Opettele lukemaan miehen eleitä - 4 vinkkiä

Opettele lukemaan miehen eleitä - 4 vinkkiä
Naiset ovat tottuneet puhumaan tunteistaan avoimesti, mutta miestä saattaa olla välillä lähes mahdotonta lukea. Miehen ajatusten lukemiseen on onneksi olemassa keinonsa.
Julkaistu 25.6.2015

Tässä Womens Health Magazine kertoo muutaman tärkeän eleen merkityksen miehen käyttäytymisessä ja neuvoo miten tilanteessa kannattaa toimia.

1. Hän valehtelee 

Ele: Hän näprää nenäänsä tai korviaan.

Kun mies pelkää jäävänsä kiinni valheesta, hänen sydämensykkeensä yleensä kiihtyy ja veri pakkaa nenään, korviin ja otsaan, mikä aiheuttaa kutisevan ja kihelmöivän tunteen näillä alueilla.

Toimi näin:

- Jotta saisit totuuden irti miehestä, näytä hänelle kaikkein ystävällisin ilmeesi. Tämän jälkeen muotoile kysymyksesi tyyliin, mikä kuulostaa uteliaalta syyttävän sijaan, ohjeistaa amerikkalainen avioliitto- ja perheterapeutti Leslie Seppinni.

Valehtelija ei usein kiinnitä tarpeeksi huomiota pikkuseikkoihin, joten jos kuuntelet häntä tarpeeksi pitkään, sepitetty tarina saattaa kaatua omaan mahdottomuuteensa.

2. Hänen täytyy tunnustaa jotain epämiellyttävää 

Ele: Hän supistelee suutaan.

- Kun mies haluaa puhdistaa omaatuntoaan, hänen suunsa jännittyy ja hän painaa huulensa tiukasti yhteen miettiessään pitäisikö suu avata ja kertoa totuus, selittää kehonkielen asiantuntija Patti Wood.

Toimi näin:

Kun kysymyksesi kuulostaa vilpittömältä, mies saattaa rentoutua niin paljon, että tekee tunnustuksen. Voit avata keskustelen sanomalla vaikkapa ”näytät olevan poissa tolaltasi. Haluatko kertoa minulle jotain?” Mitä ikinä tapahtuukin yritä pitää naama peruslukemilla, vaikka asia olisi epämiellyttävä.

- Paras tapa saada mieheltä totuudenmukaista tietoa on pitää kasvojen eleet mahdollisimman neutraaleina kun hän puhuu, jotta hän ei muuta tarinaa reaktioidesi myötä, neuvoo The Secrets of Happy Family -kirjan kirjoittaja Scott Haltzman

3. Hänen itsetuntoaan on kolhittu 

Ele: Hän pitää kiinni toisesta ranteestaan.

- Tämä ele saattaa vaikuttaa siltä, että mies vain korjailisi kellonsa asentoa, mutta se saattaa kuitenkin kertoa miehen epävarmuudesta, Wood selittää.

Mies ikään kuin suojelee itseään pitämällä käsiään kehonsa edessä muurina.

Toimi näin:

Mies haluaa tuntea olevansa kuin supersankari, joten kun hän saa huonoa palautetta pomoltaan tai loukkaat häntä epähuomiossa hänen itsetuntonsa voi saada kolauksen.

- Kun miehen tunteita on loukattu tai hän yrittää selvittää tiettyä ongelmaa, hän saattaa tuntea olonsa voimattomaksi, Haltzman toteaa.

Paras tapa on antaa miehelle hieman omaa aikaa selvittää ajatuksensa ja saada kontrollintunteensa takaisin.

4. Hän epäilee suhteenne kestävyyttä 

Ele: Hän näyttää aina pitävän jotain kädessään.

Tämä saattaa kieliä siitä, että hän välttelee läheisyyttä, sillä jokin esine käsissään hän ei voi koskettaa sinua.

- Miehet usein käsittelevät tunteitaan ottamalla fyysistä etäisyyttä kunnes ovat tehneet päätöksensä, Wood selittää.

Toimi näin:

Ota asia puheeksi sanomalla esimerkiksi: ”Rakastan sitä, että olemme niin avoimia toisillemme, mutta nyt minusta tuntuu, ettet kerro ihan kaikkea.” Jos hän yrittää sivuuttaa aiheen voi jatkaa sanomalla: ”Kestän kyllä, mitä ikinä se onkaan.” Tämä saa miehen ehkä vakuuttuneeksi, ettet räjähdä, mikä on miesten suurin pelko itseään ilmaistessaan, Haltzman paljastaa.

Jos mies alkaa puhua, hyvä niin. Jos ei ja hänellä näyttäisi olevan epäilyjä suhteenne kestävyydestä, voit ehdottaa taukoa kunnes hän tietää mitä haluaa.

1 kommentti