4 vinkkiä, kuinka pääset eroon valheista

4 vinkkiä, kuinka pääset eroon valheista
Oletko kyllästyntyt valehteluun? Selvitä valehtelun syyt, vedä rajat ja pääse eroon valheista.
Julkaistu 28.5.2015

1. Löydä syyt. 

Selvitä, onko toisen epärehellinen käytös piittaamattomuutta, pelokkuutta, häpeän piilottamista vai tapa yrittää hallita muita? Millaisissa tilanteissa kuulet valheita? Mikä merkitys valehtelulla voi olla hänelle? Kun ymmärrät syyt, voit paremmin ymmärtää toista.

2. Mieti, mitä voit sietää. 

Yksittäisen harmittoman teon voit ehkä katsoa läpi sormien. Mutta ole varuillasi, jos toinen valehtelee jatkuvasti viattomilta tuntuvissa raha-­asioissa tai hankkii jotakin salaa tai vilpillisesti. Siedätkö, jos satuilusta tulee tapa?

3. Vaadi vastausta. 

Ota asia puheeksi. Kerro, mitä olet nähnyt ja kuullut. Kysy, miksi hän tekee niin. Huutamista­ tai hyökkäämistä­ kannattaa välttää, samoin ­itsekseen murjottamista. Niistä­ on harvoin apua. Läheisessä suhteessa mielipiteistään kannattaa puhua suoraan.

4. Löydä ratkaisu. 

Jos toinen ei lopeta ­valehtelua juttelus­tanne­ huolimatta,­ sinulla on kolme vaihtoehtoa. Jäät taistelemaan hänen kanssaan. Tyydyt tilanteeseen ja kestät sen, että sinua saatetaan hyväksikäyttää. Tai lopetat suhteen – ainakin yhteistyön siinä asiassa, jossa toinen ­valehtelee.

Kommentoi »