4 vinkkiä, kuinka olet luotettavampi ystävä

4 vinkkiä, kuinka olet luotettavampi ystävä
Jos haluat olla luotettavampi ystävä, opettele pitämään kiinni lupauksistasi ja organisoi aikataulusi ystävämielisiksi.
Julkaistu 27.6.2015

1. Käy päivyrisi läpi ennen kuin lupaat mitään. 

Mitä sieltä löytyy jo nyt? Onko kalenterissa tilaa levolle ja odottamattomille menoille? Täyteen ahdettu allakka johtaa melko varmasti peruutuksiin. Ota aikalisä ja lupaa palata asiaan tuumaustauon jälkeen.

2. Pidä lupauspaasto.  

Tee sinunkaupat ei-sanan kanssa. Päätä, että vastaat kaikkeen kieltävästi seuraavan kuukauden ajan. Kirjaa jokainen tilanne, jolloin kieltäydyt jostain. Palaa listaan kuukauden päästä: kannattiko kieltäytyä vai menetitkö jotain? Ystävyyssuhteiden säilymisen kannalta on parasta, että kerrot paastosta läheisillesi.

3. Tee liikennevalot.  

Jaa lupauksesi kolmeen luokkaan: vihreään, keltaiseen ja punaiseen. Vihreä lupaus kertoo, että suhtaudut ehdotukseen myönteisesti, muttet lupaa vielä mitään. Keltainen on sitovampi ja sisältää sopimuksen esimerkiksi lupauksen toteuttamisajasta. Sen rikkomiseen tarvitaan painava syy ja siitä seuraava vahinko pitää korjata. Punaisen lupauksen saa rikkoa vain, jos sattuu ylivoimainen, odottamaton este, kuten onnettomuus. Kerro jaottelusta läheisillesi ja pyydä, että hekin noudattaisivat sitä.

4. Soita, älä tekstaa.  

Jos olet tehnyt lupauksen, jota et voikaan pitää, peruuta se tyylikkäästi. Viime hetken tekstari ei auta mitään. Ennakoi tilanne paremmin ja hoida asia mieluummin soittamalla. Sinusta jää ryhdikkäämpi vaikutelma.

2 kommenttia