10 parasta vinkkiä deittailuun

10 parasta vinkkiä deittailuun
Menesty treffiviidakossa! Tässä parhaat deittivinkit, joiden avulla onnistut deittailussa ja saatat jopa löytää parisuhteen.
Kuvat
Julkaistu 10.1.2017

1. Kuuntele treffikumppania kunnolla

Treffeillä ei kannata tuijottaa kännykkää ja täyttää ilmaa loputtomalla monologilla. Selvitä, mitä deittikumppanisi ajattelee. Minkälainen hän on? Mistä hän pitää ja mistä ei? 

Keskity itsesi sijaan toiseen ihmiseen. Jokainen haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi, vaikka treffit eivät johtaisikaan parisuhteeseen.

2. Ole myönteinen ja itsevarma

Se, miten suhtaudut itseesi, heijastuu myös ulospäin. Jos olet sopivasti itsevarma ja myönteinen sekä puhut itsestäsi positiiviseen sävyyn, deittikumppanikin tajuaa, että arvostat itseäsi. 

Tutustu itseesi kunnolla äläkä odota deittikumppanista pelastajaa. Kun osaat olla rento ja tehdä aloitteita, olet viehättävä muiden silmissä.

3. Avaa suusi

Tärkeimpiä asioita deittailussa ja seurustelussa on avoimuus ja hyvä vuorovaikutus. Kumppani ei voi tietää, mitä haluat tai mikä on sinulle tärkeää, jos et kerro sitä.

Kun keskusteluyhteys toimii heti alusta lähtien, väärinkäsityksien ja riitojen riski pienenee. Avaa siis suusi jo ensitreffeillä mutta kuuntele myös toista.

4. Ole kärsivällinen

On epätodennäköistä, että ensimmäinen sokkotreffikumppani on elämäsi rakkaus. Keskity rauhassa yksiin deitteihin kerrallaan ja tunnustele, mitä kaipaat juuri sillä hetkellä. 

Muistathan kuitenkin, ettei loputtomasti kannata etsiä aina vain parempaa. Tärkeintä on, ettet pakota itseäsi mihinkään. Ole avoin erilaisille ihmisille mutta kuuntele intuitiotasi. 

5. Älä puhu vain itsestäsi

Nettideittiprofiilissa ei kannata ainoastaan rehennellä saavutuksillaan tai parhailla puolillaan. Muuten kuulostat helposti siltä, että olet täynnä itseäsi.

Profiilin pitäisi antaa sinusta kiinnostava vaikutelma. Kerrothan myös, minkälaista seuraa haet mutta älä liian yksityiskohtaisesti, tai voit vaikuttaa ylikriittiseltä.

6. Varmista, että sinulla on muutakin elämää

Jos nettideittailusta tulee pakkomielle, oikean seuran löytäminen ei onnistu. Nettideittailuun koukkuun jäänyt saattaa madaltaa rimaa liikaa ja tapailla ketä tahansa vain siksi, että olisi edes jotain seuraa. Tästä seuraa helposti deittiähky.

Pidä siis varasi ja varmista, että sinulla on muutakin kivaa tekemistä kuin treffeillä käyminen. Keksi uusia tapoja tavata ihmisiä: mene vaikka paritanssikurssille.

7. Käsittele menneisyytesi ensin

Saatat sabotoida uusia suhteitasi, jos kannat sisälläsi kaunaa tai surua edellisestä parisuhteesta. Tällöin saatat ilkeillä muille, olla negatiivinen ja valittaa eksästäsi. Tämä ei tee hyvää vaikutelmaa ensitreffeillä.

Käsittele siis kunnolla erot ja muut menneisyyden pettymykset, jotta olet varmasti valmis tapaamaan uusia ihmisiä. 

8. Pidä kiinni rajoistasi

Kun deittailu syvenee tapailuksi, pidä huolta, ettet kadota itseäsi. On hyvä osata tehdä kompromisseja, mutta yhtä tärkeää on huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. 

Avainasia on hyvä itsetuntemus. Kun tunnet itsesi, osaat antaa ja ottaa suhteessa riittävästi tilaa. Et ripustaudu toiseen etkä näännytä itseäsi jatkuvalla yhdessäololla.

9. Harrasta seksiä oikeista syistä

Noin puolet Kauneus ja Terveys -lehden kyselyyn vastanneista on harrastanut seksiä ensitreffeillä. Ei ole nyrkkisääntöä, koska seksiä pitäisi harrastaa ensimmäisen kerran uuden poikaystävän tai tyttöystävän kanssa. 

Tärkeämpää on, mistä syistä sitä tekee. Jos haluaa vahvistaa suhteen intiimiyttä ja hoivata itseään, seksi on usein hyvä idea. Jos sen sijaan haluaa vain miellyttää toista tai pelkää, että seksittömyys saa kiinnostuksen lopahtamaan, motiivi ei ole oikea.

10. Ole huomaavainen sängyssä

Seksistä saa eniten irti, jos osaa kertoa haluistaan ja haluaa myös kumppanin nauttivan. Vastavuoroisuus on tärkeää.

Jos vain toinen käyttää seksissä huuliaan tai käsiään, seksistä tulee helposti yksipuolista. Jos haluat olla huomaavainen rakastaja, anna kumppanillesi myös suuseksiä. 

Hakekaa variaatiota asentoihin. Seksistä tulee helposti tylsää, jos toinen makaa aina selällään. Tutustukaa yhdessä uusiin asioihin, kuten tantraseksiin. Kerro ja näytä kumppanillesi, että hän on haluttava.

Kommentoi »