Hyvinvointi

Milloin kannattaa harrastaa seksiä uuden kumppanin kanssa?

Puolet Kauneus & Terveys -lehden seksikyselyyn vastanneista harrasti seksiä ensitapaamisella.

Teksti Emmi Oksanen
17.10.2016

Kannattaako seksin toimivuus uuden ihmisen kanssa testata heti? Ainakin puolet Kauneus & Terveys -seksikyselyyn vastanneista nettitreffeillä kävijöistä on harrastanut seksiä ensitapaamisella. Näin on tehnyt 63 prosenttia alle 40-vuotiaista miehistä ja 45 prosenttia alle 40-vuotiaista naisista.

Jos ekan kerran sähellyksen hoitaa äkkiä alta pois, pääsee harrastamaan nopeasti parempaa seksiä. Näinkö se todella menee?

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on eri mieltä.

– Saan suomalaisten naisten vihat niskoilleni kun sanon näin, mutta kannattaa odottaa kaksi viikkoa.

Halosen mielestä ennen seksiä on hyvä olla esimerkiksi neljät treffit itsesuojelun takia ja siksi, että hedelmällisessä iässä nainen voi tulla seksissä aina raskaaksi. Treffeillä voi nähdä, kantaako toinen kahvikuppiasi, pitääkö laukkua tai osoittaako muita pieniä huomaavaisuuden merkkejä. Ne kertovat Halosen mukaan usein myös siitä, onko ihminen huomaavainen sängyssä.

Lue myös: Menossa treffeille? Älä puhu näistä aiheista 

Seksi herättää kiintymyshormonit

”Osaan suhtautua seksiin kevyesti, enkä kiinny herkästi”, moni saattaa ajatella. Kuitenkin, Mia Halosen kokemuksen mukaan tämä ei ole välttämättä totta.

– Monet naiset ajattelevat, etteivät ole kovin tunteellisia, mutta kiintymyshormonit alkavat erittyä seksissä eikä niihin voi itse paljon vaikuttaa. Siksi kannattaa suojella itseään.

Luultavasti on helpompi kestää, ettei treffikumppani soita, jos hänen kanssaan ei ole harrastanut seksiä kuin verrattuna tilanteeseen yhteisen yön jälkeen. Voi käydä myös niin, ettet itsekään onnistu seksissä ensimmäisellä kerralla ja treffikumppanisi arvioi sinuakin todennäköisesti lempeämmin muutamien treffien jälkeen kuin ensimmäisellä tapaamisella.

Lue myös: Mitä aivoissa tapahtuu, kun ihastuu? 

Eka kerta voi olla tylsä, toka kerta parempi

Nopean sänkyyn etenemisen sijaan treffeillä kannattaa keskittyä selvittämään, miksi kyseisen tyypin maailma ja elämä voisivat sopia yhteen omasi kanssa.

– Sen sijaan, että kysyy, mitä toinen tekee työkseen, kannattaa kysyä, mistä asioista toinen nauttii tai mitä tykkää kokea ja tehdä elämässä.

Ekaa kertaa kannattaa arvioida pehmeästi. On tärkeämpää, vaikuttaako mies haluavan sinulle hyvää ja ottaako hän sinut huomioon kuin se, miten hyvää seksi todella ensimmäisellä kerralla on. Kunhan seksi ei ole epämiellyttävää tai pelottavaa.

– Jos seksi tuntuu epämiellyttävältä, sen aikana tulee uhattu olo tai se on liian rajua, kannattaa lopettaa heti, Mia Halonen neuvoo.

Lue myös:

Voiko parisuhteessa edetä liian nopeasti?

Yy, kaa, koo, valmis! Kuinka helposti haluat seksiä?

Harrasta seksiä kuin ensimmäistä kertaa

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi