Puhuuko mies totta? Nämä sanat vihjaavat valehtelusta

Puhuuko mies totta? Nämä sanat vihjaavat valehtelusta
Mistä tiedät, että mies valehtelee? Jotkut ovat mestarivalehtelijoita ja jättävät hyvin vähän merkkejä valehtelustaan. Useimmat kuitenkin sanovat valehdellessaan tiettyjä asioita – Cosmo kertoo. Toimitus kuitenkin muistuttaa, että vinkit eivät ole 100-prosenttinen totuus joka tilanteessa.
Julkaistu 5.2.2016

1. Lähdin

Kun mies käyttää sanaa ”lähdin sieltä” ”tulin sinne”-sanaparin sijaan esimerkiksi baarireissusta puhuttaessa (lähdin baarista kuudelta vs. tulin kotiin kuuden jälkeen), hän viestittää tahtomattaan, että iltaan on mahdollisesti sisältynyt jotain muutakin.

2. Ikinä

Jos pelkkä ”en” riittäisi, mutta mies vaahtoaa vasta-argumenttejaan ”en ikinä”-tyylisesti, voi kyseessä olla vale – ihan jo siksi, että arkisista asioista ei voi sanoa ”en tee sitä ikinä”.

3. Se

Jos mies puhuu asioista tyyliin ”se raha”, ”se nainen”, hän yrittää alitajuisesti työntää itsensä kauemmas keskustelun aiheesta ja mahdollisesta syyllisyydestä.

4. En tekisi niin

-isi-päätteen käyttö on kummallista, jos vastata voisi ilman sitä. Jos kysyt jotain ja mies vastaa ”en tekisi niin” ”en tee niin” sijaan, saattaa jotain olla tekeillä nyt tai tulevaisuudessa.

5. Ainiin..

Kun mies on kertonut pitkän pätkän tarinaansa ja sen jälkeen sanoo ”by the way” tai ”ai niin, semmoista vielä, että..” ja jatkaa eri suuntaan, hän yrittää todennäköisesti päästä ulos aiheesta.

6. Miksi minä tekisin niin?

Tämä on valehtelijoiden lempilause. Sillä he saavat ostettua aikaa uusien valheiden keksimiselle.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Kommentoi »