Terve.fi

Seksin harrastaminen usein hyödyttää erityisesti miestä

Seksin harrastaminen usein hyödyttää erityisesti miestä
Seksiä harrastavien miesten sydänterveys on paremmalla tolalla kuin seksiä harvemmin harrastavien miesten.
11.1.2010

Viikottain seksiä harrastavien miesten sydänkohtausriski on jopa puolet pienempi kuin miehillä, jotka ovat seksuaalisesti aktiivisia kerran kuukaudessa tai harvemmin, ilmenee tutkimuksesta.

New England Research Institutessa toteutetussa tutkimuksessa seurattiin yli 1000 40-70-vuotiaan miehen seksuaalista aktiivisuutta, ja tutkimusaineiston kerääminen alkoi jo vuonna 1987.

Miehiltä kysyttiin 16 vuoden välein heidän seksuaalisesta käyttäytymisestään ja heidän sydänkohtausriskitekijänsä kartutettiin. Sydänkohtausriskitekijöiksi tutkimuksessa luettiin muun muassa paino, ikä, verenpaine ja kolesterolitasot, Telegraph-lehti kertoo.

Seksi hyödyttää terveyttä ja parisuhdetta

American Journal of Cardiology-julkaisussa julkaistun tutkimuksen tuloksista kävikin ilmi, että seksin harrastaminen vähintään kahdesti viikossa alensi sydänkohtausriskiä huomattavasti. Lisäksi eräässä aiemmassa tutkimuksessa on havaittu, että vähintään viisi kertaa viikossa ejakuloivilla, joko seksin tai masturbaation kautta, miehillä on reilusti alhaisempi riski saada eturauhassyöpä.

Tuoreimman tutkimuksen tehneiden tutkijoiden mukaan terveyshyödyt johtuvat niin fysiologisista kuin emotionaalisistakin vaikutuksista, joita seksillä on ihmisen elimistölle. Seksiä haluavat ja siihen kykenevät miehet vain ovat yksinkertaisesti terveempiä.

Seksin vaikutukset eivät rajoitu pelkästään terveydellisiin seikkoihin. Tutkimuksen mukaan säännöllisesti seksiä harrastavat miehet ovat todennäköisemmin molemmin puolin puolisoita tukevassa ja intiimissä parisuhteessa. Se puolestaan on omiaan vähentämään miesten stressiä ja luovat sosiaalista tukiverkkoa.

Seksi torjuu myös flunssaa

Talvi voi olla hyvää aikaa parisuhteelle. Ihmiset viettävät paljon aikaa sisällä, joten silloin on helppoa lähentyä ja hakea lämpöä toisesta ihmisestä.

Lisäksi säännöllinen seksi talviaikaan on myös varsinainen terveysteko. Wilkesin yliopistossa tehty tutkimus selvitti, että kun harrastaa seksiä kerran tai kahdesti viikossa talviaikaan, immuunijärjestelmä vahvistuu, jolloin esimerkiksi flunssan saaminen on epätodennäköisempää.

Myös naiset hyötyvät aktiivisesta seksielämästä. Nimittäin säännöllinen seksi lisää naisella prolaktiini-hormonin eritystä, joka muun muassa säätelee maidoneritystä äideillä ja Calgaryn yliopiston mukaan parantaa naisen hajuaistia. Tämänkaltainen hajuaistin paraneminen puolestaan auttaa tuoretta äitiä sitoutumaan vastasyntyneeseen.

Kommentoi »