Luottamus on parisuhteessa kaiken a ja o! Toimi näin

Luottamus on parisuhteessa kaiken a ja o! Toimi näin
Todetaan pakollinen heti kärkeen: me olemme vain ihmisiä. Ja ennen pitkää teemme virheitä, myös parisuhteissamme. Niistä on kuitenkin mahdollista selvitä rakentamalla luja luottamus toiseen osapuoleen. Women’s Health kertoo, miten.
Julkaistu 20.3.2013

1. Anna miehen suunnitella treffit

Luottamus syntyy ajan kanssa, ja se vaatii auttamista sekä tukea. Aloita siis pienestä asiasta: anna hänen valita ravintola. Jos hän valitsee myös sinua miellyttävän vaihtoehdon, häneen on helpompi luottaa vastaavissa tilanteissa myös tulevaisuudessa.

2. Näytä miehelle vikasi

On erittäin tärkeää olla oma itsensä ja myöntää asiat, joissa on parannettavaa. Näin hän joko hyväksyy sinut omana itsenäsi tai ei. Samalla hän itsekin uskaltaa kertoa asioita itsestään.

3. Nojaudu kumppaniisi

Jos työpäivä oli silkkaa tuskaa ja ihmisvihaa täynnä, avaudu toiselle puoliskollesi. Se helpottaa oloasi.

4. Älä tuomitse

Kun kumppanisi kertoo sinulle jotain henkilökohtaista, vaikkapa pahasta virheestä elämässään – älä tuomitse. Kyseessä on kriittinen hetki, joka joko lisää tai vähentää hänen luottamustaan sinuun. Jos tuomitset välittömästi hänen tekemisensä, hän miettii, uskaltaako sinulle enää avautua mistään.

5. Pidä lupauksesi

Jos sinuun ei voi luottaa, et voi vaatia luotettavuutta kumppaniltasikaan. Ja helpoin tapa menettää luottamus on pettää annetut lupaukset.

6. Ole oma itsesi myös muiden keskuudessa

Älä pienentele tai suurentele asioita eri porukoissa, vaan pysy johdonmukaisena. Muuten kumppanisi miettii, miksi muutat tarinoita kanssaolijoista riippuen.

7. Kerro totuus

Joka parisuhteessa kerrotaan välillä pikkuriikkisiä valkoisia valheita, mutta ne kasaantuvat helposti ja voivat heikentää luottamusta. Kerro esimerkiksi reilusti, paljonko mikäkin ostamasi tavara maksoi – äläkä vähättele.

8. Ole ajoissa

Ajoissa oleminen kuuluu lupauksen pitämiseen, eikä kukaan pidä odottamisesta, varsinkaan jos et myöhästymisestäsi ilmoita. Jos olet aina ajoissa, hänkin pitää todennäköisemmin kiinni aikatauluistaan.

9. Ole hänen puolellaan… tai ainakin diplomaattinen

Joskus on parempi olla toisen tukena oikeassa olemisen sijaan. Jos kumppanisi ja hänen kaverinsa tappelevat, pidä rakkaasi puolia. Vaikka hän olisi väärässä, sano molemmilla osapuolilla olevan hyviä pointteja ja kerro, että hetki ei ole oikea asiasta kinaamiselle.

10. Älä salaile

Jos teet virheen, ota vastuu siitä. Mikään ei ole pahempaa kuin kuulla toisen tunaroinneista hänen kavereiltaan.

Lue myös:

Kommentoi »