sitä stressin tunteena koekaan. Oireena on sydämen muljahtelu, mutta tykytystä tai sykkeen nousua ei ole. Sydän ultrattiin, eikä mitään rakenteellista vikaa löytynyt. Koska muljahtelu oli lähes jatkuvaa ja se haittasi elämänlaatua, aloitin lääkityksen. Beetasalpaajatkaan eivät aluksi auttaneet. Lopulta lääkkeeksi vaihdettiin Seloken Zoc 190 mg ja se auttoi. Muutaman kuukauden kuluttua pystyin puolittamaan lääkeannoksen 95 mg:aan. Viime talvena rytmihäiriöt palasivat lääkityksestä huolimatta. Jälleen kerran sydämen muljahduksia alkoi tuntua lähes läpi vuorokauden. Erityisesti ne vaivasivat makuulla ollessa, joten myös uni häiriintyi. Työterveyshuollossa lääkeannokseni nostettiin jälleen 190 mg:aan, mutta koska sekään ei täysin poistanut oireita, menin kardiologin vastaanotolle. Hän määräsi minut vuorokauden Holter-seurantaan. Pari viikkoa ennen Holteria muljahdukset alkoivat hellittää, ja vaikka puolitin jälleen lääkeannokseni seurannan ajaksi, ei Holteriin tallentunut epätavallisia lisälyöntejä. Kardiologin mukaan tuloksessa ei ollut mitään poikkeavaa, ja hänen mukaansa todetut rytmihäiriöt ovat hyvälaatuisia lisälyöntejä. Holterin jälkeen pidin lääkeannokseni 95 mg:ssa, ja kaikki meni parin kuukauden ajan hyvin. Nyt parin viikon ajan olen jälleen alkanut tuntea muljahduksia. Kilpirauhasarvoni ovat normaalit. Minulle on sanottu, että lisälyöntejä pitää vain sietää. Aluksi muljahdukset olivat hyvin pelottavia, mutta pikkuhiljaa olen lääkäreiden vakuuttelun jälkeen päässyt pahimmasta pelosta. Minua kuitenkin ihmetyttää, miksi lisälyöntejä ilmenee lääkityksestä huolimatta. Elämäntilanteessani ei ole tapahtunut suuria muutoksia.

Terve.fi

Verta ulosteessa - 88875

Hei, olen 41-vuotias nainen. Minulla on parin viimeisen vuoden aikana esiintynyt säännöllisesti noin kerran viikossa ulostaminen yhteydessä hieman verta pyyhkimisen lopuksi. Samalla on tuntunut hieman kirvelyä peräaukon reunalla suihkussa käymisen yhteydessä. Suoli toimii säännöllisesti kerran päivässä, koostumus vaihtelee hieman, välillä löysempää mutta ei ripulia, välillä kiinteämpää pökälettä. Tällä hetkellä paperiin ei jää verta mutta minulla ihan alkuvuodesta meni yksi päivä maha yllättäen sekaisin ja kävin vessassa melkein ripulilla useita kertoja ja ulosteen seassa punaista ilmeisesti verta. Samaan aikaan tuntui, että oli ilmaa paljon vatsassa. Ilman tunne jatkui jonkun päivän. Tämän jälkeen vatsa toimi normaalisti pari kuukautta eikä wc paperiin jäänyt verta. Nyt eräänä iltana yllättäen tuli yksi löysä pieni uloste ja siinä ulosteen mukana hieman hailakan punaista verta. Ilmaa mahassa usean päivän. Tämän jälkeen kävin lääkärissä ja lääkäri ei löytänyt tunnustelemalla pukamia, haavaumia, kyhmyjä tai tutkittaessa verta. Sain kuitenkin lähetteen tähystykseen ja ohjeen tehdä kolmen päivän ulostetestin. Nyt olen kiinnittänyt huomion ulosteisiin ja ne näyttävät muuten normaalilta ruskealta mutta pari kertaa olen havainnut ulosteen seassa/pinnalla joitain punertavia laikkuja, eivät ole isoja kooltaan mutta näyttävät hailakan punaisilta, enemmän kirkasta, ei lainkaan tummaa punaista tai mustaa. Ilmeisesti laikut ovat verta? Uloste muutoin vaalean ruskeaa. Vatsakipuja ei ole ja uloste koostumukseltaan normaalia. Viittako veri ja oireet pahanlaatuiseen kasvaimeen?